16. Juli 2017 17.00-17.59

Missen kostade Fredricson segern

Peder Fredricson var nära, så nära att göra just det han planerat att göra - vinna Falsterbo Grand Prix. Men en tappad stigbygel satte stopp för den blågula festen.– Över hindret hann jag tänka undrar om jag landar i sadeln eller inte, säger Fredricson.

Flicka försvunnen i naturreservat

En 6-årig flicka försvann från sin familj vid 11.30-tiden vid naturreservatet Blacksåsberget i Hudiksvall, skriver polisen på sin hemsida.Polisen har inlett en stor räddningsinsats med flertalet resurser, där ibland helikopter och hundpatruller.Biträde från fjällräddningen är begärd.
Läs mer om Blacksåsberget och Hudiksvall.
Ajax-spelarens bror: Han kommer inte kunna gå
Abdelhak Nouri kollapsade under en träningsmatch och fick allvarliga hjärnskador. Nu kommenterar hans bror den tragiska prognosen för den 20-årige Ajax-mittfältaren. – Om han ens vaknar upp tror läkarna inte att han kommer kunna tänka, äta eller gå igen, säger Abderrahim Nouri.
66 gripna efter stora hästköttskandalen
66 personer har gripits misstänkta för inblandning i hästköttsskandalen som skakade Europa 2013, meddelar Europol. 65 personer greps i Spanien och en person, den huvudmisstänkte, greps i Belgien.
Läs mer om Belgien, Europa, Europol och Spanien.

