19. Maj 2017 16.00-16.59

Burop och busvisslingar när tv gjorde entr i Cannes

I år handlar filmfestivalen handlar i stor utsträckning om något annat än klassisk biofilm – nämligen tv. Ett yrvaket Cannes inser först nu att streaming-tv blir en alltmer dominerande aktör i branschen.
Hund i en varm bil? Det här får du göra
Bilturen en solig sommardag kan lätt förvandlas till en dödsfälla för hunden.På kort tid kan temperaturen bli så hög att hunden drabbas av värmeslag.Ser man en hund sitta instängd i en bil ska man alltid larma polis – i akuta lägen får du även krossa bilrutan.– Var och en har rätt att rädda liv på en nödställd, och det gäller alla livräddande åtgärder, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.
Läs mer om Stockholmspolisen.
Så håller du stilen på sommarens fester
Måste man delta i möhippan? Är det okej att ta med sin nyfunna kärlek när vännen bjuder på försommardrink? Den stundande festsäsongen väcker många etikettsfrågor. DN Stockholms Sofia Edgren vänder sig så klart till experten Magdalena Ribbing.
Läs mer om Magdalena Ribbing.

Svenska åklagarna: FBI kontaktade oss om Assange

En person som sade sig företräda amerikanska FBI kontaktade i mars de svenska åklagarna i Assange-fallet. Enligt överåklagare Marianne Ny var kontakten oviktig för utredningen, och mejlen har raderats.
Stjärnspäckat när Pippa får sin James
Inte en kunglig vigselakt - men näst intill.När Kate Middletons lillasyster Pippa gifter sig med finansmannen James Mattews i lilla Englefield på lördagen kommer det att vimla av prinsar och prinsessor i kyrkan.Bröllopet beskrivs som årets societetshändelse i Storbritannien. På gästlistan: Tennisstjärnan Roger Federer och prins Harry med flickvän.
Vi vill tvätta bort stämpeln om kort kjol och pom poms
Akrobatik, stunttrick, tillit och laganda. Cheerleading som idrott vill bli en fullvärdig medlem av Riksidrottsförbundet – och är mycket mer än vad populärkulturen ger sken av. – De som man ser i filmer som kallas cheerleaders är en helt annan sak, säger Emelie Aare, cheerleader i SM-aktuella Dynamite Diamonds.
Sopiga serier i centrum på inrutad festival
Det är en skildring av ett land täckt av sopor som jäser, ruttnar och stinker. – Som sophämtare blir man väldigt pragmatisk, för soporna slutar aldrig att komma, säger John Backderf.
Läs mer om John Backderf.
Nordiska mästaren i Fifa bryr sig inte om debatten
Nordisk mästare – men ännu ej en officiell idrottare. Lukas Lukasinho Gummesson tar dock debatten om E-sportens status med ro. – Det viktiga är att vi inom E-sporten är samlade, säger Fifa-stjärnan.
Läs mer om E-sporten, Fifa och Fifa-stjärnan.
Vad är sport? – nu startar utredning
Vad är egentligen sport? Den frågan kommer att stå i fokus under Riksidrottsmötet i Karlstad under helgen. Nio förbund har ansökt om medlemskap i RF – men Riksidrottsstyrelsens vill avvakta en kommande utredning. En följd kan bli att flera befintliga förbund kan komma att tappa sin status.
Läs mer om Karlstad och Riksidrottsmötet.
Nu tillverkas Iphone även i Indien
Ska hjälpa Apple att plocka marknadsandelar på den allt viktigare indiska marknaden.
Läs mer om Apple, Indien och Iphone.
Miljardböter för Facebook när EU-kommissionen synar Whatsapp-köpet
EU-kommissionen har gett Facebook 110 miljoner euro i böter för att ha ljugit om möjligheterna att samköra användardatabaser inför köpet av Whatsapp 2014.
Film för finsmakare – mest sevärt just nu
Jonas Holmberg tipsar om det bästa på bio och streamingtjänster just nu i ett samarbete mellan Expressen Kultur och Göteborgs filmfestival.
Läs mer om Expressen Kultur.
Klart: Nordea flyttar från Sverige
Nordea med ordförande Björn Wahlroos har bestämt sig.Banken kommer flytta sitt huvudkontor från Sverige, enligt källor till SVD.Det formella beslutet ska tas på Nordeas styrelsemöte tisdag den 30 maj.
Läs mer om Sverige.
Gunthers gåta: Luckan till sprängstjärtskrabborna
DN:s vetenskapsredaktör, civilingenjör, disputerad i partikelfysik, samt deltagare i SVT:s Genikampen, utmanar dig med sina egna gåtor. Har du vad som krävs för att lösa dem?
