16. Juli 2017 19.00-19.59

Nederländsk etappseger – Froome i hjulproblem

Nederländaren Bauke Mollema var överlägsen i den 15:e etappen av Tour de France.30-åringen, som aldrig tidigare vunnit en etapp i touren, korsade mållinjen på tiden 4.41.47, 19 sekunder före italienaren Diego Ulissi i den 189,5 kilometer långa bergsetappen från Laissac till Le Puy-en-Velay.

De ska rädda elefanter – med sin lilla Fiat 127

Här är gänget med en något annorlunda semesterplan.Trion ska färdas över nästan halva jordklotet – i en Fiat 127 från 1975. Från Prag till Ulan Bator i Mongoliet.Målet: att samla så mycket pengar som möjligt till välgörenhet.–Och bilen är inte så stor, det blir trångt, säger initiativtagaren Niclas Nero, 39.
Läs mer om Fiat, Mongoliet.Målet och Ulan Bator.
Piloten ropar i högtalaren – då går Markus ner på knä
Markus Warnberg har velat fria till sin flickvän Jennie Olsson en längre tid.I fredags fick han världens möjlighet – på tusentals meters höjd.Med hjälp av vännen och piloten Marcus Johansson styrde han upp något alldeles extra – något som Hela Gotland också uppmärksammat.– När alla ombord såg att det hade gått bra utbröt vilda applåder, säger Markus Warnberg.
Läs mer om Hela Gotland och Jennie Olsson.
Det finns frågor som dröjer sig kvar
Dukat för releasefest: Spana in AIK:s nya leksak från Argentina.Men även om Nicols Stefanellis debut bådade gott var det den malande defensiven som besegrade Norrköping, ett självmål som avgjorde och frågor som dröjde sig kvar.Vi har ju sett att AIK kan försvara.Med ett nytt vapen i hölstret: Kan man även anfalla?
Läs mer om AIK, Argentina.Men och Norrköping.
Östersunds B-lag besegrade Djurgården
Östersund vilade sina ordinarie spelare. Ändå hade Djurgården ingen chans i toppmötet och förlorade med 1–2.
Läs mer om Djurgården.
Östersund vilade nio spelare – vann ändå
Östersund fullbordade sin succvecka med seger mot Djurgården i kväll.Det trots att Graham Potter valde att ställa över nio spelare som startade mot Galatasaray.Segerorganisatör blev Douglas Bergqvist med sitt tredje mål i ÖFK-tröjan.
Sent självmål räddade AIK
Efter att endast ha snittat ett mål per match i årets allsvenska har AIK värvat anfallare. Nicolas Stefanelli har anslutit från Argentina.Men det var backen Daniel Sundgren som fixade trean hemma mot IFK Norrköping.
AIK tog chansen att haka på i toppen
Både AIK och IFK Norrköping hade chansen att haka på i kampen om SM-guldet. Det var hemmalaget som tog den när lagen möttes på Friends arena. Matchen slutade 1–0 (0–0) inför 16.273 åskådare.
Läs mer om SM-guldet.
Pia kommer inte att skjuta mig...
BREDA. Sverige har tröttnat på den tyska segerraden – tio mästerskapsmatcher i rad.Caroline Seger dock att det inte handlar om att vinna eller försvinna i morgon.– Jag vet att Pia (Sundhage, svenska förbundskaptenen) inte kommer att skjuta mig om vi förlorar, säger den svenska lagkaptenen.
Läs mer om Pia.
Tyska svaret efter Nilla Fischers pik
BREDA. Nilla Fischer vill komma tillbaka till Wolfsburg efter EM – och trycka upp en svensk seger i ansiktet på sina tyska lagkompisar.Men Tysklands och Rosengårds anfallsstjärna, Anja Mittag, tänker se till att lagets segersvit håller sig intakt – även efter måndagens match.– Vi kommer att svara henne på planen. Men jag förstår verkligen att svenskorna är sugna på en seger, säger Mittag.
Läs mer om Anja Mittag, Mittag och Wolfsburg.
Det lilla stoet Dorcia skrällde
Det lilla stoet Dorcia storskrällde när hon spöade hingstarna och sensationellt vann det 100:e Svenska Galoppderbyt på Jägersro.I en rafflande slutstrid spurtade hon ner favoriterna Gold Tyranny och Stricker och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.I sadeln satt Carlos Lopez och tränar gör Lennart Reuterskiöld Jr och duon vann därmed Derbyt för andra året i rad.- Jag är överlycklig. Nu är man i historieböckerna på riktigt, sa Junior.
