17. Juli 2017 14.00-14.59

3 stora risker för integriteten med big data

Alla fattar att det finns risker för den personliga integriteten med modern datahantering. Men har du tänkt på att det kan leda till diskriminering? Eller att det är nästan omöjligt att avidentifiera data?

Mästaren Stenson spelar med Spieth i The Open

Regerande mästaren Henrik Stenson spelar tillsammans med världstrean Jordan Spieth och stjärnskottet Kim Si-woo under de två första rundorna i British Open.
Då går Stenson ut i The Open
Läs mer om Stenson och The Open.
Två anhållna misstänkta för grov våldtäkt
Två män har anhållits misstänkta för grov våldtäkt i Barkarby i helgen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Barkarby.

Prinsessornas festval – satsar på svenskt mode

Svenskt mode stod i fokus när kronprinsessan firade sin födelsedag.Både Victoria och prinsessan Sofia bar skapelser från Sveriges främsta klädskapare.
Läs mer om Sofia.
Flygbolagen storsatsar på Sverige i höst
Behöver vi svenskar 98 direktflyg till Amsterdam i veckan?Det blir i alla fall effekten när holländska flygbolaget KLM storsatsar på Sverige.
Läs mer om Amsterdam, KLM och Sverige.
Skulle till Spanien – fastnade på Arlanda i över 30 timmar
Sepideh Kooshaki och hennes mamma skulle flugit till Alicante i Spanien på söndagsmorgonen.Men 30 timmar senare sitter de fortfarande kvar på terminalen på Arlanda. – Det är en cirkus hela grejen, säger en besviken Sepideh.Det är andra gången under helgen som passagerare fått vänta över 20 timmar på flyg bokade med bolaget Primera Air.
Googles superspråk Go står vid ett vägskäl
Räkna inte med omvälvande förändringar i nästa version av Googles språk Go. Fokus ligger på skalbarhet och kompatibilitet. Men en del Goutvecklare längtar efter förändringar.
Läs mer om Goutvecklare.
Här kör Stefan Sauk rattfull
Antalet rattfyllor ökar under sommaren. Nu vill Assistansbolaget bryta trenden med hjälp av en film där skådespelaren och utbildade racingföraren Stefan Sauk kör bil med ett par fylleglasögon.
Läs mer om Assistansbolaget och Stefan Sauk.
Nya träningstrenden tar yogan ut på havet
Är du en av alla yogaälskare där ute? Då är det dags att lyssna lite extra! Efter bland annat Öl-yogatrenden kommer nu en ny variant som tar träningen ut på havet – Paddleboard yoga!
Läs mer om Paddleboard och Öl-yogatrenden.
Svenske talangen jagas av Bayern München
Han har provtränat med både Bayern München och Manchester United.Nu är 16-årige Alex Timossi Andersson aktuell för en övergång till den tyska giganten redan i sommar, skriver Helsingborgs Dagblad.– Jag tycker att det är jättekul, det är ju en av världens största klubbar, säger Timossi Andersson.
Friidrottsikonen stängs av – indragen i miljonskandal
Den tidigare sprintstjärnan Frankie Fredericks stängs av från sitt uppdrag som styrelseledamot i det internationella friidrottsförbundet, IAAF.Anledningen är att den fyrfaldige OS-silvermedaljören, som även är ledamot i internationella olympiska kommittn IOK, misstänks för att ha tagit emot mutor på 2,5 miljoner kronor i samband med att Rio tilldelades OS 2016.–Det vore jävligt tråkigt om han var inblandad, säger förre höjdhopparen Stefan Holm till Aftonbladet.
Elisabeth Gerle: Därför är det dags att göra upp med den svenska religionsblindheten
Firandet av Lutheråret 2017 har mycket att berätta om kyrkans förhållande till nationen genom historien. Det är hög tid att göra upp med den föråldrade föreställningen om att det bara är de andra som har religion och kultur, skriver Elisabeth Gerle.
Läs mer om Elisabeth Gerle och Lutheråret.
Internationella ligor bakom hälften av Sveriges inbrott
Närmare hälften av alla bostadsinbrott i Sverige begås av internationella brottsnätverk, enligt polisens underrättelsetjänst. Nätverken är dessutom större än polisen tidigare trott.
Läs mer om Sverige.
Per Morbergs bild får alla att skratta
Vanligtvis så brukar vi få se kocken och tv-profilen Per Morbergs stora passion för matlagning när han står i köket och lagar mat.Nu har han tagit passionen till en ny nivå.I ett inlägg på Instagram visar han exakt hur mycket han gillar grönsaken rabarber – bilden får alla att skratta.
