12. Augusti 2017 08.00-08.59

Kinas chatbot ett verktyg för total övervakning

Nyligen började den kinesiska chatroboten Baby Q att kritisera kommunistpartiet och uttrycka stöd för demokrati. På frågan om den älskar kommunistpartiet svarade chatboten Nej. När en annan skrev Länge leve kommunistpartiet sa Baby Q: Tror du att ett så korrupt och inkompetent partiet kan bli långlivat?. Skärmdumpar togs, blev virala. Bolaget Tencent tvingades censurera den fritänkande algoritmen från sin populära meddelande-app QQ.
Läs mer om Baby Q, Länge och Nej.
Nästa superstjärna – kommer bara bli bättre
William Nylander och Nicklas Bäckström var superduon som bar Tre Kronor till VM-guld i våras.Snart kan den svenska supertalangen komma att offras när Toronto Maple Leafs får problem med lönetaket - och nu skickar Bäckström en Washington-flört till Nylander om det skulle ske.– Då får han komma till oss om han vill. Han är välkommen, haha!
Man knivskars i huvudet – kvinna gripen
En man har förts blödande till sjukhus efter att ha skurits i huvudet.Enligt uppgifter till GT så har han skurits med en kniv.En kvinna som först flydde platsen har kunnat gripas av polis misstänkt för dådet.
Tak blir åkermark när suget efter närodlat ökar i New York
Hustak används som odlingsmark i New York City, där närodlad mat blir allt populärare. Trots att ängar och hönor känns långt bort bland avgaser och höghus så blomstrar trenden. Genom kooperativ försöker fler få råd med de jämförelsevis dyra livsmedlen.
Läs mer om New York City och New York.
Satte världsrekord - nu säljer han kaffe
För 27 år sedan kastade Patrik Bodn sitt livs kast i Austin –som fortfarande är Sveriges senaste världsrekord utomhus.Ändå blickar han tillbaka på en karriär som inte riktigt blev som han tänkt.– Nu blev detta mitt livs kast, men hade jag fått fortsätta träna ostört hade jag nått över 90 meter, det är jag helt säker på, säger Patrik Bodn.
Läs mer om Austin och Patrik Bodn.
Pinsamma subba – åk hem till Mantorp
Det har gått snabbt för Jennifer Tillman att bli ett stort namn inom svensk travsport.Hon syns varje vecka i TV4:s travsändningar, slutade fyra i Elitloppet 2015 - och har dessutom varit med och lett succprogrammet Stjärnkusken.I en lång intervju berättar 33-åringen om vägen till toppen, det märkliga vykortet och ett obehagligt sms efter en tävling på Axevalla.– Pinsamma subba - åk hem till Mantorp, var exakt vad det stod. Vilket jag tyckte var roligt eftersom jag inte bodde i Mantorp då, säger hon.
Jag tror att jag har fått tålamodet härifrån
KÄYMÄJÄRVI/TÄRENDÖ. Charlotte Kalla nådde stjärnorna och det är här, nedanför alla trädtoppar, hon har sina rötter. Följ med till platserna som var Kallas uppväxt. Följ med till en by hon aldrig visat upp.
EKG: Glöm inte grädden!
Kåseri. Grädden är det där som lockar nyfikna till bordet. Ju mer det glittrar desto mer intressant verkar det vara.
Brandsta-Olle dejtar igen – efter snoppolyckan
Från ett penisbrott till ett vilt singelliv. Olle Östberg från Brandsta City Släckers bröt sin penis under en sexakt med sin flickvän. I dag är han separerad och dejtar för fullt – snart är det dags för en ny dejt. – Hon är jävligt trevlig. Men vi har inte gjort något än, säger en hemlighetsfull Olle Östberg.
Läs mer om Olle Östberg.
Rickard Olssons hårda kritik mot SVT: Finns inget hjärta
Rickard Olssons framtid på SVT är mycket osäker. Nu riktar den populära programledaren stark kritik mot kanalen – samtidigt som han öppnar för att gå till SVT:s konkurrenter. – Folk som inte vill ha en kan man inte rycka i kjolen, säger Rickard Olsson.
Läs mer om Rickard Olsson och SVT.
Stoppas från VM – av det svenska förbundet
Förra sommaren vann hon OS-guld i Rio de Janeiro.Nu får Jenny Rissveds inte ens delta i världsmästerskapen.Hon stoppas av det svenska förbundet efter ett avtalsbråk.– Det är förskräckligt tråkigt. Jag tycker det är jättesynd, säger förbundskaptenen Annie Söderberg.