12. Augusti 2017 12.00-12.59

Vampyrparets stora babylycka

Vampire Diaries-paret har blivit föräldrar – dottern föddes under juli.Ian Somerhalder och Nikki Reed gick ut med graviditeten på Instagram.Under mina 38 år på jorden har jag aldrig tidigare upplevt något mäktigare, skriver Ian Somerhalder på Instagram.

Hökmark: C och L sviker sitt demokratiska uppdrag

Regeringen har under Transportstyrelsens fatala it-skandal visat på en oförmåga att hantera en för Sverige svår säkerhetskris. Nu behöver Centerpartiet och Liberalerna bära sitt ansvar och rösta bort denna skadliga regeringspolitik. Det skriver Gunnar Hökmark (M).
Way out west 2017: The xx har vuxit till ett av samtidens stora band
The xx har lyckats växa till ett av samtidens största popband utan att behöva skaffa sig ett enda lager av hårdare skinn. DN:s Nils Hansson sammanfattar Way out wests andra dag.
Läs mer om Way.
Bolt och Jamaica till VM-final
Läs mer om Jamaica och VM-final.
Barn ihjälskjutet i valprotester i Kenya
Dramatiska protester skakar Kenya efter att valkommissionen meddelat att sittande Uhuru Kenyatta vann veckans presidentval. Minst tre personer ska ha skjutits ihjäl i samband med demonstrationer, bland dem ett barn.
Läs mer om Kenya och Uhuru Kenyatta.
Lady in Red - modeveckan i Köpenhamn går i rött
Modeveckan i Köpenhamn ger en bra bild av vad som kommer inom det skandinaviska modet nästa sommar. Rött är i centrum, army-inspirerade jackor och vilda djur har fortfarande ett rejält grepp om modet. Och så har sommarens sneakers med tjock sula fått puffiga pälstofsar.
Läs mer om Köpenhamn och Red.
Bolt och Jamaica till VM-final
Läs mer om Jamaica och VM-final.
Kul fakta!
Apple och Irland nära avtal om deponerade miljarder
Pengarna från Apple som Irland ska förvara i väntan på slutgiltig dom i EU-skattemålet gör irländska staten nervös.
Läs mer om Apple, EU-skattemålet och Irland.
Emma Knyckare Jag hade brinnande panikångest
Hon har tagit steget från hyllad satiriker med egna radioprogram till de breda underhållningsscenerna. Men hon brottas med tankarna på vilken komiker hon vill vara och har sökt hjälp för sin scenskräck. SvD:s Malin Ekman träffar Emma Knyckare på turn med den humorelit hon motvilligt blivit en del av.
Läs mer om Emma Knyckare.
Är inget politiskt ställningstagande
Oscar Lewicki var Malmö FF:s lagkapten mot Kalmar FF.Men han fick inte ta över avstängde Markus Rosenbergs bindel – i stället drog han ett band med regnbågens färger runt sin arm.– Det här var en liten grej men det kan förhoppningsvis betyda saker för en hel del människor, säger Lewicki.
Läs mer om Kalmar FF.Men och Lewicki.
Kul fakta!
Asus råkar läcka fyra av sina nya telefoner
Asus franska hemsida råkar spilla bönorna om företagets kommande uppsättning smartphones.
Jamaica till final i Bolts sista tävling
Usain Bolt närmar sig slutet av karriären.Nu har han bäddat för att sluta på topp – efter att ha tagit sitt lag till final i 4x100 meter i friidrotts-VM i London.Usain Bolt sprang Jamaica fjärde och sista sträcka och landslaget vann på tiden 37,95.
Läs mer om Jamaica och London.Usain.
Här lever kungahusets hemligaste prinsessa
I ett undanskymt stenhus på den engelska landsbygden bor den svenska prinsessa som valt att hålla sig längst bort från rampljuset.De enda som känner till hennes kungliga börd är de närmsta grannarna.– Hon är väldigt trevlig, men jag har aldrig sett henne på puben, säger John Pritchard som bor rakt över gatan från prinsessan.
Läs mer om John Pritchard.
Hälften av svenskarna vill veta varifrån maten kommer
Efterfrågan på närproducerad mat växer även i Sverige. Allt fler vänder sig nu till sociala medier eller andra typer av plattformar för att själv ta kontakt med de lokala producenterna – och livsmedelskedjorna hakar på.
Läs mer om Sverige.
15.00: Följ V75 – ta hjälp av experterna
Dags för V75 på Åby – och Åby Stora Pris. SportExpressens experter bjuder på tips inför – och under – V75. Under live-fönstret finns hetaste skrällarna, bästa spikarna, snackhästarna och värmningarna som sticker ut.
Läs mer om V75 och Åby.
Jönsson: Jag har ju något fel i huvudet
VÅLÅDALEN. Emil Jönsson ser lätt uppgiven ut.– Jag har ju något fel i huvudet. Jag önskar för hela mitt liv att jag kunde ha fått simmares hjärna, säger 31-åringen.Och det blir början på en rätt märklig historia.