19. Maj 2017 17.00-17.59

JUST NU: Polisen i helikopterjakt efter väpnat rån i centrala Stockholm
En butik i centrala Stockholm rånades av maskerade och beväpnade gärningsmän under fredagseftermiddagen.– En helikopter är på väg från Arlanda, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.Bara en halvtimme efter rånet greps två personer misstänkta för grovt rån.
Läs mer om Arlanda, Eva Nilsson och Stockholm.

Person fastklämd efter olycka – helikopter skickad

En person är fastklämd efter en trafikolycka i Grästorp.– Det är en man som är svårt skadad, vi är kvar på platsen, säger P-G Frej vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg.
Läs mer om Grästorp och Västra Skaraborg.
DN-elvan omgång 9: Samba-Nicke hade lekstuga
En felfri domare och en teknisk ytter har förgyllt Allsvenskans nionde omgång.
Makoto Asahara: Allsvenskan ska inte handla om mörker
Dold cynism, brottslighet och mörker har dragits fram ur skuggorna, överskuggat och flyttat en allsvensk klassiker. Det är då det behövs en påminnelse om vad vår allsvenska och vår fotboll egentligen handlar om. Eller ja – åtminstone för alla som är en del av den.
Mystiska smällen fångad på film – ännu utan förklaring
Det mystiska smäll och starka ljussken som syntes över Uppsala sent i onsdags har ännu inte fått någon förklaring. – Vi vet inte vad det var som hände, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.
Mystiskt ljus i Uppsala
Läs mer om Uppsala.
Richard Swartz: Jag var modernitetens försökskanin
KOLUMNEN. Richard Swartz är journalist, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. På resa blir hotellrummet den fasta punkten och de som bor där en avantgardistisk förtrupp. Ett modernt samhälle består av personer som inte känner varandra och aldrig kommer att träffas.
Modos guldhjälte lägger av: Önskar lycka till
Karol Krizan var en av de stora hjältarna när Modo tog SM-guld 2007.Nu väljer han att avsluta sin karriär, 36 år gammal.
Läs mer om Modo och SM-guld.
Känt mig tvungen att dölja mina fula delar på kroppen
Moa Hjelmer har fött två barn på tre år.Tidigare har friidrottsstjärnan tvekat att lägga upp bilder på sin förlossningsmärkta kropp – nu har hon tänkt om.Jag har känt att jag har varit tvungen att dölja mina fula delar på kroppen. Och det är inte rätt, skriver Hjelmer på Instagram.
Läs mer om Hjelmer och Instagram.
Snart kommer viktiga svaren om bussolyckan
Inom några veckor väntas svaren från polisens tekniska undersökning av olycksbussen i Härjedalen, i vilken tre skolungdomar från Skene miste livet.Svar som har stor betydelse när det gäller brottsmisstankarna mot busschauffören.– Om det är fel på bussen kan det tala mot att något brott är begånget, säger åklagaren Karin Johnsson-Rydh.
Kameraövervakning kan bli verklighet i Almedalen
Polisen vill ha kameraövervakning under politikerveckan i Almedalen i Visby.Terrordådet i Stockholm uppges vara ett starkt skäl till det.– Det är ju mot bakgrund av det som har hänt på Drottninggatan och den ökade hotbild vi ser i samhället, en utsatthet för både journalister, politiker och opinionsbildare, säger polisens ansvarige Joakim Söderström till SVT.
Inga extremistkopplingar i attack mot Åkesson
Det finns inga kopplingar till extremistiska organisationer eller personer efter den attack som riktades mot Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg i tisdags – något som Säkerhetspolisen vill vara tydlig med.
Se bilderna från kändistäta invigningen
När Hotell Stordalen vid Brunkebergstorg i Stockholm hade invigning under fredagskvällen var det minst sagt stjärnspäckat.Gäster som Zara Larsson, Jonas Gardell och Kim Källström såg till att vara på plats – och bland de medföljande fanns en även del hemliga romanser.
Komarek om behandlingen: Det var en mardröm
Säsongen 2011/12 fick Konstantin Komarek beskedet att han var oönskad i Luleå.Med bara en timme kvar på övergångsfönstret.– Det var en mardröm, säger han till Nordicbet.
Resenärer evakuerade efter dubbla tågstopp
Två olika tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping på västra stambanan har drabbats av fordonsfel.Först fick ett tåg från Västtrafik stopp – bakom det fastnade ett SJ-tåg.–Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ.
Amanda Sokolnicki: Alla kvinnor ska inte bli presidenter
USA kunde ha fått sin första kvinnliga president. Det var en del av det som låg i potten när amerikanerna gick till valurnorna i november. Och vi var många som hejade på; äntligen kunde det över 200 år gamla mansmonopolet brytas.
Inga extremistkopplingar i attack mot Åkesson
Det finns inga kopplingar till extremistiska organisationer eller personer efter den attack som riktades mot Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg i tisdags – något som Säkerhetspolisen vill vara tydlig med.
Kupp mot fotobutik på Kungsholmen
Vid 17-tiden på fredagen utsattes Scandinavian Foto på Norr Mälarstrand för en smash and grab-kupp. Tjuvarna misstänks ha kommit över kameror och objektiv för flera hundra tusen kronor.
Så funkar geofencing – tekniken som ska försvåra terrorattacker
Fordon som kör utanför planerad rutt ska stoppas, hastighetsbegränsning i vissa zoner. Geofencing kan försvåra kapningar och terrorattacker där fordon används som vapen.
Så funkar geofencing – tekniken som ska försvåra terrorattacker
Fordon som kör utanför planerad rutt ska stoppas, hastighetsbegränsning i vissa zoner. Geofencing kan försvåra kapningar och terrorattacker där fordon används som vapen.
10 insidertips på Mallorca
Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoriter för semestern. Men vad bör man inte missa när man besöker ön? Allt om Resor reste till Palma och ställde frågan till folk som bor på ön eller besöker den ofta: Vilka är dina bästa tips på Mallorca?
Läs mer om Mallorca, Palma och Resor.
JUST NU: Bil i vattnet – larm om drunkning
SOS Alarm har fått in ett larm om en befarad drunkning efter att en bil ska ha kört ner i vattnet.Larmet rör en ort i Västerås kommun.
Nordea uppges flytta huvudkontoret
Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige, enligt Svenska Dagbladet. Men storbanken vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.
Läs mer om Svenska Dagbladet och Sverige.
Uppgifter: Nordea flyttar från Sverige
Nordea med ordförande Björn Wahlroos har bestämt sig.Banken kommer flytta sitt huvudkontor från Sverige, enligt källor till SVD.Det formella beslutet ska tas på Nordeas styrelsemöte tisdag den 30 maj.– Styrelsen har ännu inte fattat något oficiellt beslut. Framtida styrelsebeslut kan jag omöjligt kommentera, säger Rodney Alfvn Nordeas chef för investerarrelationer till tidningen.
Läs mer om Sverige.
Sjarapova söker inte wildcard till Wimbledon
Den tidigare dopningsavstängda tennisstjärnan Maria Sjarapova kommer inte att ansöka om ett så kallat wildcard till huvudturneringen i Wimbledon, meddelar hon på sin webbplats.
Läs mer om Maria Sjarapova och Wimbledon.
Hon blir första kvinnliga ordföranden för Metall
Fackförbundet Metall har fått sin första kvinnliga ordförande. Marie Nilsson valdes enhälligt av kongressen.
Läs mer om Metall.