12. Augusti 2017 06.00-06.59

Det är mitt ansvar – måste fundera på det

LONDON. VM blev inte riktigt som förbundskapten Karin Torneklint tänkt sig.Två saker stör henne.Och hon gjorde själv ett misstag.– Skadorna det är det jag har lyckats sämst med, säger Torneklint.
Läs mer om Karin Torneklint och Torneklint.
Medan du sov: Världen i korthet den 12 augusti
DN sammanfattar händelsenyheter i världen i korthet. Detta hände medan du sov:
Peter Madsens mystiska sms – innan ubåten sjönk
KÖPENHAMN/MALMÖ. En svensk kvinna är försvunnen sedan hon följt med på en ubåtstur med den danska uppfinnaren Peter Madsen.Nu berättar en av Madsens kolleger hur han, innan båten sjönk,skickade ett sms –där han ställde in fredagens planerade ubåtstur.Senare anmäldes ubåten försvunnen, då kvinnan inte kommit hem, och dagen efter hittades ubåten sänkt.
Läs mer om Peter Madsen.Nu.

Här är bankernas tuffa krav för bolån

Bankerna har en rad krav för att bevilja bolån och de kan bli ännu tuffare. Men det dröjer till i höst innan vi får veta om amorteringskravet skärps nästa år.
Sista showen för Bolt
Läs mer om Bolt.
8 tecken på dålig it-arkitektur – se upp!
En sund it-arkitektur är en garant för att ditt företags teknikstrategi ger resultat. Men det är oerhört lätt hänt att it-arkitekturen krackelerar. Här är varningstecknen.
8 tecken på dålig it-arkitektur – se upp!
En sund it-arkitektur är en garant för att ditt företags teknikstrategi ger resultat. Men det är oerhört lätt hänt att it-arkitekturen krackelerar. Här är varningstecknen.
Zlatans drastiska beslut – efter Helenas önskan
Zlatan Ibrahimovic tänker byta liv, enligt nya uppgifter. Sajten Tuttosport rapporterar att den svenska fotbollsstjärnan kan vara på väg tillbaka till Milano i norra Italien. Helena Seger sägs vara en viktig orsak till Zlatans drastiska beslut.
Läs mer om Italien och Milano.
Lana Del Rey och hennes värld
I kväll spelar den amerikanska stjärnan Lana Del Rey på Way out west. DN:s Fredrik Strage utforskar hennes digra referensbibliotek.
Läs mer om Lana Del Rey och Way.
Gustaf Andersson: Bajen snackar guld – vem går på det?
Tolv omgångar återstår av allsvenskan, minus Malmö FF–Kalmar som spelades under fredagskvällen. Är allsvenskan redan död när det ännu inte ens har blivit höst? Ja, i alla fall är det så om man tittar till guldstriden.
Läs mer om Malmö FFKalmar.
Vi har vänt på truppen rejält
Det har svängt kring Hammarby i år – åtminstone om man tittar till spelaromsättningen. Under fredagen presenterades det senaste nyförvärvet, norrmannen Sander Svendsen, på en restaurang på Södermalm. – Vi har vänt på truppen rejält, säger Jesper Jansson, sportchef i Hammarby.
Lana Del Reys inspireras av andra artister
Lana Del Rey har inspirerats av mång personer. Här är 25 av hennes viktigaste inspirationskällor.
Sista showen för Bolt
Mo Farah och Usain Bolt tar farväl av löparbanorna på VM:s näst sista dag. Svenskarna då? De har tävlat klart på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.
Expert: Nordkorea förbereder robot från ubåt
Donald Trump fortsätter att skicka skarpa varningar mot Nordkorea. Samtidigt säger en expert att diktaturen ser ut att förbereda ett nytt robottest, från en ubåt.
Läs mer om Nordkorea.
Fem döda efter tornado i Kina
Läs mer om Kina.