17. Juli 2017 09.00-09.59

Svenskarna dricker allt dyrare sprit

Försäljningen av vin, sprit och öl har ökat med 6,4 procent under andra kvartalet jämfört med förra året. Systembolaget sålde drycker för nästan 7,8 miljarder kronor mellan april och juni i år.

Aston Martin återkallar nya superbilen DB11

I fjol lanserades nya Aston Martin DB11.Men redan nu har superbilen stött på problem och tillverkaren tvingas nu att återkalla över 300 exemplar.Anledningen är ett fel i däcktrycksövervakningssystemet.
Svenska övervakningskameror hackade – livesänds på nätet
300 övervakningskameror i Sverige är hackade. De livesänds direkt på nätet. Det uppger Aftonbladet.Totalt sett handlar det om 70 000 kameror världen över som samlats på en hemsida.
Läs mer om Aftonbladet.Totalt och Sverige.
JUST NU: Minibuss i olycka – två skadade
En bil och en minibuss kolliderade på måndagsmorgonen. Två personer har förts till sjukhus efter krocken.– Bilen körde in i bussen, säger Niklas Ignell, stabschef vid räddningstjänsten.

Krama ett träd om du inte hittar hem

Hur undviker du att tappa bort dig i skogen? Vad ska du göra om olyckan ändå är framme, och du inte hittar hem? Och vad kan man lära barnen att de ska göra om de går vilse? Här är några tips:
Utvecklad brand i lägenhet
Polis, räddningstjänst och ambulans är på plats vid en misstänkt lägenhetsbrand.Enligt larmet ska det ha börjat brinna på balkongen.– Det ska vara en utvecklad brand, familjen har flytt lägenheten, säger Kim Hild på polisens ledningscentral
Läs mer om Kim Hild.
Linne förbjuds på LPGA-touren
Nya striktare klädregler införs på LPGA-touren i golf. Nu får spelarna bland annat inte ha linne utan krage, och längden på kjolar och shorts måste vara tillräcklig för att dölja bakdelen i alla positioner, skriver svenskgolf.se.
Pioneer Rayz Plus: Lurarna som låter dig ladda och lyssna samtidigt
Äntligen kan vi lyssna och ladda samtidigt igen, även med en Iphone 7. Vi har kollat närmare på årets kanske mest intressanta hörlurar till Iphone, Pioneer Rays Plus.
Läs mer om Iphone.
Bil började brinna på väg
På måndagen larmades räddningstjänsten om en bilbrand.Räddningstjänsten ska vara på plats.– Bilen ska ha börjat brinna under färd, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Datahaveri ställde in pendeltåg
Under måndagsmorgonen och förmiddagen har flera pendeltåg ställts in på grund av ett fel i datasystemet. – Flera turer försvann ur systemet, vilket gjorde att det inte fanns personal till dem, förklarar Åsa Elm, kommunikationschef på MTR, som kör pendeltågen.
Läs mer om MTR och Åsa Elm.
Börsras för Getinge efter rapport
Stockholmsbörsen inleder veckan med svagt stigande kurser, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Klockan 9.15 hade OMXS-index gått upp 0,1 procent.
Läs mer om Europabörserna och Getinge.
Så gör du när signaturfel sätter stopp för Mac OS-installationen
Om du försöker installera Mac OS på en gammal Mac kan det hända att du får upp ett felmeddelande om signatur- eller verifikationsfel. Så här fixar du det.
Läs mer om Mac och Mac OS-installationen.
Efter alla bakslag – H&M ökar försäljning
Efter alla bakslag:HM redovisar en ökad försäljning med sju procent i lokala valutor i juni.Samtidigt meddelar klädjätten att man slutar publicera försäljningsutveckling månadsvis.
Svensk inför rätta i Turkiet
En svensk medborgare som gripits i Turkiet ska infinna sig i rätten på måndagen tillsammans med chefen för Amnesty Turkiet, rapporterar nyhetsbyrån TT.De två, samt åtta andra, utreds för medlemskap i en väpnad terrororganisation, enligt Amesty Sverige.Gripandena är ett angrepp mot människorättsorganisationer skriver organisationen på sin hemsida.
Sven-Bertil Taube vårdas av hustrun
LONDON. Hon är Sven-Bertil Taubes, 82, ögon och högra hand.Nu berättar hustrun Mikaela Taube, 57, om hur hon hjälper sin make med rehabilitering efter hjärtoperationen, tvekan inför att ställa upp i tv-programmet Så mycket bättre och tankarna kring en eventuell flytt tillbaka till Sverige.– Han är lyckligt lottad, det är att inte alla som har någon som piskar dem på ryggen och säger att nu ska vi gå ett par varv till, säger Mikaela Taube.
Läs mer om Mikaela Taube och Sverige.
Lion Feuchtwanger: Oppermanns
Eftergiften den eviga förloraren. I Lion Feuchtwangers viktigaste roman blottläggs den politiska mekanik som förde nazismen till makten. Stefan Jonsson läser en nyutgåva av Oppermanns och ser normaliseringens mönster.
Tydliga piken: Ge Conte en kram...
UPPGIFTER: Diego Costa har spelat sin sista match i Chelsea - det är en sak som är säker efter att den här videon blivit viral under natten
Läs mer om Chelsea.
MMA-fajter avliden – dödsorsaken okänd
MMA-världen är i sorg.Tungviktaren Donshay White kollapsade i sitt omklädningsrum och dog kort därpå, rapporterar sajten Bluegrass MMA.
Nu startar Sveriges största (och kändaste!) marknad
Nu startar Kiviks marknad – Sveriges största i sitt slag.Över tusen knallar är på plats, och självklart finns det ett tivoli.100 000 personer väntas besöka området de närmaste dagarna.