12. Augusti 2017 18.00-18.59

Loj valspurt inleds med krav på bilindustrin

Tysklands Angela Merkel pressar landets mäktiga bilindustri när hon slutspurtar inför höstens val. Men sin socialdemokratiska rivals förslag om elbilskvoter ger hon kalla handen.

Frölunda avgjorde med märkligt mål

Stryk mot Färjestad i torsdags.Men i den andra träningsmatchen i Strömstad blev det seger mot Leksand med 3–2.I målet debuterade Johan Mattsson, 25, ny från Timrå.– Det var roligt att spela så klart. Det är ett stort äventyr, säger han till Cmore.
Undantagstillstånd i Virginia efter vit makt-protester
Ett lokalt undantagstillstånd har utropats i den amerikanska delstaten Virginia efter att hundratals vit makt-anhängare drabbats samman med motdemonstranter i Charlottesville, rapporterar CNN.Två personer har skadats i sammandrabbningarna, enligt BBC.Hundratals vit makt-aktivister marscherade i staden Charlottesville i USA under fredagen.Med brinnande facklor gick demonstranterna genom campus på University of Virginia, samtidigt som de skrek nazistiska slagord, rapporterar Washington Post.

Leksands försäsongsskräll – segrade i turneringen

Hockeyallsvenska Leksand ställdes mot två SHL-lag i Strömstad Hockey Classic.Där skrällde dalalaget i går mot Färjestad - men förlorade i dag mot Frölunda.Det skulle ändå visa sig vara tillräckligt för att vinna turneringen.– Jag känner redan nu att vi har något väldigt spännande på gång, säger tränaren Markus Åkerblom i C More.
Favoriten höll: Känns skönt
Heat A slutade med galopp. Sedan fick Muscle Hustle sin revansch och tog hem det andra heatet.Nu väntar ett skiljeheat.– Känns jätteskönt, säger skötaren Isabella Bergh till TV12.
Läs mer om Isabella Bergh och Muscle Hustle.
Burnley chockade mästarna i stökig premiär
Premier League har inletts med en rejäl skräll och en återkomst som hämtad ur en film. Burnley slog regerande mästarna Chelsea med 3–2 på bortaplan och Wayne Rooney gjorde mål för Everton i sin comeback i laget.
Läs mer om Chelsea, Everton och Wayne Rooney.
Muscle Hustle vann – skiljeheat väntar
Åby Stora Pris kommer att avgöras i ett skiljeheat
Sirius på andra plats – nollade Halmstad
Halmstads BK hade tagit poäng i fem av sina sex senaste matcher och senast vunnit med 6-1.Men mot Sirius kammade man noll.Efter en chansfattig tillställning kunde den nya tabelltvåan Sirius vinna med 3-0.
Läs mer om Halmstad.
Maholli låg bakom allt i Sirius-seger
Bottennapp senast mot AIK. Då hämtade sig Sirius borta mot Halmstad. Tacka Shkodran Maholli för det. Han låg bakom alla mål i Sirius 3–0-seger.
Läs mer om AIK, Halmstad och Sirius-seger.
Mycket på spel i jakten på ordförande för Ericsson
Valet av ny ordförande i Ericsson måste bli en fullträff. Samtidigt som det inte finns någon snabb lösning på telekomjättens långsiktiga problem, växer misstron nu igen efter en tid med mer positiva signaler.
Läs mer om Ericsson.
Trump gör dem mer nervösa än diktatorn i norr
NEW YORK När Nordkoreas och USA:s ledare börjar låta precis likadant sätter det världen på helspänn av oro inför krig. Men Trump lär snart få krypa tillbaka till en mer traditionell attityd till Nordkorea, där sanktioner i bästa fall kan pressa fram mer insyn och kontroll av deras kärnvapen.
Läs mer om Nordkorea.
TV4:s stora svek mot Kevin Borg
TV4 hade en hemlig plan för hur Kevin Borg skulle lanseras internationellt.Men nu menar den tidigare Idol-vinnaren att löftet att göra honom till världsartist bara var tomma ord.– Det där säger de om alla, men det fanns inte någon plan, säger Kevin Borg.
Läs mer om Idol-vinnaren och Kevin Borg.