17. Juli 2017 08.00-08.59

Skapa stilen! Så gör du uteplatsen till en sommardröm

Uteplatsen är sommarens mötesplats. Med en mysig sittgrupp i rotting, vita tunna tyger som vajar i vinden och en ljusslinga som lyser upp sommarhimlen förvandlas uteplatsen till en sommardröm. Ut och njut!

Fräcka draget mot Simon efter bröllopet

När Simon Sköld och Camilla Läckberg gifte sig i hemlighet lyckades de lura alla. Men nu har Simons vänner gett igen och överraskat honom med en så kallad straffsexa – en svensexa fast värre. Har lite härliga blåmärken idag, skriver Simon Sköld på sin blogg.
Byggmax tvärvänder – går nu med vinst
Byggmax vinst ökar.För årets andra kvartal uppgick rörelseresultatet till 133 miljoner kronor efter skatt – jämfört med 114 miljoner kronor i fjol.Även nettoresultatet ökade.
Sandvik klart med Mining System
Sandvik har tagit sista steget i att lämna Mining System. Sandvik säljer transportbandsverksamheten som ingår i Mining System till ett privatägt australiskt företag, Nepean Conveyers.
Läs mer om Mining System.

Vinstras för Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge redovisar en vinst före skatt på 9 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 311 miljoner kronor motsvarande period 2016.
Läs mer om Getinge.
H&M:s försäljning upp 7 procent
Klädkoncernen H&M:s försäljning steg med sju procent i lokala valutor under juni, jämfört med motsvarande månad året innan. I svenska kronor ökade försäljningen med tio procent.
Audi måste stoppa försäljningen av flera modeller tillfälligt
Tillfälligt säljstopp för bensinmodeller – ny teknik höjer förbrukningen i körcykeln.
Rätt kort på resan ger flera fördelar – se här!
Vilket är rätt kort på resan? Det beror på om du vill ha låga avgifter och fria uttag eller föredrar bonusar och VIP-lounger. Allt om Resor jämför 11 plastkort med reseprofil.
Läs mer om Resor.
Fanses oro efter bilden på barnstjärnan
Artisten Aaron Carter greps för drograttfylla i lördags natt – nu sprids hans förbrytarfoto.Carter ska ha kört misstänksamt och blev därför gripen skrev polisen på Twitter.Nu är stjärnans fans oroliga för vad som ska hända med den 29-åriga Aaron Carter.Stanna ren, stanna fokuserad... du behöver vara hälsosam för dina fans. Snälla, säg till mig att du lärt dig en läxa skriver en av Carters fans på hans Instagram.
Bättre än väntat för Telenor
Den norska teleoperatören Telenor ser ljusare på framtiden, och redovisar en vinst som slog analytikernas förväntningar.
Läs mer om Telenor.
Man kan aldrig bekämpa terrorism med kulor
Det finns redan tvåtusen våldsbejakande islamister i Sverige och fler beräknas återvända när IS tappar mark i Syrien och Irak. Men trenden kan vändas. Anas Deneches pappa misstänktes felaktigt för terrorsympatier – nu kämpar han själv mot radikalisering.
Läs mer om Irak, Sverige och Syrien.
Karlsson: Att bada eller rösta efter en måltid
Kåseri. Som barn fick man lära sig att inte bada direkt efter en måltid. Som 18-åring fick man lära sig att inte köra bil och inte gå och rösta efter en måltid med mycket vin.
Svensk lärare inför turkisk domstol
Den svenske medborgare som gripits i Turkiet tillsammans med bland andra Amnestys Turkietchef ska ställas inför domstol i Istanbul på måndagen. Totalt är det tio personer, varav två utländska medborgare som ska förhöras, de anklagas för medlemskap i en terrororganisation.
Läs mer om Istanbul och Turkiet.
Därför ska du aldrig koka te-vattnet mer än en gång
Kokar du vatten mer än en gång i vattenkokaren? Gör inte det - du begår ett stort misstag och ditt te kan komma att smaka pyton!
Hånet: För gamla och på väg utför
BREDA. Sveriges segerrecept mot Tyskland?Att utnyttja målvaktens Almuth Schults svaga form.Samtidigt pekar tyska fotbollsexperten Martina Knief på Sveriges största brist: Ett ålderstiget lag där nyckelspelarna saknar matchträning.– Jag håller inte med, säger Pia Sundhage.
Amnestychef och svensk inför rätta i Turkiet
I dag väntas den svenske medborgare som gripits i Turkiet, tillsammans med bland andra Amnestys Turkietchef, förhöras i rätten i Istanbul. Gripandet är ett angrepp mot människorättsorganisationer menar Amnesty International.