16. Juli 2017 16.00-16.59

Stefan Olsson blev Wimbledon-mästare

Sverige har en nybliven Wimbledon-mästare. Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson vann finalen mot andraseedade Gustavo Fernandez, Argentina, med 7–5, 6–3, 7–5.

Man fick ström genom kroppen – förd till sjukhus

En arbetsplatsolycka har inträffat i Karlstad under söndagen.Enligt polisen handlar det om en elektriker som har fått ström genom kroppen.– Han är förd till sjukhus, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på polisen i Bergslagen.
Tuff lottning för Elias Ymer i Båstad
Två år i rad har Elias Ymer, 21, åkt ut direkt på gruset i Swedish Open. Och inte blir motståndet lättare den här gången. Sverigeettan, rankad 269:a i världen, möter spanske grusspecialisten Fernando Verdasco i första omgången.
Villabrand i Värnamo kommun
Läs mer om Värnamo.
Inga sopberg trots sopstrejk i Stockholm
Reklamationerna minskar och sopbergen har i stort uteblivit. Trots att lördag och söndag inte är någon vanlig sopdag jobbar 20–25 bilar från Reno Norden med hämtning. – Det har inte blivit något jättekaos, säger Katarina Johansson på Stockholm vatten och avfall.
Nya sopbeskedet: Hoppas köra som vanligt i morgon
Reklamationer från bostadsrättsföreningar och fastighetsägare, som inte blir av med sopor efter den vilda strejken, fortsätter att strömma in till Stockholms stads avfallsbolag. – Men på måndag hoppas vi börja kunna köra som planerat, säger Katarina Johansson, enhetschef på kommunägda Stockholm vatten och avfall.
Läs mer om Katarina Johansson och Stockholm.
Sightseeingbåt i brand utanför Gröna Lund
En sightseeingbåt av typ Delfin fick motorhaveri utanför Gröna Lund i Stockholm på söndagen. Enligt obekräftade uppgifter brinner det i båtens motor. Räddningstjänstens brandbåt är på plats för att undsätta.
Läs mer om Delfin, Gröna Lund och Stockholm.
Villa i brand – lågorna härjar
En brand ska härja i ett bostadshus i Bredaryd, Värnamo.Samtalet kom in 15.40 på söndagen till SOS.Omfattningen av branden och skadeläget är ännu okänt.– Räddningstjänsten säger att det slår lågor ut genom fönstret på bottenvåningen med kraftig rökutveckling, säger Mia Lorn, regional produktionsledaret till Värnamo Nyheter.
Häcken lånar in mittfältare från AIK
BK Häcken har kommit överens med AIK om att låna in Ahmed Yasin under resten av säsongen.
Läs mer om AIK och Ahmed Yasin.
Att vara kungarbanens barnflicka – man kan få ångest för mindre
Välkommen i familjen, Isabelle Welch!Här på Solliden på Öland presenterades på lördagen Estelles och Oscars nya barnflicka, 25-åriga Isabelle – alldeles pinfärsk i jobbet. Hon började den ansvarsfyllda tjänsten för bara drygt en vecka sedan.Man kan ju få ångest för mindre!
27 döda i båtolycka i Kongo-Kinshasa
27 personer har dött och 54 saknas efter att en båt sjunkit i Kongo-Kinshasa.Det uppger lokala myndigheter enligt nyhetsbyrån AFP.
Stabil vinst för Lindelöfs Manchester
Det blev storvinst med 5–2 för Manchester United i Victor Nilsson Lindelöfs debut med laget. Svensken hade en chans på mål under andra halvlek, men sköt för högt. – Det kändes bra, jag gjorde många bra saker, säger Nilsson Lindelöf till Radiosporten.
Mäklare: Ändra lagen så att buden blir bindande
De snabba och hetsiga budgivningarna kan bli väsentligt tryggare för både köpare och säljare. Låt buden bli bindande i ett visst antal timmar och slopa dolda eller stängda budgivningar vid bostadsförsäljningar. Det skriver Mäklarhusets vd Erik Wikander.
Läs mer om Erik Wikander.
Northug kastar sina kläder i nya filmen
Petter Northug fortsätter att vara rubrikernas man.Tidigare i veckan lanserad han en reklamfilm i samarbete med Coop - med rumpan bar.Nu kritiseras och hyllas skidstjärnan på sociala medier.Samma IQ som skostorlek på den där killen skriver en användare på Facebook.
Läs mer om Coop och Facebook.
Katastrof för Ferrari: Otur förföljer oss
Lewis Hamilton var överlägsen i dagens formel 1-lopp på hemmaplan i Storbritannien. Där bakom såg Ferrari ut att ta de två resterande pallplatserna – till och med det näst sista varvet, där allt gick fel för det italienska teamet. – Oturen verkar förfölja oss, säger Kimi Räikkönen efter loppet.
Tuff lottning för Elias Ymer i Båstad
Två år i rad har Elias Ymer, 21, åkt ut direkt på gruset i Swedish Open. Och inte blir motståndet lättare den här gången.Sverigeettan, rankad 269:a i världen, möter spanske grusspecialisten Fernando Verdasco i första omgången.
Jetski hittad utan förare i hamnen
Polisen larmades till hamnen i Halmstad klockan 15.40 där en jetski har hittats utan förare.Omständigheterna är inledningsvis oklara.Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Halmstad.
16 pilgrimer döda i bussolycka i Indien
En buss sladdade av vägen i indiska Kashmir på söndagen. I olyckan dog minst 16 hinduiska pilgrimer och 27 skadades.
Läs mer om Indien och Kashmir.
Översvämning hotar i norr
Hus och fjällvandrare hotas när vattenflödena i flera älvar i Norrbotten når höga nivåer. Räddningstjänsten måste nu konstant pumpa vatten från reningsverket i Vittangi.
Läs mer om Norrbotten och Vittangi.
Be om ursäkt – eller dö
Gergö Komaromy kritiserade Ryssland offentligt. Hotades att be om ursäkt framför kamera –annars skulle han dö.
Läs mer om Ryssland.