Norska hånet mot Sverige inför EM

BREDA. Precis innan premiären av EM kommer sylvass kritik mot Sverige från Norge.Det är den före detta norska förbundskaptenen Even Pellerud som är skeptisk till det svenska landslaget.– De är på väg utför, säger Pellerud till VG.
Uppgifter: Mittbacken nära IFK Göteborg
Joel Ekstrand, 28, är på väg till IFK Göteborg.Mittbacken kan komma att täppa igen luckan efter lagkaptenen Mattias Bjärsmyr – som ryktas försvinna.
Skånska folkets röst: Karin Laserow är Årets Skåning
Det var en glad Karin Laserow som tog emot utmärkelsen Årets Skåning 2017.Efter hennes genomslag i tv som 64-åring tog skåningarna henne fort till sina hjärtan.– Det är fantastiskt att folk har röstat, jag känner mig starkt rotad i Skåne, säger Karin Laserow.
Läs mer om Karin Laserow och Skåne.
Vandringen i Årstaskogen, det blivande naturreservatet
Duvhöken som visade sig i Årstaskogen häromdagen för naturguiden Anders Tranberg höll sig undan men lät sig i alla fall höras ett par gånger under söndagens naturvandring i det blivande naturreservatet. Visade sig gjorde dock en sjuk eller skadad bofink som låg blickstilla på en av stigarna.
Läs mer om Årstaskogen.
Besara hade lekstuga mot Göteborg
Han hade en tung vår med måltorka. Men efter uppehållet har Nahir Besara hittat superformen. Efter 36 minuter mot IFK Göteborg hade ÖSK-anfallaren gjort tre mål och en assist. – Det handlar om självförtroende, sade han till C More i pausintervjun.
Läs mer om C More, Göteborg och Nahir Besara.
Panikdraget som bäddade för segern
Gammal är äldst.Roger Federer skriver ny tennishistoria – och är tveklöst världens bästagrässpelare någonsin.När hans värsta konkurrenter planerar sina säsonger desperat får han dessutom visa att gammal är klokast.
Hamilton sätter press på Vettel efter ny succ på Silverstone
Lewis Hamilton gjorde vad han måste. Vann för fjärde året i rad på Silverstone för att täppa till Sebastian Vettels gap i VM-ledningen. Valtteri Bottas ordnade dubbelseger för Mercedes när Ferraris däckstrategi misslyckades.
Läs mer om Silverstone, VM-ledningen och Vettel.
400 år gammalt vrak hittat i Stockholm
Ett 30 meter långt skepp från tidiga 1600-talet kan ha hittats i Saltsjön i centrala Stockholm. Fyndet gjordes under renoveringen av kajer i närheten av Kastellholmen. Flera andra intressanta fynd från platsen gör nu att renoveringen skjuter på tiden.
Efter Katrin Zytomierskas bild – Nanne ger sig in i viktbråket
Nanne Grönvall ger sig in i viktbråket – mot Katrin Zytomierska.Sångerskan har spelat in en humoristisk video där hon hånar Zytomierskas åsikt – och går till angrepp i en text:Som vuxna måste vi också komma ihåg att vi är med och för över värderingar på hur våra barn ser på varandra, skriver Grönvall.
Får megakontrakt i United för att skrämma bort Bara
RYKTE: Jos Mourinho ger Ander Herrera ett nytt drömkontrakt för att skrämma bort Barcelona och Atletico Madrid.
Stjärnan strejkar - vill bort från Inter
Manchester United sägs vara sugna på Inters kroatiske stjärna Ivan Perisic, enligt italienska Gazetta. Perisic själv uppges nu vägra sätta sig på planet till Kina för träningsläger med Inter - och skyller på en minst sagt barock anledning.
Läs mer om Gazetta, Inter, Ivan Perisic och Kina.
Tottenham dumpar floppspelaren
Federico Fazio och Kyle Walker har redan lämnat White Hart Lane under sommaren. Nu gör floppen Clinton Njie, 23, dem sällskap.
Zlatan nobbas: Blir inte Årets skåning
Zlatan Ibrahimovic vann tre nya titlar med Manchester United.Men den svenske storstjärnan får fortsätta att vänta på att bli Årets skåning för första gången.Trots att Zlatan fick många röster snuvades han på priset som gick till antikexperten Karin Laserow.
Ministern: Så här kan vi inte ha det
Högutbildade lever i genomsnitt sex år längre än lågutbildade på grund av ojämlikheter inom vården. Det hävdade överläkare och patientrepresentanter i en debattartikel i DN. Nu reagerar sjukvårdsminister Annika Strandhäll starkt på artikeln: – Så här kan vi inte ha det.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Martin Liby Alonso: Klockan tickar snabbt för britterna
Storbritanniens förberedelser inför Brexit präglas fortfarande av splittring, förvirring och valretorik. När förhandlingarna nu inleds på allvar har premiärminister Theresa May ingen tid för käbbel.
Läs mer om Brexit och Theresa May.
Ica-handlaren Erik har skänkt 1 400 matkassar
I Kvissleby i Västernorrland behöver ingen gå hungrig.Sedan i höst har Ica-handlaren Erik Geijer skänkt 1 400 påsar med mat till behövande, något som även Sundsvalls Tidning uppmärksammat.Nu hoppas han att fler handlare tar efter hans exempel.– I en annan situation hade det kunnat vara jag som var utsatt eller i en svår position, säger han.
ÅRETS SKÅNING 2017 KORAD
Antikexperten Karin Laserow är Årets Skåning 2017 – det stod klart på söndagen.Priset firade i år 50-årsjubileum och delas ut av tidningen Kvällsposten och stiftelsen Skåneländska flaggans dag. Vinnaren har röstats fram av Kvällspostens läsare.– Det är fantastiskt att folk har röstat, jag känner mig starkt rotad i Skåne, säger Karin Laserow.
Rädsla i Ungern för Moskvas långa arm
Be om ursäkt – eller dö. Det beskedet fick aktivisten Gergö Komaromy av en ryss med kopplingar till landets ambassad efter en protest i Budapest. Han och många av hans landsmän ser allt fler tecken på Putinregimens ökade inflytande i Ungern.
Läs mer om Budapest, Gergö Komaromy och Ungern.
Irans president Rohanis bror gripen
President Hassan Rohanis yngre bror och rådgivare, Hossein Fereydoun, har gripits misstänkt för ekonomisk brottslighet.
Läs mer om Hossein Fereydoun.
Slösa inte bort polismiljonerna
DN 17/7 2017. Krisen i Polisen handlar om mer än bara budgetanslag och antalet anställda.
Läs mer om Polisen.
Apple bjuder på populär filter-app
Fram till den 15 augusti kan du ladda ner Infltr kostnadsfritt via Apple Store-appen.
Läs mer om Apple Store-appen och Infltr.
Det är inte värdigt – varit plågsamt att se
En kraschlandning i slow-motion.När IFK Göteborg fick benen undanslagna mot Örebro var det inte tal om en dålig dag på jobbet, utan bara ett exempel på den sortens oundvikliga eftermiddagar som väntar en vanskött fotbollsklubb.För länge har en av Sveriges största fotbollsinstitutioner tillåtits styra skutan mot sin egen motgång.
Läs mer om Örebro.
Federer mästare - efter ilis tårar
Roger Federer är Wimbledon-mästare för åttonde gången i karriären.Det efter att ha utklassat Marin ili i finalen.Kroaten bröt ut i tårar redan i andra set, och kunde sen aldrig närma sig schweizaren.
Läs mer om Marin och Wimbledon-mästare.
Thomas spontana ord fick knivrånaren att fly
Den maskerade rånaren rusade in på macken med kniven i högsta hugg och skrek efter pengar.Vid kassan stod mack-ägaren Thomas Gustafsson – som reagerade utan att tänka.– Jag måste ha talat med väldigt auktoritet eftersom rånaren sprang i väg, säger Thomas.
Stefan Olsson Wimbledon-mästare
Sverige har en nybliven Wimbledon-mästare. Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson vann finalen mot andraseedade Gustavo Fernandez, Argentina, med 7–5, 6–3, 7–5.
Federer tog rekordtitel i Wimbledon
Roger Federer är nu den herrspelare som vunnit flest singeltitlar i Wimbledon. Schweizaren slog kroaten Marin Cilic i tre raka set.
Läs mer om Marin Cilic och Wimbledon.