12. Augusti 2017 10.00-10.59

Laila Bagges avklädda present till kollegan

Laila Bagges kollega hade inflyttningsfest – och då passade Laila Bagge på att ge en present – en tavla med en avklädd variant av henne själv.Vi alla tyckte att Lotta behövde en tavla på mig! Så nu har hon fått en!, skriver Laila Bagge på Instagram.
Läs mer om Instagram, Laila Bagge och Lotta.

En käftsmäll – plötligt var han bara helt borta

Deras lagkapten rycktes bort på nolltid, deras fotbollslag vann sju av 60 seriematcher och gräddan av deras ungdomsverksamhet lämnade så fort den kunde.Mellan 2013 och 2015 störtade Brommapojkarna ned i ett riktningslöst mörker.In kom Olof Mellberg och en nykomponerad styrelse, full av förmögna näringslivstoppar med stora ambitioner.Deras plan?En ny maktfaktor i svensk fotboll: Brommapojkarna 2.0.
Läs mer om Brommapojkarna och Olof Mellberg.
Ubåtsbärgningen har inletts
Klockan 10 på lördagsförmiddagen inleddes bärgning av ubåten som på fredagen sjönk i Öresund. Den kommer att tas till Köpenhamns hamn för att sedan undersökas av polis.
Läs mer om Öresund.
Ubåtsägaren: Vill mycket gärna förklara vad som hänt
Ubåtsbyggaren som misstänks för dråp på en svensk journalist kommer att ställas inför en domare på lördagseftermiddagen. Han vill mycket gärna förklara vad som har hänt, uppger hans advokat för nyhetsbyrån Ritzau.
Läs mer om Ritzau.

Dödliga valprotester i Kenya

Läs mer om Kenya.
Sportbladets DD-tips
Expertens system och tankar
Kolgjini: Kör längre lopp även för eliten
Ludde om: Gåshuden när han såg Pasithea Face, ändringen av Åby Stora Pris, chanserna i dag
Läs mer om Pasithea Face.
Efter SvD:s avslöjande: Polischef anmäler sig själv
En högt uppsatt polischef använder sin privata Hotmail-adress för att skicka känsliga uppgifter om Polisen. Efter SvD:s avslöjande anmäler regionpolischef Ulf Johansson sig själv till Polisens avdelning för särskilda utredningar.
Läs mer om Polisen och Ulf Johansson.
Gullan Bornemark om kärleken till Valter: Gullig
Gullan Bornemark och maken Valter Bornemark har varit tillsammans i hela 72 år.De har även hunnit med att fira krondiamantbröllop.– Det var inte svårt att bli bli förälskad i en sån snygging som dessutom var artig, väluppfostrad, öppnade dörrar och var rolig, säger hon i sitt sommarprat i Sommar i P1.
Läs mer om Sommar, Valter Bornemark och Valter.
Barcelona jagar tidigare Real Madrid-stjärnan
Barcelona har tappat storstjärnan Neymar och vill ersätta honom med Liverpools Philippe Coutinho.Men katalanerna har även andra planer som alternativ.Marca rapporterar att de är intresserade av tidigare Real Madrid-stjärnan och nuvarande PSG-yttern Angel Di Maria.
Läs mer om Neymar och Real Madrid-stjärnan.
English version: Submarine inventor charged with murder of Swedish journalist
Peter Madsen, a danish inventor, was rescued friday when his home-made submarine sank outside Copenhagen.Now he is being charged with killing a female Swedish journalist. The 30-year old writer had been aboard the submarine, but is still missing.
Läs mer om Copenhagen.Now och Swedish.
Dödliga valprotester i Kenya
Läs mer om Kenya.
Real Madrid förlänger med Zinedine Zidane
Guldtränaren förblir klubben trogen.Real Madrids tränare Zinedine Zidane har skrivit på ett nytt kontrakt med huvudstadsklubben.
Läs mer om Zinedine Zidane.
Kvinna knivskuren - polisen misstänker mordförsök
En kvinna hittades i natt knivskuren på marken vid Humlegården på Östermalm i Stockholm.Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
Ubåten bärgas – ägaren ställs inför domare
Ubåten som på fredagen sjönk i Öresund ska stabiliseras och bärgas på lördagen för att polisen ska kunna påbörja en undersökning av farkosten. På lördagen ska det även beslutas om ubåtsägaren som misstänkts för dråp ska häktas.
Läs mer om Öresund.
Tränarprofilerna sågas: Jävligt trötta människor
MORA. 32-årige Jeremy Colliton förra säsongen.38-årige Mattias Karlin denna säsong.Mora IK fortsätter att satsa på yngre tränare. Eller snarare: Undviker de mer välkända profilerna.– Jag har intervjuat många av de där etablerade namnen. Det var jävligt trötta människor, säger Moras sportchef Peter Hermodsson.
Kvinna sexuellt ofredad på festival – man anhållen
Under natten till lördag ofredades en kvinna sexuellt.Mannen är nu anhållen misstänkt för sexuellt ofredande – efter att en ordningsvakt uppmärksammat brottet.