16. Juli 2017 21.00-21.59

Sista bilden på Victoria – innan hon mördades

Pojkvännen kom hem från Ica – och möttes av den brinnande lägenheten där flickvännen Victoria, 19, låg död.Det har han hävdat i förhör – men polisens kartläggning visar att det inte kan stämma.Samtidigt visar utredningen den sista bilden på paret tillsammans innan det misstänkta mordet.
Läs mer om Ica och Victoria.

Anja Mittag: Sviten är en mental fördel

BREDA. Tyskland har nya spelare och ny förbundskapten. Men Anja Mittag står för rutinen hos EM-favoriten. Rosengårdsstjärnan känner de svenska spelarna utan och innan. – Det blir väldigt speciellt att möta Sverige, säger hon.
Läs mer om EM-favoriten och Sverige.
Här myser Sofia och Carl Philip på Håkan-konserten
Här konsertmyser Sofia och Carl Philip.Efter att ha firat kronprinsessan Victoria under flera dagar får de tillfälle att koppla av lite under Håkan Hellströms konsert i Borgholm. Även tre av kungafamiljens barnflickor är med på konserten.

Ingvar Oldsbergs pik till Loket – efter beskedet

Ingvar Oldsberg, 72, har nåtts av glädjebeskedet. Hälsan är bättre än på över ett och ett halvt år.Nu tar han tillfället i akt – och skickar en passning till sin Bingolotto-vikarie Leif Loket Olsson, 75.–Nä du, Loket. Nu behöver du inte hoppa in mer för mig. Ingvar är friskare än på 1,5 år, säger han.
Svensk-venezolaner röstar för en förändring i Venezuela
På söndagen öppnade oppositionen i Venezuela omkring 2.000 vallokaler runtom i landet för en symbolisk folkomröstning om president Nicols Maduros plan på en ny konstitution. Även i Sverige öppnades vallokaler och i Stockholm samlades över 300 venezolaner för att lägga sin röst. – Vi vill ha en förändring nu, säger svensk-venezolanen Susana Acosta.
Misstänkt granat hittad i Uppsala
Ett område kring Fyrisån i centrala Uppsala har spärrats av sedan något som kan vara en skarpladdad granat hittats i ån. Polisens bombgrupp har tillkallats från Stockholm, skriver Upsala Nya Tidning.
Vården är sjuk – varför hjälpte de honom inte?
Den 30-årige mannen hamnade på psykakuten efter ett självmordsförsök men fick gå hem efter två timmar.Nu vårdas han på sjukhus för ett nytt försök – två dagar efter att han skrevs ut.– Jag förstår inte varför vården inte hjälpte honom när han kom in första gången. Jag är så oerhört ledsen, säger hans pappa.
Robert hjälpte till att leta efter sexåringen
Robert Bryngelsson var den förste som hjälpte familjen att leta efter den försvunna sexåriga flickan.Han och hans barn kom upp till utsiktsplatsen på Blacksåsberget – och fick veta flickan och en fyraårig pojke saknades i terrängen.De hittade pojken, men flickan var spårlöst försvunnen
Läs mer om Blacksåsberget.
Ulla Håkansson – snart 80 år men tävlar fortfarande
FALSTERBO. Årets upplaga av Falsterbo horse show är över. Här kommer DN:s Malin Franssons slutrapport från den skånska hästfesten.
Läs mer om Falsterbo.
Polisen storsatsar på terrorbekämpning
Polisens förmåga att hantera terrorism måste förbättras, skriver rikspolischefen Dan Eliasson och ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving på DN Debatt. Nu satsas 400 miljoner kronor på terrorbekämpning.
Läs mer om Dan Eliasson.
Fel pensionsfonder riskerar att slås ut
Premiepensionskapitalet bör placeras hållbart. Men politikerna bör agera försiktigt. Den 50-procentsregel som nu föreslagits riskerar att slå ut såväl hållbarhetsfonder och generationsfonder, skriver Åsa Wallenberg och Staffan Hansn, SPP.
20-åriga Motlak faller offer för råttorna i Syrien
Terrorgruppen IS håller på att krossas men kriget i Syrien rasar vidare och flyktingkrisen förvärras, särskilt i Libanon. Här utspelas ofattbara dramer i vidriga tältläger. SvD har mött 20-åriga Motlak som totalförlamad fallit offer åt råttorna. – De gnager sönder benen men Motlak känner ju ingenting, berättar mamman som vill tillbaka in i krigets Syrien för att sonen ska få hjälp.
Läs mer om Libanon, Motlak och Syrien.
Sundhage om lagets medelålder: Rutin är en styrka
BREDA. Inför måndagens EM-premiär skriver tysk press att Sverige kommer med ett ålderstiget lag. Något som Sveriges förbundskapten Pia Sundhage kommenterar med ordet intressant, men jag håller inte med. – Rutin är en styrka, inte en svaghet, sade Sundhage vid söndagens presskonferens på matcharenan Rat Verlegh Stadion i Breda.
I en skog av sumak, del 23 av 56
Roman av Klas Östergren. Historien utspelar sig i ett Sverige i Vietnamkrigets skugga. Berättaren Kenneth Jansson blir vän med den nye, gåtfulle klasskamraten Dan Schoultze och hans syster Hellen. De bor ensamma i ett hus, omgivet av en vildvuxen sumakskog.
Läs mer om Dan Schoultze, Hellen och Sverige.
Obekväma beslut krävs för att motverka terrorismen
Med en resolut insats klarade samhället att ta hand om följderna av terrorattentatet på Drottninggatan. Nu satsas 400 miljoner på att förstärka polisens förmåga. Men det räcker inte. Ökad övervakning behövs för att motverka terrorismen, skriver Dan Eliasson, rikspolischef, och Mats Löfving, chef för Nationella operativa avdelningen.
Rikspolischefen kräver mer övervakning mot terror
Fler övervakningskameror, möjlighet att använda spionprogram i datorer samt tillgång till datalagring – det är några av åtgärderna som rikspolischefen vill se för att förhindra attentat, skriver Dan Eliason på DN Debatt.
Läs mer om Dan Eliason.