12. Augusti 2017 09.00-09.59

Kina manar Trump att hålla sig lugn

I ett telefonsamtal med Donald Trump på lördagen ska den kinesiske presidenten Xi Jinping ha manat presidenten till lugn. Som den ledande militärmakten måste USA iaktta återhållsamhet, och undvika ord och handlingar som kan trappa upp spänningarna, ska den kinesiske ledaren ha sagt.
Läs mer om Donald Trump, Trump, USA och Xi Jinping.

Två döda i valprotester i Kenya

Läs mer om Kenya.
Fjällräddning på väg till nödställt sällskap
På lördagsmorgonen inkom ett larm från en nödsändare i Rapadalen, Jokkmokk.Man har ännu inte kommit i kontakt med den som larmat.Fjällräddare är på väg till platsen, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Jokkmokk.Man och Rapadalen.
Fartyg bevakar förlista ubåten
Den svenska kvinnan som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen. I väntan på att den danska polisen ska kunna undersöka ubåten bevakar militärfartyg platsen där den sjönk söder om danska Dragör.
Läs mer om Dragör.
Fixa bokstavsmissarna i Word - utan att göra om allt
Har du gjort fel med stora och små bokstäver i Word kan du korrigera ditt misstag utan att börja om.
Läs mer om Word.
En skam – jag hade bara velat slå honom
LONDON. Den tidigare dopingavstängde Andreas Gustafsson ville tävla på VM för USA - men stoppades av IAAF.Det innebär att de svenska gångarna, med Perseus Karlström i spetsen, inte behöver ställas mot sin före detta landslagskamrat.– Hade han ställt upp hade jag bara velat slå honom, säger Anders Hansson.
Läs mer om USA.
Därför är skåningar mest lättfotade i landet
Skåningar är Sveriges mest lättfotade invånare.En liten blink, en lätt hyllning, och vi är redo att ge upp hela familjen.
Stockholms ekar i Europatopp: De är trädens pandabjörn
Stockholms län har nästan 20.000 särskilt skyddsvärda ekar. Nationalstadsparken sägs vara norra Europas största område för de gamla, grova träden. – Det är det mest karismatiska trädet, trädens pandabjörn, säger Miguel Jaramillo på Länsstyrelsen.
Måste jag uppdatera mitt testamente efter namnbytet?
När jag skrev mitt testamente var jag gift och hade dubbelnamn. Behöver jag ändra det eftersom det står två efternamn i testamentet och då jag bytt namn? Caroline Elander, SvD:s expert inom arvs- och familjejuridik svarar på veckans läsarfråga.
Paolo Robertos utspel: Lyssna inte på fegisar
Paolo Roberto är trött på fegisar och syltryggar.I ett inlägg på Instagram slår han nu tillbaka mot de som inte trodde att han skulle lyckas.Ge skitsnackarna något att skvallra om, skriver han.
Läs mer om Instagram.
JUST NU: Man överfallen – stampades på huvudet
En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus efter en brutal misshandel i centrala Göteborg.En yngre man överföll mannen när han var på väg hem från affären.– Han blev slagen till marken, sen ska gärningsmannen ha sparkat och stampat på huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.