12. Augusti 2017 17.00-17.59

Olycka på E6 inne i Tingstadstunneln

En olycka har inträffat på E6 i Göteborg.– Det är två bilar som kolliderat inne i Tingstadstunneln, berättar Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Man erkänner dubbelmord – delade text om att mörda

Den 53-åriga man, ursprungligen från Marks Kommun, som har erkänt ett dubbelmord i Australien, delade en text om att mörda på Facebook.Har du någonsin önskat att du kunde döda någon, återuppliva personen och säga, Du ser... sluta jävlas med mig!!!Texten delades en dryg månad innan han ska ha mördat sin partner och hennes 84-åriga mamma.
Läs mer om Australien och Facebook.Har.
Serien Fresh Prince i Bel Air kan komma tillbaka
Will Smith är öppen för att göra en ny säsong av Fresh Prince i Bel AirProducenten Jeffrey Allen Townes har pratat med flera om nya avsnitt.– Det har pratats med olika personer om att göra någonting, säger producenten till The Sun.
Läs mer om Bel Air, Fresh Prince och The Sun.
TV: Rooney nätar – i sin återkomst
Wayne Rooney är tillbaka i Everton.I premiären slog han till direkt när han gav Merseysidelaget ledningen hemma mot Stoke City strax före halvtidsvilan.

Malmöfestivalen satsar på säkerhet: förebygger terror

Malmöfestivalen satsar på säkerheten i år. Det finns tydliga planer för att lyckas undvika allt från terrorbrott till sexuella trakasserier. – De senaste två, tre åren har körande lastbilar bland folkmassor blivit allt vanligare, naturligtvis kan man inte bortse från det, säger Martin Lundin, avdelningschef på gatukontoret i Malmö.
Läs mer om Malmö och Martin Lundin.
Kalla: Det känns som mitt sista OS
VÅLÅDALEN. Här ligger Charlotte Kalla på en klippa mitt i den jämtländska fjällvärlden och myser.Hon mår rätt bra.Formen är bättre än på fyra år. Kroppen helt skadefri. 30-årskrisen helt obefintlig.Sedan har hon ju en ytterst speciell sak att se fram emot.– Det känns ju som att det här blir mitt sista OS, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Jätteskrällen: Inte chockad
Det blev en jätteskräll i första heatet i Åby Stora Pris. Midnight Hour bjöd på en monsterspurt och tog hem loppet. – Jag är som en fågelholk alltså, jag förstår ingenting, säger experten Micke Nybrink till TV4.
Läs mer om Micke Nybrink och TV4.
Tusentals kronor samlades in efter butiksrånet: Wow
När Margareta Sohlin, 69, läste att matbutiken Handlarn i Klimpfjäll haft inbrott och blivit av med runt 200 000 kronor blev hon bedrövad.Hon startade en insamling för att stötta butiken – och på bara en vecka hade drygt 39 000 kronor kommit in.Butiksägaren Eva Kristoffersson, 58, är både rörd och tacksam.– Man tänker bara wow, vilken medmänsklighet, säger hon.
Läs mer om Handlarn och Klimpfjäll.
Häpnar – efter det Läck gör
Läs mer om Läck.
JK gör myndigheterna till auktoritära stater i staten
Justitiekanslern ger pseudojuridisk legitimitet åt ett styre inom myndighetssfären där andra yttranderegler gäller än för övriga samhället. Det skriver Erik J Olsson och Magnus Zetterholm, Academic Rights Watch, i en slutreplik.
Läs mer om Erik J Olsson.
25-åring sparkade ung pojke i huvudet
En ung man har gripits av polis sedan han gått till attack mot pojke i åttaårsåldern och bland annat sparkat honom i huvudet. Överfallet ägde rum i Göteborg på lördagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg.
Medvind för Merkel i valupptakt
Dortmund. Med löften om full sysselsättning och kritik mot bilindustrin rivstartade Tysklands förbundskansler Angela Merkel valrörelsen. Genom att ignorera sin huvudmotståndare, socialdemokraten Martin Schulz, hoppas hon öka försprånget ytterligare.