12. Augusti 2017 22.00-22.59

Man knivskuren i ansiktet i Kiruna

Läs mer om Kiruna.

Sveriges nya skräll i VM-kvalet i basket

Sveriges basketherrar hade kniven mot strupen i det tuffa bortamötet med Bosnien.Då stod man för en praktskräll när man vann stort.88-72 skrevs resultatet till, och Södertäljes Thomas Massamba blev stor hjälte med 20 poäng.
Läs mer om Bosnien.Då och VM-kvalet.
Succ för Usain Bolt i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på bästa möjliga sätt med att springa in segern till Jamaica på 4x100 meter i stafetten i friidrotts-VM. Segertiden blev
Läs mer om Jamaica och Usain Bolt.
Person knivskuren i Kiruna
Läs mer om Kiruna.

Brand i bostadshus – är fullt utvecklad

Ett bostadshus i Ystad står på lördagskvällen i lågor.Ingen person ska vara kvar i byggnaden.– Branden är fullt utvecklad, säger Fredrik Bratt, presstalesman hos polisen i region syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Ystad.
Trump kritiseras för att inte peka ut nazister och KKK
USA:s president Donald Trump fördömde i starka ordalag våldsamheterna i Charlottesville. Men han valde att inte nämna Ku Klux Klan, nazisterna eller Vit makt-rörelsen som spred hat genom skyltar och nazistsymboler. – Säg deras namn – de är nazister. De är antisemiter, sa den tidigare presidenten för medborgarrättsrörelsen NAACP, Cornell Brooks.
JUST NU: Pojke påkörd – precis utanför sjukhus
En pojke i tioårsåldern har på lördagskvällen blivit påkörd – vid ingången till ett sjukhus.Polis har skickats till platsen.Initiala uppgifter gör gällande att det är en motorcykel som har kört på pojken –och sedan smitit.
Ryska under neutral flagg vann höjdhoppet
London. 24-åriga Maria Lasitskene från Ryssland, som i VM tävlar under neutral flagg, fick jobba hårt för sitt VM-guld. Julia Levtjenko från Ukraina och Kamila Licwinko från Polen klarade 1,99 i första försöket, medan Lasitskene rev.
Fransman vann tiokampen efter rysare på stavhoppet
Kevin Mayer kan titulera sig världens bäste idrottsman. Fransmannen vann herrarnas tiokamp med 8768 poäng.
Drottningen Silvias fråga om barnbarnen
Kungaparet är åter vid familjeparadiset Solliden efter en semester som kung Carl Gustaf kallar jättetrevlig.Och snart får kungafamiljen tillskott – Carl Philip och Sofia väntar smått.– Hur många behöver man för att få ihop till ett fotbollslag? Det är på god väg! säger drottning Silvia.
Venedig – på liv och död
Ett tusenårigt världsarv fullt av kulturskatter byggt på pålar i ett träsk har i över tusen år förtrollat och förfört besökare från hela världen. Få resmål är så suggestiva som Venedig.
Läs mer om Venedig.
Kina har nyckelroll i diplomatiskt spel om Nordkorea
Kina har klivit fram och manar till en diplomatisk lösning i det eskalerande ordkriget mellan USA och Nordkorea. Målet för kommande överläggningar sägs vara en kärnvapenfri koreansk halvö. Men inte mycket talar för att Nordkorea någonsin tänker göra sig av med sina kärnvapen.
Läs mer om Nordkorea och USA.
SvD på Sös: Vi vill ju att allt ska flyta för patienternas skull
Bristen på vårdplatser skapar många flaskhalsar på Södersjukhuset i Stockholm. I akutmottagningens korridor ligger patienter i dubbla rader i väntan på att rullas ut till rätt avdelning. – Arbetsmiljön är ett av skälen till uppsägning, säger sjuksköterskan Charlotta Dickman.
Mo Farah missade VM-dubbeln
Allting var uppdukat för att Mo Farah skulle få det perfekta slutet och vinna ännu en dubbel på Londons Olympiastadion.
Läs mer om Mo Farah och VM-dubbeln.