19. Maj 2017 21.00-21.59

Trump om FBI-chefen: Var en riktig knäppgök
Tidigare i maj sparkade USA:s president Donald Trump FBI-chefen James Comey.FBI är mitt uppe i en utredning av Trumpkampanjens kontakter med Ryssland – nu pekar nya uppgifter på att utredningen var orsaken till avskedandet, skriver New York Times.
Läs mer om Ryssland.
Översvämning slår mot 'Domedagsvalvet'
Fröbanken på Svalbard är byggd för att stå emot både naturkatastrofer och krig.Men efter den rekordvarma vintern i Arktis har Domedagsvalvet drabbats av en översvämning.– Det såg ut som en glaciär där nere, säger Hege Nja Aschim till The Guardian.

Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk

Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Nästa vecka bestäms ny speldag för IFK–AIK
Den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK skulle ha spelats under torsdagskvällen. Men efter att fotbollförbundet fått in uppgifter om misstänkt matchfixning valde man att skjuta upp datumet för mötet. Enligt AIK:s sportchef Björn Wesström bestäms nytt speldatum på tisdag nästa vecka.
Läs mer om AIK och Björn Wesström.
Trump: FBI-chefen var en knäppskalle
USA:s president Donald Trump kallade den sparkade FBI-chefen James Comey för knäpskalle när han mötte Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i Ovala rummet. Det visar en utskrift av samtalet som New York Times läst.
Läs mer om Donald Trump, Ovala och Sergej Lavrov.
Obotligt cancersjuka Annica fick drömresa
Läkarna har sagt att Annica Thimbergs cancer inte går att bota.I mars startade vännen Johanna Toftby en insamling för att trebarnsmamman skulle kunna åka på en drömresa med sin familj.Insamlingen fick ett enormt gensvar – och nu har drömresan blivit verklighet.– Hon är så värd det här. Hon peppar så många andra trots sin egen svåra situation. Det är nog just därför som så många har velat hjälpa henne, säger Johanna Toftby.
Läs mer om Annica och Johanna Toftby.
Domedagsbunkern hotad av smältande isar
Den skulle skydda världens alla frön från framtida katastrofer. Men mindre är tio år efter det att den invigdes har Domedagsbunkern på Svalbard redan drabbats av sin första katastrof: Den globala uppvärmingen.
Läs mer om Domedagsbunkern och Svalbard.
Här är Nordens mest värdefulla varumärken
Fem svenska företag i vitt spridda sektorer finns bland de tio mest värdefulla varumärkena i Norden, enligt en färsk lista från Brand Finance. Sverige innehar också topplaceringarna. Nedan följer Nordens tio mest värdefulla varumärken.
Läs mer om Brand Finance och Norden.
Mordrättegångar får inte bli till underhållning
Det finns en tendens till att mordrättegångar i medierna behandlas som ett underhållningsliknande inslag, som ligger mycket nära deckargenren. Det bör finnas en gräns för hur långt rapporteringen i aktuella mord- och brottsfall får gå, skriver Dennis Martinsson, forskare i straffrätt.
Ibrahims nya succ rörde alla till tårar
Ännu en gång har Ibrahim Nasrullayev rört hela det svenska folket till tårar.17-åringen beviljades nyligen asyl i Sverige och i kvällens final av Talang sjöng han låten Håll mitt hjärta av Björn Skifs – och juryns hyllningar visste inga gränser.– Jag vet liksom inte vad jag ska säga, utbrast en rörd Kakan Hermansson.
Öka storleken på skolorna så blir kvaliteten bättre
Genom att öka skolstorleken och arbeta mer som koncerner kan skolor både förbättra kvaliteten och minska kostnaderna. Att avskaffa behörighetskraven för rektorer och då öppna upp yrket för fler med företagsledningserfarenhet skulle sannolikt också bidra till en bättre skola, det skriver Erik Lakomaa, forskare vid Handelshögskolan.
Så avgörs de europeeiska toppligorna
I helgen spelas den sista omgången i ett flertalet av de stora ligorna runt om i fotbollseuropa. Med bara en match kvar så står det titlar, europaplatser, nya kontrakt och uppflyttningar på spel runt om på kontinenten.
Holmlunds pappa: Det var en olycka
Efter sitt fall på träning i italienska Innichen i december så får den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund flytta hem till Sundsvall.Och nu berättar hennes pappa för första gången om händelsen.– Det var ren otur, säger han till SVT Västernorrland.
Aho möter fyra svenska lagkompisar
KÖLN. I klubblaget Carolina kämpar de sida vid sida men i lördagskvällens VM-semifinal ställs de i stället mot varandra. Finlands forward Sebastian Aho har fyra lagkompisar i Tre Kronors VM-lag. – Det är alltid kul att spela mot Sverige – speciellt i en sådan här stor match, säger Sebastian Aho.
M-politiker: RF-basen sprider felaktiga uppgifter
KARLSTAD. Politikerna slår tillbaka mot Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson och hans uppmaning om att de inte ska detaljstyra svensk idrott. – Det är beklagligt att han sprider felaktiga uppgifter som också kan bidra till att misskreditera idrottsrörelsen, säger Saila Quicklund (M).