Lastbil har vält i Malmö
Läs mer om Malmö.
Nordea har bestämt sig – flyttar huvudkontoret från Sverige
Nordea med ordförande Björn Wahlroos har bestämt sig. Banken kommer flytta sitt huvudkontor från Sverige, enligt välunderrättade källor. Det formella beslutet tas på Nordeas styrelsemöte tisdag den 30 maj.
Läs mer om Sverige.
Här är de 50 bästa serierna på HBO Nordic
Söker du de bästa tv-serierna på HBO Nordic? Då har du kommit rätt. Här finns betyg på de 50 bästa gamla och nya tv-serierna hos HBO Nordic.
Expressen kan ta storslam på Guldskölden
Finalisterna till årets Guldskölden är klara.Och Expressen har hela fyra nominerade till den avslutande omröstningen: Noa Bachner, Markus Wulcan, Daniel Kristoffersson och Thomas Wilbacher.–Det är såklart oerhört smickrande, säger Wilbacher.
JUST NU: Lastbil har kört ned skyltar i Malmö
En lastbil körde vid 16-tiden på fredagen in i en vägstolpe vid Dalaplan i Malmö och la sig därefter på sidan.Vid olyckstillfället ska lastbilen ha dragit med sig en skyltportal som lagt sig tvärs över vägen.
Läs mer om Dalaplan och Malmö.
Svenskt Näringsliv går i otakt med folket
SLUTREPLIK DN DEBATT 12/5. Allt fler rapporter från etablerade institutioner som OECD och IMF visar att de växande klyftorna håller på att bli ett avgörande hinder för ekonomisk utveckling, skriver Daniel Suhonen och Per Sundgren.
Läs mer om Daniel Suhonen, IMF och Per Sundgren.
10 miljardärer – då tjänade de sin första miljon
De har alla skapat sina förmögenheter helt själva och i dag är de dollarmiljardärer. Men hur gamla var de när de skapade sin första miljon? SvD går igenom, från Mark Zuckerberg till Oprah Winfrey.
Bahoui bekräftar mästarnas intresse
Nabil Bahoui sitter fast på bänken i Hamburg.Nu bekräftar han att Malmö FF och AIK var två av flera klubbar som ville värva honom i vintras.– Sverige är för mig alltid aktuellt, säger Bundeligaproffset till SvenskaFans.
Minnesord: Clas Engström
Författaren Clas Engström, Fardume på Gotland, har avlidit i en ålder av 90 år. Hans närmaste är hustrun Pye, konstnär samt barnen Finn och Shakuntala med familjer.
Läs mer om Fardume, Finn, Gotland, Pye och Shakuntala.
Djurgården värvar Brynäsback
Djurgården värvar den landslagsmeriterade backen Josefine Holmgren från SDHL-konkurrenten Brynäs. 24-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.
Svenska bolag rustar för nya marknader – här är veckans chefsnytt
Netonnet Groups vd Susanne Ehnbåge får ledarpris, en Intelprofil har hittat ett hem i AR och svenska Advenica och Qmatic rustar för stordåd.
MP: Vi har en bättre plan för våra mest sjuka äldre
Vi tror, precis som Alliansen, att äldre också vill ha valfrihet, men att det de egentligen vill välja är en samlad och kontinuerlig vård av en begränsad grupp människor som de kan bygga relationer till. Det finns inte i dag, skriver Susanne Nordling (MP) i en replik till Alliansen.
Läs mer om Alliansen och Susanne Nordling.
Kvinna snattade för 800 kr – får 110 000 kronor i böter
Den kvinnliga miljonären som är i 80-årsåldern plockade på sig två blusar inne i butiken men betalade inte.Nu straffas hon med 110 000 kronor i dagsböter, skriver Skånskan.Blusarna kostade under 800 kronor.
Läs mer om Skånskan.Blusarna.
Twitter ligger nere för många användare
Twitter ligger nere för många användare. Vissa användare har inte tillgång till sociala medier-plattformen och kan inte twittra, skriver Twitter själva.
Läs mer om Twitter.
Natur & Kultur avslutar samarbete med Mats Qviberg
Mats Qviberg har förvaltat Natur stalinist.
Läs mer om Kultur och Natur.
Tålamod nyckelordet för bästa backarna någonsin
KÖLN. Tre Kronor har aldrig tidigare haft en bättre backuppsättning i ett VM. – Ja, tittar man på meritlistan är det på det sättet. De flesta av dem har spelat något VM förut och några även World Cup. Dessutom har Edler och Ekman Larsson spelat OS-final och Hedman och Strålman har spelat Stanley Cup-final, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Peter Popovic.