19. Maj 2017 20.00-20.59

Marie blir IF Metalls första kvinnliga ordförande

Marie Nilsson, 53, har blivit vald till fackförbundet IF Metalls första kvinnliga ordförande sedan starten för 129 år sedan.Nu ska hon basa över 250 000 medlemmar.– Det är viktigt med kvinnliga förebilder i mäktiga positioner, säger hon.

Beklagligt att RF-basen sprider felaktiga uppgifter

KARLSTAD. Politikerna slår tillbaka mot Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och hans uppmaning om att de inte ska detaljstyra svensk idrott. – Det är beklagligt att han sprider felaktiga uppgifter som också kan bidra till att misskreditera idrottsrörelsen, säger Saila Quicklund (M).
Assange: Förlåter inte och glömmer inte
Sju år utan åtal medan mina barn växte upp utan mig. Det är något jag inte kan förlåta, sa Julian Assange när han klev ut på balkongen på Ecuadors ambassad. På fredagen kom beskedet att våldtäktsutredningen läggs ner, men om han lämnar ambassaden i London riskerar han att gripas av brittisk polis för andra brott.
Läs mer om Julian Assange och London.
Omark: Jag har alltid hatat Finland
KÖLN/STOCKHOLM. Rivalmötet mot Finland är speciellt för de flesta svenska landslagsspelare.Men för Linus Omark, från Övertorneå, är det extra speciellt.– Jag har alltid hatat Finland, säger han.
Läs mer om Finland och Övertorneå.

Dundervärmen i dag – här slogs värmerekord

Vilken värme!Fredagens soliga väder ledde till ett nytt temperaturrekord för året. Och högsommarvärmen fortsätter över helgen.
Forskaren Jonas slutade använda sin telefon
Hur skulle du klara dig utan din smarta mobiltelefon? För forskaren och tekniknörden Jonas Lagerström var det tidigare en omöjlighet. Men efter ett par händelser i höstas tog han ett oväntat beslut. – Det var liksom en väckarklocka. Att nu har jag blivit en gris, nu måste jag lugna ner mig, säger Jonas Lagerström.
Brottsmisstankar och utlämningar – så fungerar det
Även efter att förundersökningen mot Julian Assange i Sverige har lagts ner är han fortfarande misstänkt för brott i både Storbritannien och USA. Han håller sig tillsvidare på Ecuadors ambassad i London, där han inte kan gripas eller bli utlämnad.
Talang-magikern skadade sig inför finalen
Under genrepet inför kvällens final skadade sig magikern Daniel Kane på ett föremål på scenen. – Han skadade sig på en del av sin utrustning och började blöda väldigt mycket, berättar Caroline Nylander, pressansvarig på TV4.
Allsvenska spelare fick varning om mutförsök
Matchfixningsskandalen blev ett faktum när matchen mellan IFK Göteborg och AIK ställdes in under torsdagen.Nu kan Kvällsposten berätta att Fotbollförbundet redan långt innan skandalen besökt klubbar i allsvenskan och superettan i förebyggande syfte.– Det fick ju fint utslag i och med att den här spelaren i AIK nu agerade rätt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson
Det är alltid kul att spela mot Sverige
Köln. I klubblaget Carolina kämpar de sida vid sida men i lördagskvällens VM-semifinal ställs de i stället mot varandra. Finlands forward Sebastian Aho har fyra lagkompisar i Tre Kronors VM-lag. – Det är alltid kul att spela mot Sverige – speciellt i en sådan här stor match, säger Sebastian Aho.
Li Shufu ger Samuelsson förlängt – bra för Volvo
En pensionsfärdig Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, får förlängt kontrakt med minst ett par år, erfar SvD Näringsliv. Hans stabilitet och visioner är bra för Volvo Cars, inte minst inför en kommande börsnotering.
Här invigs sommaren av sjungande grodor
Med värmen kommer livsgnistan tillbaka, inte bara för oss människor utan också för djuren. De skånska lövgrodorna är mitt uppe i sin parningssäsong - och det hörs.De spelande lövgrodorna kan - trots sin ringa längd på bara några centimeter - höras på upp till en kilometers avstånd.– Jag försöker vara ute i naturen så ofta som möjligt, och har alltid kameran med! säger Catherine Thiesen.
Läs mer om Catherine Thiesen.
Matchfixarna har flyttat till Asien
Matchfixarna har lämnat Svenska Spel och flera av de europeiska onlinebolagen till förmån för den asiatiska spelmarknaden. Det gör det svårare att upptäcka de riggade matcherna.
Läs mer om Asien och Svenska Spel.
Johan Esk: Den förste hjälten borde bli den störste
Två saker efter den största attacken mot svensk idrott: Just nu dominerar misstänksamheten matchen mot de kriminella. Den förste hjälten borde bli den störste.
Spelet på den svenska U21-serien är helt galet
Efter matchfixningsskandalen kring den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK riktas nu misstankar mot fler svenska fotbollsmatcher i veckan. – Spelet på den svenska U21-serien är helt galet. Den borde stängas, säger Francesco Baranca vid Federbet.
Läs mer om AIK, Federbet och Francesco Baranca.
Flera döda i självmordsdåd vid oljefält i Irak
Två bilbombare sprängde sig själva i närheten av oljefält i Basra i södra Irak i dag, meddelar polisen och landets inrikesdepartement.
Läs mer om Basra och Irak.
Så här har du aldrig sett David Batra förut
Inför kvällens final av Talang 2017 har två bilder som visar jurymedlemmen David Batra i minst sagt annorlunda kläder släppts.
Läs mer om David Batra och Talang.
Storbråk mellan rysk oligark och bloggstjärna
MOSKVA. En ovanlig debatt har uppstått mellan Putins kändaste kritiker och en Putintrogen oligark. Det är exceptionellt att de ryska oligarkerna går ut offentligt – de brukar föredra att hålla sig i skuggan.
Läs mer om Putintrogen.
Hon blir första kvinnan att döma i Bundesliga
Bibiana Steinhaus har dömt många stora matcher i sin karriär. Från nästa säsong kan hon lägga ännu en merit till den listan. Hon blir den första kvinnan att döma matcher i herrarnas Bundesliga.
Läs mer om Bundesliga.
Sexutpekad kongressledamot erkände och bad om ursäkt
Den sexanklagade tidigare kongressledamoten Anthony Weiner (D) erkände gråtande att han skickat obscena bilder till en tonårsflicka. – Jag har en sjukdom men jag har ingen ursäkt, sa Weiner inför en federal domare.
Läs mer om Anthony Weiner och Weiner.