17. Juli 2017 11.00-11.59

Gustaf Andersson: Linna Claessons Sommar i P1 borde spelas upp i skolorna

Handbollsspelaren Linna Claesson är blott en av tre med tydlig sportbakgrund bland årets sommarpratare – även om hon bland den stora allmänheten kanske mer är känd för något annat.

Tappade kartonger från släp orsakade olycka

Två bilar har krockat på väg 108 vid Flackarps mölla utanför Staffanstorp i Skåne.Två personer är inblandade i olyckan.Orsaken: En bilist tappade kartonger från ett släp och orsakade inbromsningar.
Läs mer om Skåne.Två och Staffanstorp.
Atlas Copco får Stockholmsbörsen på fall
Sommarens tyngsta rapportvecka inleddes dystert. Verkstadsbolaget Atlas Copcos kvartalsrapport ledde till ett jätteras – som drog med hela Stockholmsbörsen i fallet.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Skräll i storlopp efter taktikkupp
Stal det finska storloppet från ledningen
Kina blockerar Nalle Puh – för lik presidenten
Den snälle men inte så kvicktänkte björnen Nalle Puh tycks ha förargat Kinas nätcensur. Anledningen? Han är för lik landets president.
Läs mer om Nalle Puh.
TV4-parets hemliga kärleksliv utanför tv
Paret har varit tillsammans i 11 år, är arbetskollegor och har två barn tillsammans.Men framför kamerorna på TV4 håller programledarna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad sin kärlek hemlig.– Vi säger aldrig att vi är ihop, de som vet, de vet, säger Anders Pihlblad till Hänt.se.
Läs mer om Henrik Alsterdal, Hänt.se och TV4.
Åtalas för olagliga spelautomater
En restaurangägare i Västra Götaland och företrädaren för ett bolag i spelautomatsbranschen åtalas vid Skaraborgs tingsrätt misstänkta för grovt brott mot lotterilagen.
Läs mer om Västra Götaland.
Atlas Copco sämre än väntat
Verkstadskoncernen Atlas Copco redovisar en vinst före skatt på 5.620 miljoner kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 4.428 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Sveriges uppdrag: Stoppa Marozsn
I fjol låg Dzsenifer Marozsn bakom båda målen när Tyskland sänkte Sverige i OS-finalen. I kväll måste Blågult neutralisera mittfältsgiganten i EM-premiären. – Vi måste se till att spela bra försvar och att inte ge Marozsn utrymme att dominera, säger Pia Sundhage.
Flera fall av kattaids i Norge
I tisdags togs den hemlösa katten Gilbert in till en veterinär i Sandefjord. Där kunde man konstatera att han led av kattaids varför han senare avlivades, rapporterar Tönsbergs Blad.
Läs mer om Gilbert, Norge och Sandefjord.
Strul med Sandviks rapport – läckte ut i förväg
Kurspåverkande information ska gå ut till alla samtidigt. Men Sandviks rapport nådde nyhetsbyrån Bloomberg före andra nyhetsbyråer – mitt under börsens öppettider.
Läs mer om Bloomberg.
En klar fördel för Tyskland
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje och Tyskland.
Ettan känns stark – ger dubbelt betalt
Dagens bästa: Elfsborg-HammarbySpelstopp: 18:59Spelexpert: Johan Videll
Brexitförhandlingar på allvar i Bryssel
Nu ska vi nå framsteg, lovar både EU och Storbritannien när andra omgången av brexitförhandlingarna inleds i Bryssel. Men i pengafrågan råder fortsatt stor osäkerhet.
Läs mer om Bryssel och Storbritannien.
Sandvik klår förväntningarna
Verkstadskoncernen Sandvik redovisar en vinst före skatt på 3.045 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 2.287 miljoner kronor motsvarande period 2016.
Abu Dhabi bakom hackerattack i Qatar
Förenade Arabemiraten låg bakom hackerattacken mot statliga medier i Qatar i syfte att publicera falska citat som tillskrevs Gulfstatens emir, något som ledde till en diplomatisk kris.
Läs mer om Qatar.
Uppgifter: Anytime blir Amazons Whatsapp-utmanare
Ska finnas i både mobil och skrivbordsversion och ha tillräckligt med funktioner för att konkurrera med Messenger och Whatsapp.
Läs mer om Messenger och Whatsapp.
Tusentals uppkopplade övervakningskameror hackade - innehållet tillgängligt på nätet
Totalt ska 70 000 kameror hackats och deras innehåll sänds nu ut på nätet.
Sandvik faller på börsen efter delårsrapporten
Verkstadsbolaget Sandvik faller på Stockholmsbörsen efter att ha presenterat rapporten för andra kvartalet.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
United överens med jagade stjärnspelaren
Enligt The Sun har Inter och Manchester United nu - efter många om och men - hittat en deal för Ivan Perisic
Klart: Viasat sänder MFF:s CL-rysare
Nu är det klart. Viasat sänder Malmö FF:s kvalrysare – returmatchen mot makedonska Vardar. – Det här blev verkligen en sista-minuten-lösning, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.
Läs mer om Per Nunstedt och Vardar.
Här är det värt att lägga streck
Topptipset 17 juliSpelstopp: 17:59Spelexpert: Johan Videll
Mobil klinik för hemlösa
En mobil klinik ska ge vård åt hemlösa. Ersta Diakoni samlar just nu in pengar för att köpa in en sjukvårdsbil till sjukvårdsteamet på Pelarbacken, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.
Läs mer om Pelarbacken.