16. Juli 2017 23.00-23.59

Gabriel misshandlades blodig på öppen gata

Det var i fredags som Gabriel Chabo, 31, följde med sin svåger på ett ärende i Södertälje.Plötsligt kom det fram en grupp män som hotade och misshandlade honom svårt.– Jag tänkte bara att jag inte vill dö, säger Gabriel Chabo.

Rosenqvist ledde i New York men slutade tvåa

Felix Rosenqvist ledde formel E-loppet i New York, men fick ge sig för britten Sam Bird. Svensken ligger trea i mästerskapet med två tävlingar kvar.
Läs mer om E-loppet, New York och Sam Bird.
Han hjälpte till i letandet – man blir mer och mer orolig
När Robert Bryngelsson kom till Blacksås naturreservat fick han reda på att en fyraåring och sexåring försvunnit. Han hjälte till att leta och snart hittades fyraåringen några hundra meter från utsiktsplatsen som familjen skulle besöka. – Fyraåringen satt och gjorde ljud i från sig och grät, säger han.
George A Romero har avlidit
Filmskaparen George A Romero har avlidit meddelar hans familj, enligt LA Times.
Thed Björks tredje pallplats de senaste fyra loppen i VM
Thed Björk hade chansen att gå upp i VM-ledning när WTCC körde två tävlingar i Argentina i helgen. Tredjeplatsen på söndagen räckte dock inte, utan han är fortfarande tvåa efter Tiago Monteiro.
Rosengårdsstjärnan frälste Danmark
Rosengårds mittfältare Sanne Troelsgaard avgjorde Danmarks premiärmatch i fotbolls-EM.28-åringens tidiga 1–0-mål mot Belgien gav dansk doft av kvartsfinal.–Det viktigaste var att vi höll tätt, sade Troelsgaard.
Luddighet imponerar inte EU-medborgarna i Storbritannien
Garantierna räcker inte, det anser gräsrotsorganisationer som representerar EU-medborgare i Storbritannien. Trots den brittiska regeringens försäkran om att medborgarna får stanna efter brexit ser framtiden osäker ut.
Just nu: Granat hittad i Fyrisån i Uppsala
Misstänkt skarpladdad granat hittades i Fyrisån i Uppsala på söndagskvällen, rapporterar Aftonbladet. Polisens bombgrupp på plats. En förening som skulle rensa ån från skrot fiskade upp graaten med en stark magnet.
Läs mer om Aftonbladet, Fyrisån och Uppsala.
Skottlossning – en man skjuten
En skottlossning har ägt rum i Hässleholm.Mannen förs till sjukhus med okänt skadeläge.
Läs mer om Hässleholm.Mannen.
GW:s pik till Guillou efter rekordvinsten
Leif GW Persson har fördubblat omsättningen på fyra år och slår sin tidigare kompis Jan Guillou rejält.– Det är klart att jag säljer mycket mer böcker än vad han gör trots att han påstår motsatsen, författaren och kriminologen.
Läs mer om Guillou och Jan Guillou.
Man skjuten Hässleholm
En man har förts till sjukhus med okända skador sedan han blivit skjuten på en gata i Hässleholm. Enligt vittnesuppgifter ska det finnas flera gärningsmän.
Läs mer om Hässleholm.
Fanses ilska – efter Kissies viktuttalande
Alexandra Kissie Nilsson tycker att överviktiga människor får skylla sig själv som kastar bort sina liv.På sin blogg svarar hon en läsare som undrar vad hon tycker om riktigt kraftiga människor.Tycker synd om dom, men sen har dom ju själva satt sig i den positionen, skriver hon.
Kvinna nära att kidnappas – lyckades slita sig från man
Polisen larmar på söndagskvällen om ett misstänkt kidnappningsförsök i Jönköping.En man ska under den tidiga söndagsmorgonen ha försökt tvinga med sig en kvinna in i en bil.Gärningsmannen ska ha använt hot, våld och ett knivliknande föremål.
Läs mer om Jönköping.En.
Nederländsk etappseger – Froome i hjulproblem
Nederländaren Bauke Mollema var överlägsen i den 15:e etappen av Tour de France.
Läs mer om France, Froome och Tour.
Man skjuten i Hässleholm
Läs mer om Hässleholm.
Man knivskuren i Göteborg
Läs mer om Göteborg.