12. Augusti 2017 16.00-16.59

Fynd från järnåldern går till metallåtervinningen

Ett snedvridet marknadstänkande gör att arkeologer tvingas förstöra föremål från vikingatiden. Hur tänker politikerna som ansvarar för Sveriges kulturarv?

Styrkebeskedet - nytt svenskt rekord i kula

Hon stötte 17.31 i VM i London och missade final.Under lördagen tog Fanny Roos gruvlig revansch under JSM i Gävle - och raderade ut Helena Engmans sju år gamla utomhusrekord i kula.
Läs mer om Gävle, JSM och London.
Gary Cahill utvisad direkt i premiären
Vilken mardrömsstart, Chelsea.13 minuter in i premiären mot Burnley fick Gary Cahill syna det röda kortet efter en tuff tackling på Steven Defour.– Det där är fult, säger expertkommentatorn Glenn Strömberg i Viasat.Drygt tio minuter senare tog också Burnley ledningen.
Ung man attackerade flera på lekplats
En ung man har gripits av polis sedan han gått till attack mot flera personer på en lekplats i Göteborg. Några av dem ska ha varit barn.
Läs mer om Göteborg.
Fem tips: bästa kulturen just nu enligt SvD
Bilden av det moderna Finland, småbråkiga farbröder på matresa och Cos fan tutte på Drottningholmsteatern är kulturella höjdpunkter under veckan i SvD Kultur.
Mordmisstänkte Peter Madsen vill förklara sig
Svenska Kim Wall, 30 försvann efter en färd i Peter Madsens ubåt.Under lördagseftermiddagen pågår häktningsförhandlingen mot dansken – som misstänkts för mord alternativ dråp.Trots att Peter Madsen vill ge sig berättelse till allmänheten beslutade Köpenhamns tingsrätt att förhandlingen ska ske inför lyckta dörrar.– Jag har någonting jag verkligen vill säga senare, sa han under förmiddagen.
Läs mer om Peter Madsen.
Evelyn Schreiber: Det är de mediokra männen som ryker
Ett nytt mejl plingar till. Hej, vi ska arrangera ett panelsamtal och jag undrar om du kan tänka dig att medverka? Du är ju ung och tjej...
Jon Henrik Fjällgrens tvivel på framtiden
Jon Henrik Fjällgren tvivlar på om han har styrkan att fortsätta som musiker.Det skriver schlagerstjärnan och artisten i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram – samtidigt som han stöttas av fansen.Väldigt sällan hör jag någon fråga hur det verkligen är med mig, skriver Jon Henrik Fjällgren.
Man till attack på lekplats – flera slagna
Polis har gripit en ung man efter att han gått till attack på Plikta lekpark i Slottsskogen i Göteborg.– Han var väldigt aggressiv. Han har slagit personer på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.Enligt uppgifter till GT ska en eller flera av personerna som blev slagna av mannen vara barn.