19. Maj 2017 19.00-19.59

Ljussken lyste upp natthimlen i Uppsala

Ett ljussken lyste upp natthimlen över Uppsala under den sena onsdagskvällen. Samtidigt hördes en smäll som fick marken att skaka. Vad som hände är ett mysterium – även för polisen och forskare.
Läs mer om Uppsala.

Ekonomi och öppenhet viktigaste valfrågorna i Iran

Död åt USA hörs inte på Tehrans gator längre. Det är ett tydligt tecken på att folket i Iran längtar efter reformer inne i landet och till goda relationer med omvärlden – särskilt västvärlden. I dag gick 56 miljoner röstberättigade iranier till val. Valet står mellan den sittande presidenten Hassan Rouhani och den konservative kandidaten Ibrahim Raisi. – Gå och rösta, omedelbart. Vill man göra nytta gör man det så tidigt som möjligt, sa Irans högsta andliga och politiska ledare Ali Khamenei när han röstade i sitt hem i Tehran tidigt i dag.
Det har varit den bästa tiden i mitt liv
Ikväll smäller det i finalen av TV4-programmet Talang.För Ibrahim Nasrullayev har finalplatsen en särskild betydelse – och han stöttas på plats av sin familj.– Det har varit den bästa tiden i mitt liv, säger han.

Knivbeväpande män jagas av polisen efter kioskrån

En kiosk i Halmstad utsattes på fredagskvällen för ett rån.Enligt polisen hotade två killar personalen med en kniv.
Läs mer om Halmstad.
Förseningar efter dubbla tågstopp
Det är förseningar i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping på västra stambanan.
Läs mer om Falköping och Skövde.
Tre Kronors ilska inför semifinalen
KÖLN. Henrik Lundqvist har blivit överkörd både mot Danmark och Schweiz.Nu går Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg med hård kritik mot domarbedömningen i målvaktsfrågan.– Det har sagts att målvakterna ska vara helt fridlysta, men uppenbarligen är det inte så, säger Grönborg.
Två häktade efter mord i Malmö
Två män häktades på fredagen i Malmö, misstänkta för att ha skjutit ihjäl en man och skottskadat en annan i början på mars.
Läs mer om Malmö.
Nytt värmerekord efter stekhet dag
Fredagens varma väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Domaren: Princes syskon ska ärva stjärnan
Det är Princes sex syskon som är den avlidna världsstjärnans arvtagare, slår en domare i artistens hemdelstat Minnesota fast.
Läs mer om Minnesota.
11/2017: Vi provkör nya BMW 5-serie kombi
Stor suv-special Vi provåker nya XC60 och pratar med Volvos utvecklingschef. Årets 31 mest intressanta suvnyheter. 5 småsuvar i test: Kia Sportage, Mini Countryman, Peugot 3008 suv, Seat Ateca och Toyota HC-R. Vi provkör nya BMW 5-serie kombi. Så bra är den lyxiga familjefavoriten. Begduell i kompaktklassen. Kia Sportage möter Volkswagen Tiguan. Provkörning av McLaren 650S går snart i pension och ersättaren, 720S har prestanda av det slag så man undrar om det finns en högre nivå. Nya Porsche 911 GT3 har manuell låda och en fyraliters sugmotor som varvar hela 9.000 varv/min. Vi provkör. Renault-konceptet Trezor visades
Så undviker du att bli lurad vid aktieaffärer
Löften om unga lovande företag och snabbt klirr i sparkassan låter bra. Men hur står sig försäkran om hög avkastning i praktiken? SvD har samlat fem avgörande frågor som du bör söka svar på innan du tackar ja till ett erbjudande om att köpa onoterade aktier.
Milla, 14, fick porrhot när hon vägrade ta nakenbild
Först erbjudande om pengar för nakenbilder – när det inte fungerade kom hoten om att sprida instagram-bilder på porrsajter.14-åriga Milla Mattsson mötte idag den misstänkte som tog kontakt med henne på snapchat – men domen kommer dröja.– Det känns som att man inte riktigt kan släppa det förrän han dömts, säger Milla Mattsson.
Läs mer om Milla Mattsson.
Jag såg ut att vara gravid
Efter uppbrottet med Britney Spears hamnade den skandalomsusade före detta dansaren i en ond spiral – och vägde vid ett tillfälle nästan 110 kilo. – Jag älskade att äta pizza och pasta, sade Kevin Federline till Entertainment Tonight i en intervju 2016.
Anthony Weiner erkänner ofredande av minderårig
Före detta politikern Anthony Weiner, ex-man till Hillary Clintons högra hand Huma Abedin, har varit i blåsväder för att ha skickat sex-sms till minst fem olika kvinnor.I dag erkände han sig skyldig till de meddelanden han skickat till en 15-årig flicka, skriver CNN.– Jag har en sjukdom, säger Anthony Weiner i ett uttalande.
Läs mer om Anthony Weiner, CNN och Huma Abedin.