18. Augusti 2017 19.00-19.59

Hassan från Stockholm skadades i Åbo-attacken

Hassan Zubier från Märsta försökte rädda den dödligt knivhuggna kvinnan i Åbo.Då högg gärningsmannen honom med kniven fyra gånger.– Kvinnan dog i mina armar. Jag har fyra knivhugg i kroppen, det är inte säkert att läkarna kan rädda min arm, säger Hassan som ligger allvarligt skadad på sjukhus.

Michael Winiarski: Trump har till stor del Bannon att tacka för sin valseger

Tre frågor till DN:s utrikeskommentator Mickael Winiarski efter att Donald Trump bytt ut sin chefstrateg Steve Bannon.

Lina Hedlunds kärleksutbrott mot Nassim Al Fakir i TV4

Nassim Al Fakir och Lina Hedlund tävlar i Fångarna på fortet.Då får Alcazar-stjärnan ett kärleksutbrott och ställer ett hårt krav på på sin sambo.– Gift dig med mig då, fria, skriker hon i programmet.
Här grips en man i misstänkt terrorists bostad
Här griper tungt beväpnad polis en man i Ripoll. Orten, belägen norr om Barcelona i den spanska regionen Katalonien, har blivit ett centrum i den utredning som pågår efter torsdagens terrorattack. Här tros den misstänkta terrorföraren Moussa Oukabir, 17, ha bott. Expressen är på plats i Ripoll, där en insatsstyrka på fredagskvällen förde ut en man från en bostad där en av de eftersökta männen uppges bo.
Trump sparkar Steve Bannon
President Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon lämnar sin post, uppger Vita huset enligt nyhetsbyrån Reuters. Bekräftelsen kommer efter mediespekulationer på fredagen, bland annat i New York Times, om att Trump tagit beslut om att chefsstrategen skulle bort.
Läs mer om Steve Bannon, Trump och Vita.
Vi är starkast tillsammans
DN 19/8 2017. Knivattacken i Åbo påminner om hur sårbart det öppna samhället är.
Läs mer om Åbo.
Anna-Lena Laurn: Våldet kom till Finlands äldsta stad
Av alla städer jag har bott i var Åbo den sista där jag hade förutsett den här sortens våldsdåd. Men terrorn fungerar så här. Det är därför den berör varenda människa.
Läs mer om Åbo.
Svårt sjuke Neo, 7, nekas hjälp av Försäkringskassan
Neo, 7, föddes svårt sjuk och är kopplad till en respirator dygnet runt. Han kan varken gå eller prata.Nu kämpar föräldrarna för att han ska få den hjälp han behöver.– Jag har gråtit och bett på mina bara knän, säger Monica Hjertn, Neos mamma.Men Försäkringskassan och kommunen säger nej.
JUST NU: Bil voltade – trafikstörningar på platsen
En bil har voltat av en väg utanför Ängelholm.Trafikolyckan stoppar all trafik på platsen.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det röra sig om en biljakt.– Jag vet inget om skadeläget eller omständigheterna, men det är trafikstörningar på platsen, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Jag delar livet med två underbara män
För fyra år sedan bestämde jag mig för att lämna Jehovas vittnen, som jag levt med hela mitt liv. Jag skilde mig från den man som jag hade varit gift med i 15 år, det var mer av ett kompisförhållande än något kärleksfullt äktenskap.
Lena Andersson: Tolerans borde normaliseras
KOLUMNEN. Lena Andersson är författare, skribent och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. En ideologisk förskjutning har skett när tolerans blivit skällsord, och formella friheter är för dem att upprätthålla som inte är så nogräknade med de utsattas lidande.
Källor: Trump sparkar Steve Bannon
Läs mer om Steve Bannon.
Linda Bengtzings stora skräckupplevelse i hemmet
Artisten Linda Bengtzing har fått en oinbjuden gäst i sitt hem – nämligen en död råtta.Nu ber sångerskan sina vänner där ute om hjälp att hitta det avlidna djuret då lukten har blivit outhärdlig.Lukten tar över mitt liv, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Instagram.
Uppgifter: Trump planerar sparka Bannon
Donald Trump planerar att sparka chefsstrategen Steve Bannon.Det uppger källor inom Vita huset för New York Times.Bannon har uppgetts hänga löst under flera månader, och senast i tisdags vägrade Trump vid en presskonferens att garantera att chefsstrategen skulle få jobba kvar.
Uppgift: Trump sparkar Bannon
Enligt The New York Times har USA:s president Donald Trump beslutat sig för att byta ut sin chefsstrateg Steve Bannon.
Läs mer om Bannon, Donald Trump och Steve Bannon.