12. Augusti 2017 07.00-07.59

Står här och skäms – borde vi vara oroliga?

LONDON. Den svenska truppen dundrade in i London med stort självförtroende och höga målsättningar.Nu står vi här och skäms.Borde vi vara oroliga för framtiden?
Läs mer om London.
Elefantridning är ett dolt djurplågeri som ökar
Djurplågeri på semesterresan – ja tack. Åtminstone om det gäller elefantridning. Tre av fyra elefanter i turistindustrin lever under fruktansvärda förhållanden, och som resenär bör man välja bort det, skriver Roger Pettersson, World Animal Protection Sverige.

Står här och skäms – borde vi vara oroliga?

LONDON. Den svenska truppen dundrade in i London med stort självförtroende och höga målsättningar.Nu står vi här och skäms.Borde vi vara oroliga för framtiden?
Läs mer om London.
Getingbetyg – så bra var svenskarna i VM
Friidrotts-VM i London börjar lida mot sitt slut.SportExpressens Ludvig Holmberg betygsätter den svenska truppens insatser.
Läs mer om London.
Svensk man erkände dubbelmord i Australien
En svensk man väntar på en dom om dubbelmord i Australien. Mannen gick själv in på polisstationen och erkände att han mördat sin fru och hennes mamma.
Läs mer om Australien.
Åtta snabba: Vad minns du av nyhetsveckan som gick?
Vilket parti tappar just nu mest i opinionen, vilken av Cornelis visor stod han inte ut med att sjunga och vad kallar sig demonstranterna som attackerades på Mynttorget i Stockholm? Testa dig i SvD:s nyhetsquiz med åtta snabba frågor. Vad minns du av veckan som gick?
Läs mer om Mynttorget och Stockholm.
Expert: Satelitbilder visar Kim Jong-Uns plan
Donald Trump fortsätter att skicka skarpa varningar mot Nordkorea. Samtidigt säger en expert att diktaturen ser ut att förbereda ett nytt robottest, från en ubåt.
Läs mer om Nordkorea.
Svenska domstolar dömer enligt sharialag
Hovrätten dömde enligt sharialagar. Men Högsta domstolen har kommit fram till att svensk lag ska gälla. Det visar ett privaträttsligt fall som SvD granskat. – Kunskapen om islamsk rätt är begränsad i svenska domstolar, säger Mosa Sayed, forskare vid Uppsala universitet.
Läs mer om Mosa Sayed, SvD och Uppsala.
Biancas krav: Staten ska betala tampongerna
Bianca Ingrosso berättar varför tjejer borde få mer i studiebidrag än killar. Bloggaren och tv-profilen tycker att det är dyrt att leva som kvinna. – Jag tycker det är ganska sjukt att vi tjejer inte får i alla fall 300 kronor mer i studiebidrag, säger Wahlgrens värld-profilen i en videoblogg.
Helena har fått fakturor från blufföretag – i sju år
Helena Ahlsn är en av många företagare som fått fakturor från blufföretag.Det ovanliga i Helenas fall är att hon la ner sitt företag för sju år sedan – ändå dyker det fortfarande upp räkningar från bluffbolaget Office Software Direct.– De skickar en faktura en gång om året, säger Helena.– Den här problematiken blir bara större. Det är en mycket omfattande kriminell verksamhet, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.
Barnfamilj i kollision med älg
En personbil med två vuxna och ett spädbarn kolliderade med en älg strax efter 22.30-tiden på fredagskvällen.
Svensk man erkände dubbelmord i Australien
En svensk man väntar på en dom om dubbelmord i Australien. Mannen gick själv in på polisstationen och erkände att han mördat sin fru och hennes mamma.
Läs mer om Australien.
Svenskan kan ha fångats på film – polisen söker vittnen
Den svenska kvinnan som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen. I dag avgör en dansk domare om ubåtsägaren, misstänkt för att ha dödat kvinnan, ska fortsätta hållas frihetsberövad.
JUST NU: Polisen jagar misstänkt pyroman
Polisen och räddningstjänsten i Stockholm har fått ett flertal larm om markbränder och brand i soptunnor under lördagsmorgonen.– Det är uppenbart att det är någon som går runt och tänder på, uppger Anders Jönsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Läs mer om Stockholm och Stockholmspolisen.
Stämning mot Swift avvisas av domaren
Det finns inte tillräckligt med bevis för att popstjärnan Taylor Swift fick dj- och radioprofilen David Mueller sparkad, enligt domaren i det uppmärksammade målet, som därmed avvisar Muellers stämning.
Läs mer om David Mueller, Swift och Taylor Swift.