17. Juli 2017 13.00-13.59

Kör du Volvo C30 eller BMW 1-serie?

I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo C30 och BMW 1-serie i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om BMW och Volvo C30.

Se Chevrolet Corvette Z06 ta sig runt Nürburgring på imponerande 7:13.9

Senaste generationen Corvette Z06 är den mest banfokuserade hittills, men att sätta en officiell varvtid på Nürburgring har inte varit högprioriterat för General Motors. Nu har tyska Sport Auto gjort det. Testföraren slog till med en imponerande varvtid på 7:13.9. Testbilen hade manuell låda, Michelin Pilot Sport Cup 2-däck och det särskilda Z07-paketet som förbättrar aerodynamiken. Om du inte imponeras av varvtiden går det i alla fall att njuta av motorljudet!
Mörk statistik över dödsoffer i Afghanistan
Under första halvåret har fler civila än någonsin tidigare rapporteratsdödats till följd av de konflikter som härjar Afghanistan, enligt en ny FN-rapport.
Läs mer om Afghanistan och FN-rapport.
Jane Fonda och Robert Redford får Guldlejon
Hollywoodstjärnorna Jane Fonda och Robert Redford hyllas för sina livsgärningar och vinner Hedersguldlejon vid årets filmfestival i Venedig.

Spetsiga pålar vid badplatser har ofta naturliga förklaringar

Larm om spetsiga pålar vid badplatser kommer in från olika delar av Sverige så gott som varje sommar. Men oftast ligger naturliga förklaringar bakom vassa föremål under vattenytan.
Läs mer om Sverige.
Ja, ni är dumma som tror på vinst
BREDA. Ja Lotta Schelin, du har rätt.Ni är dumma som tror att ni kan spöa giganten Tyskland.Just därför finns det hopp om att den där mardrömssviten ska brytas i kväll.
Läs mer om Tyskland.Just.
Bil och cykel i kollision – skadad cyklist till sjukhus
En bil och en cyklist krockade på väg 120 vid Konga utanför Tingsryd.Cyklisten har förts med ambulans till sjukhus.Ett körfält på vägen är avstängt – räkna med minskad framkomlighet.
Läs mer om Konga och Tingsryd.Cyklisten.
Ger en kall vinter en varm sommar?
Att en kall vinter ger en varm sommar är ett påstående som ofta sprids efter en hård vinter. Men det går inte att göra väderprognoser utifrån en annan säsongs väder enligt SMHI.
Bil med husvagn och Mc i olycka – stopp på E45
En motorcykel och en bil med husvagn kolliderade på måndagsförmiddagen på E45 i närheten av Karlstad.Vägen har fått stängas av helt i samband med olyckan.– Patrullen är på plats och det är stopp, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Läs mer om E45, Karlstad.Vägen och Värmland.
Nej, svenskarna skaffar inte sommarkatter
Idn om att svenskar skaffar en katt över sommaren och sedan överger den när hösten kommer har funnits länge. Men enligt Länsstyrelsen i Stockholm och Jordbruksverket är övergivna katter ett problem året runt.
Fredericks stängs av efter mutanklagelser
Den tidigare sprintstjärnan Frankie Fredericks stängs av från sitt uppdrag som styrelseledamot i det internationella friidrottsförbundet, IAAF.
Anitha Schulmans kärleks- beslut med unga pojkvännen
Anitha Schulman åkte till Rom med kärleken för att avsluta relationen.Hon firar nu kärleken på samma plats med den nya kärleken Joel Åhlen-Nyström.Vi hade vandrat längs samma väg i ungefär två månader, du och jag. Men det var här i Rom som det skulle ta slut - det var vi överens om, skriver Joel Åhlen-Nyström om Anitha Schulman på Instagram.
Chef tog strypgrepp – nu hotar sopstrejk
På fredagen hotade sophämtare i Malmö för att gå i strejk.Det efter att en arbetsledare misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.Arbetsledaren har gått på semester men sophämtarna i Malmö tänker inte acceptera hans återkomst.– Kommer han tillbaka så kommer vi strejka, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden.
Läs mer om Kim Jensen, Malmö och Reno Norden.
Manar till bojkott av Tempelberget
Muslimska ledare manar världens muslimer att bojkotta det heliga tempelområdet i Jerusalem, även känt Haram al-Sharif.
Läs mer om Haram, Jerusalem och Tempelberget.
Fängelsedomar efter rekordstort haschfynd
Tre män döms till fängelse för grovt narkotikabrott efter att polisen i mars stoppade en bil lastad med nära 40 kilo hasch på E4 utanför Umeå.
Läs mer om Umeå.
Hart nära West Ham
Läs mer om West Ham.
Elon Musk varnar för AI – människor borde vara oroliga
Enligt Musk måste AI regleras innan tekniken kan användas för att skada människan.
Joe Hart är nära skriva på för nytt Premier League-lag
Den engelske landslagsmålvakten Joe Hart är på väg tillbaka till Premier League – men inte till Manchester City.
Stora skador efter lägenhetsbrand
På måndagen larmades räddningstjänsten till en brand i ett flerfamiljshus.Ingen person kom till skada vid branden men fastigheten fick stora skador.– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, säger Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Fredrik Kliman.
Nurmos: Är inte rädd för någon...
Readly Express gör debut i Gulddivisionen
Läs mer om Gulddivisionen.
Gioacchino Rossinis En turk i Italien på Läckö slott
Sprudlande på rätt sida Rossini. Trots lite för många lustifika danssteg lyckas Läckö slott modernisera en av tonsättarens svagare verk, tycker Johanna Paulsson.
Spotify kan tvingas ge bort aktier
Strömningstjänsten Spotify kan tvingas ge bort delar av bolaget till musikens rättighetsinnehavare.