17. Juli 2017 07.00-07.59

Sydsverige eldhärjat – flera bilbränder under natten

Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.

Peter Loewe: Törstigt när eviga staden stänger antika fontäner

Rom. Plötsligt råder det vattenbrist. Detta i en huvudstad som allt sedan antiken har haft akvedukter med enorma mängder vatten för stadens alla behov. För att spara på vattnet har nu många av stadens 2.500 dricksfontäner på gatan stängts av.
Bianca Ingrossos tårar – för Emilio
Bianca Ingrosso kunde inte uppvakta pappa Emilio på bemärkelsedagen. I stället har hon skrivit ett långt hyllningsinlägg till fadern. Jag älskar honom så mycket att jag just nu sitter och storgråter, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Emilio.

Moraeus vändning efter skilsmässan

Kalle Moraeus och hustrun gick skilda vägar för tre år sedan. Nu berättar han om livet efter skilsmässan. – Jag mår väldigt bra och är otroligt lycklig, säger han till Hänt.
Läs mer om Hänt.
Sysverige eldhärjat – flera bilbränder under natten
Flera larm om bilbränder inkom under natten i måndagen. Under en av bränderna skadades nio bilar.Polisen har upprättat flera anmälningar om bland annat skadegörelse och grov skadegörelse.
Störningar på E22 efter trafikolycka – bil voltade
Polisen larmades vid 07.15 om en trafikolycka på E22, i höjd med Uppåkra, Staffanstorp.Det är två personbilar som ska vara inblandade i olyckan och en bil ska ha voltat.Initialt är övriga uppgifter oklara.
Läs mer om E22, Staffanstorp.Det och Uppåkra.
Smash and grab-kupp mot växlingskontor
En affärslokal i Rinkeby utsattes för en smash and grab-kupp natten mot måndag, uppger polisen enligt Aftonbladet.En vit VW Caddy kördes in i ett kombinerat växlingskontor och resebyrå och gärningspersonerna lämnade sedan platsen i ett annat fordon, uppger polisen.
Läs mer om Aftonbladet.En och Rinkeby.
Sundhage har taktiken mot Tyskland klar
På måndag kväll sparkar EM igång för Sveriges damer. Motståndet är det svårast möjliga – regerande OS-guldmedaljörerna Tyskland. Vi har en id på hur vi ska stoppa deras anstormning, säger förbundskapten Pia Sundhage.
Uniteds glädje: Han förlänger kontraktet
KLART: Han var en av de stora hjältarna när Manchester United blev Europa League-mästarna. Nu har han kritat på ett nytt fyraårsavtal.
Glänsande smart om tuppig manlighet
Rossinis En turk i Italien är ett ormbo av frejdig 1800-talsexoticism som sällan spelas i Sverige.Hanna Höglund dras med av farten i en självmedveten operakomedi där poeten ställs i centrum.
Läs mer om Italien och Sverige.Hanna.
Ofta är det jag som river upp och väcker minnen till liv
I sommarens intervjuserie på Ungkultursidan presenterar tongivande personer sina tankar om vår tids syn på barn.Martina Montelius möter barnförhörsledaren Charlotte Qvandt för ett samtal om vad som händer barn hos polisen.
När jag stod där var jag så j-a rädd att dö
Linna Claeson är måndagens sommarvärd i Sommar med P1.Där avslöjar hon bland annat att fyra partier har försökt värva henneOch berättar om en högdramatisk upplevelse med en missbrukare i tunnelbanan.När mannen föll ned på tågrälsen tvekade hon inte att hoppa ned - utan att tänka efter:– Inte förrän jag redan är i luften kommer jag på tanken att det kan komma ett tåg. Den där korta stunden jag stod på spåret var jag så jävla rädd att dö.
Läs mer om Sommar.
Få barn som bevittnar våld begär ersättning
Många barn i Sverige upplever någon gång under uppväxten våld mot en närstående person, men få söker den statliga ersättning de har rätt till, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Sverige.
Minskad framtidstro i handeln
Svenska handlares framtidstro fortsätter att minska. Förväntningarna går ner både i tron på försäljning och antal anställda, men framför allt i tron på framtida lönsamhet, enligt Svensk Handels handelsbarometer och framtidsindikator.
Sydkorea vill ha samtal med Pyongyang
Sydkorea föreslår nya militära samtal med Nordkorea, de första sedan 2015, och att fientliga aktiviteter nära gränsen mellan de båda länderna upphör, säger landets vice försvarsminister.
Läs mer om Nordkorea och Pyongyang.
Sydkorea vill ha militära samtal med Nordkorea
Spänningarna har ökat mellan Syd- och Nordkorea de senaste veckorna. Nu föreslår Sydkoreas försvarsminister nya militära samtal mellan länderna. – Vi begär militära samtal för att stoppa alla fientliga aktiviteter som ökar den militära spänningen, säger Suh Choo-Suk, försvarsminister.
Larm om brand i lägenhethus – rökdykare går in
Räddningstjänst och polis larmades på onsdagsmorgonen till ett lägenhetshus i Vänersborg.Rök ska ha stigit från den översta våningen och räddningstjänsten gick in med rökdykare.– Vi håller på att ta oss in i lägenheten. Vi har en styrka på plats och en till på väg, säger Peter Grönros, inre befäl på räddningstjänsten.
Läs mer om Vänersborg.Rök.