17. Juli 2017 10.00-10.59

Advokat: Trumps son bröt inga lagar

Donald Trumps advokat har gått ut och försvarat den amerikanske presidentens son efter ett kritiserat möte med en rysk advokat.Advokaten menar att inga lagar bröts då Donald Trump Jr mötte ryssen efter att ha blivit lovad skadlig information om Hillary Clinton, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Elon Musk om artificiell intelligens: Vår största risk

Elon Musk gillar att gå i bräschen när det kommer till teknologi.Men han bävar inför framtiden och utvecklingen av artificiell intelligens.– När allmänheten får en förståelse för AI kommer de med rätta bli väldigt rädda, säger han i ett tal enligt Wall Street Journal.
Läs mer om Wall Street Journal.
Kina blockerar Nalle Puh på nätet
Den snälle men inte så kvicktänkte björnen Nalle Puh tycks ha förargat Kinas nätcensur. Anledningen? Han är för lik landets president.
Läs mer om Nalle Puh.
Tio hästar gör upp om 1 miljon kronor
Startfältet till Hugo Åbergs Memorial är klart
Svenska kameror hackade – sänder live på nätet
Runt 300 av övervakningskameror i Sverige har hackats och livesänder direkt på nätet. Vem som helst i världen kan se bilderna, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Sverige.
5 bilar du inte borde få se än
Racerbanan Nürburgring vimlar av testbilar så här års och i dag har vår spionfotograf hittat några riktiga godbitar.Och bilbranschen fortsätter trenden med att bredda sina modellprogram där kommande modeller erbjuds med flera typer av motorer.Här är fem bilar som kommer att bli stora nyheter i bilhallarna om allt från ett par månader till ett och ett halvt år.
V64 och DD: Han är en sund spik
Spelvärd: JONAS NOREENMÅNDAG 14 JULIV64 och Dagens dubbel, HalmstadBeräknat spelstopp: 19.25 (V64), 20.53 (DD)
Läs mer om HalmstadBeräknat.
Hongkong börjar veckan på plus
Hongkongbörsen inledde veckan uppåt och stängde på den högsta nivån på två år, efter ytterligare rekordnivåer på Wall Street i fredags.
Läs mer om Wall Street.
Dödsscenerna som etsat sig fast: åts upp av hundar
I natt hade det första avsnittet av Game of Thrones premiär. Inför en troligtvis blodig sjunde säsong tittar vi tillbaka på tio av seriens mest minnesvärda dödsfall.
Läs mer om Game.
En kvar på sjukhus efter broraset i Ludvika
En person vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador efter broraset i Ludvika i torsdags förra veckan, enligt Landstinget Dalarna.
Läs mer om Landstinget Dalarna och Ludvika.
Jag är inte längre rädd för att dö...
Det har gått ett år sedan Matilda Rapaport avled efter en lavinolycka.Nu har hennes make, alpinstjärnan Mattias Hargin, skrivit ett känslosamt och självutlämnade blogginlägg om sorgen.Jag är inte längre rädd för att dö. Döden är finare än jag trott, för jag vet att jag har dig där uppe får träffa dig då, skriver Hargin.
Läs mer om Hargin och Matilda Rapaport.
JUST NU: Larm om avgrävd gasledning
Räddningstjänsten har larmats om en gasläcka i Anderslöv.Ett område har spärrats av under räddningsinsatsen.– Det är en avgrävd gasledning, vi arbetar på platsen just nu, säger Marco De Pedis på räddningstjänsten.
Läs mer om Anderslöv.Ett.
Veckans språkfrågor: Vad heter Iphone i plural?
Tårta på tårta om kvinnohatare Som jag förstår ordet misogyn betyder det kvinnofientlig, kvinnohatare , alltså en som hyser hat eller förakt mot kvinnor. Varför skriver man då till exempel misogyn kvinnohatare, det borde ju betyda kvinnohatande kvinnohatare ? Hur ska ordet användas? Anna Svar: Det stämmer att adjektivet misogyn betyder kvinnofientlig .
Läs mer om Iphone och Som.
Han drar in miljoner på din vägkrogsmat
Trots hård konkurrens fortsätter svenskarna att älska vägkrogar.För Dan Tervaniemi, vd för Rasta Sverige, innebär sommaren högkonjunktur när bilsemestrare stannar för att fylla magen.– Från den 1 april till den sista oktober gör vi nästan hela vår vinst, säger Tervaniemi i en intervju med Dagens industri.
Läs mer om Rasta Sverige och Tervaniemi.
Trafikverket varnar: Hundar springer på väg
Två hundar har setts springa längs väg 1208 i Skåne.Trafikverket har skickat ut en varning till trafikanterna.– Trafikverket har varnat och vi har gått igenom anmälningarna om försvunna djur, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Skåne.Trafikverket.
Open Art 2017 i Örebro
Skandinaviens största konstbiennal har som enda tema att det inte finns något tema – förutom den genomsyrande samarbetsandan. Det är oförglömligt, tycker Jessica Kempe.
Läs mer om Jessica Kempe och Örebro.
Nya Surface Pro: Senaste uppdateringen ger oss äntligen Kaby Lake
Nya Surface Pro gör inte mycket nyskapande, utan levererar precis den kvalitet vi ha blivit vana vid – fast med ny hårdvara under skalet.
Läs mer om Kaby Lake.
Nintendo lägger ner New Nintendo 3DS – efter två år på marknaden
Europa och Asien drabbas när Nintendo stoppar tillverkningen.
Läs mer om Asien, New Nintendo och Nintendo.
Kroatien har fått nog – bötfäller lättklädda och berusade turister
Precis som på Mallorcas partyort Magaluf har myndigheterna på kroatiska semesterön Hvar fått nog. Nu införs kraftiga böter för turister som inte kan sköta sig.
Läs mer om Hvar och Magaluf.
Kastlös väntas bli president i Indien
Det indiska parlamentet utser i dag landets näste president. En 71-årig kastlös tidigare advokat väntas få en stor majoritet bakom sig.
Läs mer om Indien.
Oscarsvinnaren Landau: Livet är större än världen
Den amerikanske skådespelaren Martin Landau har avlidit vid 89 års ålder. 1994 fick Landau motta en Oscar, för bästa manliga biroll i filmen Ed Wood.
Läs mer om Ed Wood, Landau, Martin Landau och Oscar.
Säsongsstarten fick HBO att krascha
Tv-serien Game of Thrones fick tv-tjänsten HBO att krascha.När den populära serien hade premiär av sin sjunde säsong klarade inte HBO av trycket – hemsidan kraschade rapporterar The Hollywood Reporter.Flera Game of Thrones-fans uttryckte sin besvikelse när de inte kunde se den nya säsongen.Är det inte bara självklart att HBO ska ligga nere när man vill se premiären av GOT7 skriver ett besviket fan på Twitter.
Avsändare spred falska IS-budskap
Falsk IS-propaganda spreds i brevlådor i den skånska orten Grevie.Lappens budskap var skrivet på svenska och arabiska, men experter ifrågasätter flygbladets äkthet.Bilder på den falska informationen har spridits i sociala medier, en som har delat det är Sverigedemokraternas andra vice ordförande i Göteborg, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Göteborg, IS-budskap och Sydsvenskan.