16. Juli 2017 15.00-15.59

Hugh Grants kärleksmys med svenska Anna

Hugh Grant och svenska Anna Eberstein visar upp kärleken öppet.Paret njöt av tennis i världsklass och varandras sällskap under Wimbledon-finalen.

Glädjebesked för MFF inför CL-returen

Malmö FF fick bara 1–1 hemma mot makedonska Vardar i Champions League-kvalet i onsdags. Ett resultat som följdes upp med ännu ett kryss när man mötte nykomlingen Sirius i allsvenskan.
Läs mer om CL-returen, MFF och Vardar.
16 pilgrimer omkom i bussolycka i Indien
En buss sladdade av vägen i Indiska Kashmir på söndagen. I olyckan dog minst 16 hinduiska pilgrimer och 27 skadades.
Läs mer om Indien och Indiska Kashmir.
Örebros sanslösa start - kör över Blåvitt
IFK Göteborg fortsätter gå kräftgång i allsvenskan. Borta mot Örebro rivstartade hemmalaget med tre mål på 22 minuter - vilket fick lagkapten Mattias Bjärsmyr att samla laget i ett krismöte.
Läs mer om Blåvitt och Örebro.

Carla hedrades med tyst minut

Vid SM-tävlingarna i motorcross i Varberg hyllades motorprofilen Håkan Carla Carlqvist med en tyst minut.
Varning: Piratkopierad märkesväska kan ge dig böter utomlands
Köp inte billiga piratkopior på semestern. De som verkar billigt kan stå dig dyrt.En svensk dam blev bötfälld med 10 000 euro för ett köp av en handväska, säger Jolanda Girzl vid Konsument Europa till nyhetsbyrån TT.
Bilist krockade med träd
En trafikolycka inträffade vid 15-tiden i Kristianstad där en bil körde in i ett träd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Kristianstad.
Två trafikolyckor i Västmanland
Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats ut till två olika trafikolyckor i Västmanland, skriver polisen på sin hemsida.Klockan 14.11 inkom ett larm om en krock mellan två personbilar på E18 där totalt fem personer satt i bilarna. 14.18 inkom ett larm om en husbil som kört av vägen på länsväg 572 utanför Arboga.
Läs mer om Arboga, E18 och Västmanland.
Expert: Erdogan eldar på polarisering
President Erdogans hektiska dygn är nu förbi, ett år efter det misslyckade kuppförsöket i Turkiet. Men det är ingen försonlig linje han visar mot sina fiender – trots att han inte har ett tillräckligt folkligt stöd, anser Turkietexperten Michael Sahlin. – Hans tal visade tydligt att han vill elda på polariseringen i landet och att han inte är villig att sträcka ut en hand.
Samir och Sigrids semestermys ihop
Samir Badran och Sigrid Bernson har åkt på semester ihop.På Instagram delar Sigrid med sig av bilder från resan.Jag stack från Sverige igen, skriver hon.
Läs mer om Sigrid, Sigrid Bernson och Sverige.
Allt fler barn i Vietnam överlever cancern
För tio år sedan överlevde bara en tiondel av alla cancerdrabbade barn i Vietnam. Det var barn till rika föräldrar som kunde köpa dyra läkemedel från utlandet. För andra var cancerbeskedet en dödsdom. Nu överlever knappt hälften av barnen som fått diagnosen, åtminstone i de större städerna som Hanoi och Ho Chi Minh-staden.
Läs mer om Hanoi, Ho Chi Minh-staden och Vietnam.
Svenskt projekt i Vietnam räddade liv
2008 fick Ly Tran Thi Khanh cancer. Då var hon tre år och chansen att överleva var minimal. Men tack vare ett svenskt barncancerprojekt på barnsjukhuset i Hanoi är nu 12-åriga Ly frisk och lever ett normalt liv med skola och kompisar. – Jag vill bli läkare och ta hand om sjuka barn när jag blir stor, säger hon och ler.
Läs mer om Hanoi, Ly Tran Thi Khanh och Vietnam.
Larm om vapenman på Kastrups flygplats
Ett stort polispådrag med dragna vapen sökte på söndagen igenom Kastrups flygplats utanför Köpenhamn.Anledningen var larm om en man med ett pistolliknande föremål.Föremålet visade sig vara en tändare, skriver danska medier.
Rekordlåga siffror för Trump
Senast en amerikansk president hade lika lågt förtroende som Donald Trump var för 70 år sedan. Nya siffror visar att endast 36 procent av amerikanarna tror på Trump vid presidentposten. – Det är naturligtvis allvarligt att han har så låga siffror, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet.
12 timmar till premiären: Klarar du dödsquizet?
Inatt är det premiär för den sjätte säsongen av Game of Thrones. Under säsongerna har en hel del karaktärer dött. Har du koll på hur många? Frågorna i quizet bygger på en i artikel i Washington Post. Testa dina kunskaper här.
Läs mer om Game och Washington Post.
Nya sjukbeskedet om prins Henrik
Danmarks prins Henrik ligger på sjukhus för en infektion, så drottning Margrethe får fira semestern ensam.– Det går fint, svarade drottningen med ett leende när hon fick frågan om makens tillstånd.Under helgen flyttades prinsen till en annan avdelning på sjukhuset.
Läs mer om Henrik och Margrethe.
Fem döda i Kongo-Kinshasa
Fem parkvakter har dödats efter att ha attackerats av okända gärningsmän i staden Mambasa i nordöstra Kongo-Kinshasa, uppger myndigheterna. En amerikansk journalist har hittats vid liv.
Läs mer om Kongo-Kinshasa och Mambasa.
Tempelberget öppnat – med metallbågar
De muslimska helgedomarna på Tempelberget i Jerusalem tilläts på söndagen öppna igen – med metallbågar vid ingångarna.
Läs mer om Jerusalem och Tempelberget.