Mindre lastbil i krock med mc: Läget är allvarligt
En mc har krockat med en mindre lastbil.Enligt räddningstjänsten är mc-föraren svårt skadad.– Läget är allvarligt och personen har förts till sjukhus med ambulans, säger Stefan Olsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Torsby.
Läs mer om Stefan Olsson och Torsby.
Man skottskadad i lokal i Malmö
En man har skadats i en skottlossning som brutit ut i en lokal i Persborg i Rosengård i Malmö. Mannen har fått en lindrigare skada, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Malmö, Persborg och Rosengård.
Skriker av skräck när Ryanairplanet landar
Flygningen från Kanarieöarna hade förflutit utan problem.Men när Ryanair-planet gick ner för landning hamnade man mitt i kastvinden.Passagerarna kastades runt i kabinen och skrek av skräck.– Vi tog mark med en sådan smäll att jag trodde att landningsstället skulle gå sönder, säger resenären Craig Cullinan till Daily Mail.
Hon påstod sig vänta min exmans barn
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Eva om ett märkligt samtal från en främmande kvinna som påstod sig vara gravid med hennes exman.
Läs mer om Eva.
JUST NU: Skjutning i lokal – man skadad
Skott har avlossats på Persborgstorget i Malmö.En man ska vara lindrigt skadad efter skottlossningen.– Vi samlar just nu vittnesuppgifter på platsen, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Malmö.En och Persborgstorget.
Många landsting använder onödiga dyra läkemedel
Varje år drabbas tusentals personer av åldersförändring i gula fläcken. En ny rapport visar att landstingen skulle spara mångmiljonbelopp om man började använda läkemedlet Avastin mot sjukdomen – ett läkemedel som fungerar lika bra som de betydligt dyrare alternativen. Men frågan är kontroversiell eftersom Avastin inte är godkänt för ändamålet.
Läs mer om Avastin.
Det handlar om att skapa en jämlik vård
Fler än hälften av alla landsting använder i första hand det avsevärt billigare läkemedlet Avastin mot åldersförändringar i gula fläcken. – Det handlar om att skapa en jämlik vård. Med det billigare läkemedlet kan vi behandla fler patienter, säger ögonläkaren Per Pohjanen.
Läs mer om Avastin och Per Pohjanen.
Schelin mot Tyskland – igen: Jag har f-n revanschlust
BREDA. Fem gånger om har Tyskland krossat Lotta Schelins drömmar. Nu vill stjärnan ha revansch. Helst redan i EM-premiären i Breda på måndagskvällen. – Kalla oss dumma, men vi har en tro på oss själva varenda gång, säger anfallaren.
Läs mer om Breda, EM-premiären och Tyskland.
Man skjuten i Rosengård
Läs mer om Rosengård.
Sexårig flicka försvunnen i naturreservat
En sexårig flicka är försvunnen i Blacksås naturreservat i Hudiksvalls kommun. Flickan försvann vid 11.30-tiden och har inte återfunnits. Terrängen beskrivs som svårtillgängligt och det är dåligt väder.
Johan, 48, är ultralöpare – nu utmanar cancern honom
Han är van vid att löpa i 40 timmar i sträck och har sprungit runt Mount Blanc fyra gånger.Men efter att ha diagnosticerats med cancer väntar en helt ny utmaning för Johan Wagner, 48.– Liv och död-känslan har man med sig när man springer, men den här gången är det på riktigt, säger han.
Läs mer om Johan Wagner och Mount Blanc.
Bil körde in i träd – en person till sjukhus
Strax efter klockan 18.30 fick räddningstjänsten larm om en bil som hade kört in i ett träd i Höör.Polis, ambulans och räddningstjänst har skickats till platsen.– Personen var ute ur bilen när vi kom fram till platsen men åker med ambulans in till sjukhuset, säger Dennis Albrech på räddningstjänsten Syd.
Läs mer om Syd.
L-politiker ifrågasätter sophämtarnas sjukskrivningar
Flera sophämtare har blivit sjukskrivna på grund av den stress som sopkonflikten inneburit, enligt SVT. Nu ifrågasätter Stockholms hälso– och sjukvårdslandstingsråd Anna Starbrink (L) sjukintygen och vill kontrollera om det har fuskats.
Läs mer om Anna Starbrink och SVT.