Läs mer om Instagram.
Patetisk, lipar som en bebis
Marin ili grät av smärta under Wimbledon-finalen mot Roger Federer.Men tv-profilen Piers Morgan kände ingen större sympati för kroaten.Du ska inte lipa som en bebis för att du förlorar. Det är patetiskt, skriver Morgan på Twitter.
Fem skadade efter Teslakrasch – skyller på autopiloten
Fem personer skadades efter att en Teslabil plötsligt accelererat och hamnat upp och ned, rapporterar CBS Minnesota.Enligt föraren var autopilotsystemet aktiverat vid kraschen.Tesla har sedermera slagit ifrån sig kritiken.
Läs mer om Teslabil och Teslakrasch.
Person dödad efter omröstning i Venezuela
Nästan 7,2 miljoner personer röstade i oppositionens folkomröstning i Venezuela. En 61-årig kvinna blev dödad och fyra personer skadades. Den inofficiella omröstningen gjordes för att sätta press på president Nicols Maduro.
Läs mer om Venezuela.
Därför är det dags att göra upp med den svenska religionsblindheten
Firandet av Lutheråret 2017 har mycket att berätta om kyrkans förhållande till nationen genom historien. Det är hög tid att göra upp med den föråldrade föreställningen om att det bara är de andra som har religion och kultur, skriver Elisabeth Gerle.
Läs mer om Elisabeth Gerle och Lutheråret.
Ville få kollegors lön på sitt eget konto
Mannen försökte byta bankkonto för två av sina arbetskamrater så att deras löner skulle hamna på mannens eget konto.
Nyfiken babian slog ut elförsörjningen
En klåfingrig babian har lagt tiotusentals hem, hotell och restauranger runt Victoriafallen i Zambia i mörker under flera timmar.
Läs mer om Victoriafallen och Zambia.
Stefan sätter upp brorsan i finalen
Håkan K Persson får chansen i StoChampionatet
Läs mer om StoChampionatet.
Min dotter har en flickvän som jag inte uppskattar alls
Föräldrar har tendens att vilja styra inte bara sitt eget liv utan också barnens. Många vuxna hoppas mer eller mindre medvetet på att barnen ska kompensera för egna tillkortakommanden, skriver psykologen i ett svar till en mamma som är orolig för att dotterns nya flickvän ska ha dåligt inflytande.
Svenska golftjejerna vann EM-guld
Läs mer om EM-guld.
Pia Sundhage är värd ett mäktigt avsked
Cirkeln ska slutas. Pia Sundhage vill leda Sverige till EM-guld i sin avskedsföreställning – 33 år efter den historiska titeln där hon själv avgjorde i lervällingen. Öppningsmatchen mot mardrömsmotståndaren Tyskland är viktig, men långt ifrån avgörande.
Läs mer om EM-guld, Sverige och Tyskland.
Jag har inte hört Ronaldo säga det
Cristiano Ronaldos framtid i Real Madrid är alltjämt osäker - nu ger Fernando Morientes sin dom.
Läs mer om Real Madrid och Ronaldo.
Uppgifter: Får chansen i anfallet med Schelin
BREDA. Det blir en väntad svensk startelva mot Tyskland i kvällens EM-premiär, uppger Fotbollskanalen.Det innebär att Jonna Andersson är kvar som vänsterback, och Fridolina Rolfö i anfallet.
Ellenors farbror: Skogen var full av hjältar
Hundratals personer hjälpte till att söka efter 6-åriga Ellenor när hon försvann vid Blacksåsberget i Hudiksvall.Hennes farbror Magnus Natander var en av de som var först på plats vid sökinsatsen.– Skogen var verkligen full av hjältar, säger han.
Läs mer om Blacksåsberget och Ellenor.
Historiska irrfärder med Sarajevos herrelösa hundar
Hur skapar man en gemensam identitet när alla frågor kläs i nationella termer? Författaren Aris Fioretos ger sig ut på irrfärder med Sarajevos herrelösa hundar – och möter historien var han än går.
Brand i villa – oklar omfattning
Det brinner i en villa i Strömstads kommun. Enligt polisen är det oklart i vilken omfattning det brinner. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.– Enligt de första uppgifterna ska det inte vara några personer i villan, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Jenny Widn och Väst.
Flest barn blir inte längre till på sommaren
Romantiken spirar när vädret blir varmt, och nio månader efter midsommar föds flest barn i Sverige. Så såg det ut tidigare, men i dag verkar sommaren inte vara tiden då flest barn blir till.
Läs mer om Sverige.