19. Maj 2017 18.00-18.59

Akilov beviljas tandvård – får bidrag på 2 253 kronor

Rakhmat Akilov – som erkänt att han terrormördade fem personer på Drottninggatan – har beviljats tandvård i häktet.Kostnaden ligger på 2 540 kronor – men Akilov behöver bara betala 287 kronor.– Det är en helt privat fråga så jag har inga kommentarer om det över huvud taget, säger Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson.

Polisen nära att skjuta oskyldig vid terrordådet

I tumultet som uppståd i centrala Stockholm efter terrordådet på Drottninggatan var polisen nära att skjuta ner en oskyldig man. Mannen lyssnade inte när poliserna sa att han skulle lägga sig på marken – i stället sprang han. Det är väldigt nära att mannen blir skjuten, skriver en polis i en intern anmälan.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
De sa att vi skulle förstöra utredningen om vi inte gjorde som de sa
Efter sex månader instängda tillsammans på ett behandlingshem flyttades bröderna och deras familj till en ny stad. De tvingades bryta med sitt gamla liv och glömma det som varit. Fram tills nu. Robin och Christian som pekades ut för mordet på 4-årige Kevin är redo att gå vidare. I en intervju med Dagens Nyheter berättar familjen nya detaljer om vad som hände under och efter utredningen av mordet på Kevin 1998.
Läs mer om Christian och Kevin.

Gaviria tog andra raka i Giro d'Italia

Ny spurt, ny etappseger för Fernando Gaviria – och Tom Dumoulin behåller greppet i totalställningen. Fredagens trettonde etapp i Giro d'Italia blev på flera sätt en kopia av torsdagens.
Belarus får ishockey-VM igen
Belarus och Lettland samarrangerar VM 2021 och året efter får Finland stå som värd, beslöt det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) på sin kongress i Köln.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Danny och Molly: Vi gifter oss nästa år
Under hotellmagnaten Petter Stordalens stjärnspäckade hotellinvigning under fredagskvällen avslöjade paret hemligheten. – Vi skulle vilja slå till nästa år, säger Danny Saucedo.
Läs mer om Danny Saucedo och Molly.
Ryssland måste dumpa Isinbajeva
Rysk sport har det senaste årets skakats av en stor dopingskandal.Nu kräver Wada att Jelena Isinbajeva avgår som styrelseordförande för Rusada för att de ska få börja göra göra dopingtester igen.
Svenskplanet krockade med fågel – fick vända
Vingresenären Andreas Lindgren drabbades av dubbla besvikelser på väg hem från Rhodos.Först blev resan försenad i flera timmar på grund av en flygledarstrejk.När planet väl lyfte krockade det med en fågel – och fick vända.– Precis när vi skulle lyfta var det en kraftig vibration i skåpen där man lägger handbagagen. Det lät inte normalt, säger han.
Läs mer om Rhodos.Först.
Flicka medvetslös efter krasch med fyrhjuling
En flicka i 15-årsåldern är medvetslös efter en olycka med en fyrhjuling i Skövde, rapporterar P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.
Allsvensk spelare åtalad för våldtäkt och misshandel
En allsvensk fotbollsspelare åtalas misstänkt för våldtäkt och misshandel.Enligt åtalet ska spelaren ha tvingat sig på en kvinna genom att knuffa omkull henne och särat på hennes ben.Spelaren nekar till brott.
Ställde in läkarbesök – innan dotterns död
Rättegången mot föräldrarna som misstänkts ha orsakat sin en månad gamla dotters död fortsätter.Pappan berättade under fredagen om sitt stora intresse för onlinespel och datorer – och om glädjen när han äntligen köpt en ny dator.Samma dag som datorn köptes avbokade föräldrarna ett läkarbesök för dottern.Åtta dagar senare dog hon.
Huvudvittnets historia ifrågasätts – av annat vittne
Rättegången mot Kaj Linna som fått resning för Kalamarksmordet fortsätter. Huvudvittnets historia kring mordet ifrågasätts nu av ett annat vittne, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamarksmordet.
Börsen avslutar veckan uppåt
Stockholmsbörsen tar rygg på ledande Europabörser och avslutar veckan med ett kurslyft. OMXS-index hade vid börsens stängning gått upp 0,8 procent till 582,5.
Läs mer om Europabörser.
Ockerlagstiftningen fungerar inte mot de höga räntorna
Att snabblåneföretagen kan ta ut skyhöga räntor beror bland annat på att vi har en lagstiftning utan en procentsats för vad som är en ockerränta.
Trots de nya reglerna – snabblåneföretagen växer sig allt större
Ny lagstiftning skulle stoppa problemen med dyra snabblån. I stället växer nu branschen som fortfarande tillämpar räntor på flera tusen procent. Hemliga dokument avslöjar samtidigt hur den största aktören på marknaden slussar mångmiljonbelopp till ett skatteparadis.
App, app, e-doktorn
DN 20/5 2017. Idn att läkaren faktiskt måste undersöka sin patient är inte överspelad än.