18. Augusti 2017 21.00-21.59

Kross av Linköping i Asllanis återkomst

Kosovare Asllani nöjde sig med en assist och en timmes speltid i den allsvenska återkomsten.Linköpings andra nyförvärv behövde inte ens tre minuter. Nicoline Sørensen slog till direkt och gjorde två mål när tabellettan slog Örebro med 5–0.–En bra första match, säger Asllani.
Läs mer om Asllani, Linköping och Örebro.
Nordqvist låg bakom första fullpoängaren
Europalaget fick en bra start i Solheim Cup.Och det var delvis tack vare Anna Nordqvist.–Jag slog väldigt bra puttar, sade hon efter 2,5–1,5-ledningen.

Polisman sköt ihjäl fyra misstänkta i Cambrils

En polisman sköt på egen hand ihjäl fyra misstänkta terrorister i samband med nattens attack i Cambrils söder om Barcelona, skriver tidningen La Vanguardia. Kort därefter sköts en femte misstänkt gärningsman ihjäl. Innan skottväxlingen hade de misstänkta terroristerna hade kört på sju fotgängare, inklusive en polisman, på en gågata nära vattnet. Enligt El Pais är mannen som misstänks ha kört skåpbilen längs La Rambla en av dem som skjutits till döds.
Chibokflickorna åker hem: Helt återställda
Drygt 120 skolflickor från byn Chibok i Nigeria som kidnappades 2014 av terrorgruppen Boko Haram får nu åka hem. Från början fördes runt 270 flickor bort av Boko Haram, men 82 av dem släpptes fria i maj efter medling.
Läs mer om Boko Haram, Chibok och Nigeria.
Samirs kärlekslögn mot Sigrid i TV4
Samir Badran och Sigrid Bernson besegrade Lina Hedlund och Nassim Al Fakir i Fångarna på fortet.Nu backar artisten och tv-profilen om löftet att gifta sig med kärleken.– Giftermål är nog ganska hårt att gå in på direkt, säger han till Aftonbladet.
Mc kraschade – Trafikverket varnar för halka
En mc-olycka inträffade runt 20.30 i Göteborg.Olyckan beror sannolikt på – halka.– Det upptäcktes oljespill på en vägsträcka mellan Göteborg och Partille, berättar Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i stor-Göteborg.
Man skjuten i Tensta
En man har blivit skjuten på Risingeplan i Tensta. Skadeläget är ännu oklart, mannen är förd till sjukhus.
Läs mer om Risingeplan och Tensta.
Fordonsregistret bör inte vara öppet för alla
Uppgifter ur fordonsregistret kan i dagsläget utnyttjas av ligor som använder dem för att lokalisera specifika bilar och sedan stjäla dem. Transportstyrelsen bör göra registret säkrare, skriver Anders Ydstedt, Kungliga Automobil Klubben.
Därför är hösten den bästa tiden att resa på
Ärligt talat: Sommaren är en hemsk tid att resa på med trängsel och jobbig hetta överallt. Tacka vet vi hösten. Här är sex skäl till att hösten är bästa årstiden att resa på.
Person skjuten i ansiktet i Tensta
En person har skjutits i Tensta i norra Stockholm. Enligt uppgifter till Expressen är personen skjuten i ansiktet. – Skadeläget är oklart, men personen förs till sjukhus, säger polisen.
Läs mer om Expressen, Stockholm och Tensta.
Martin: Jag blev uppsagd på grund av min sjukdom
När Martin Angelin blev av med jobbet som gränskontrollant i Skåne var förklaringen arbetsbrist.Men enligt 30-åringen blev han uppsagd för att han lider av sjukdomen narkolepsi.Nu driver han ett diskrimineringsmål mot gränspolisen.– Jag hoppas verkligen att jag får jobbet tillbaka och en rimlig ersättning för allt det lidande och arbete jag har förlorat, säger Martin Angelin.
Läs mer om Martin Angelin och Skåne.
Hans Börje, 82, offer för kriminella asfaltsläggare
De tre irländska männen lurade äldre genom att erbjuda taktvätt och renovering – som de varken ville eller kunde genomföra. Nu döms delar av ligan för bedrägeri, försök till bedrägeri och olaga hot – till villkorlig dom.– Jag tycker inte att det är rättvist. De kan ju komma hit och börja direkt igen, Hans Börje Andersson, 82, ett av ligans offer.
Tidig ledning för Stenson
Golfstjärnan Henrik Stenson följde upp sin rekordrond på USA-touren i Greensboro, North Carolina, med att gå på 66 slag, fyra under par. Med det tog han en tidig ledning i tävlingen på andra ronden när stora delar av startfältet var kvar ute på banan.
Linköping vann enkelt i Asllanis comeback
Kosovare Asllani nöjde sig med en timmes speltid i den allsvenska återkomsten. Linköpings andra nyförvärv behövde inte ens tre minuter. Nicoline Sørensen slog till direkt och gjorde två mål när tabellettan slog Örebro med 5–0.
Läs mer om Örebro.
Läkare på Karolinska kritiserar överläkaren som försöker rädda sent aborterade foster
Sju läkare och experter på Karolinska sjukhuset i Stockholm riktar i en debattartikel i DN skarp kritik mot den överläkare som försökt rädda livet på foster som aborterats i den 22:a graviditetsveckan.
Läs mer om Karolinska och Stockholm.
Flera knivhuggna i Åbo
Två personer dödades och flera skadades i fredagens knivdåd i centrala Åbo i Finland.
Läs mer om Finland och Åbo.
Stan kommer inte att vara den samma igen
ÅBO. Knivattacken fick gatorna att tystna i Åbo på fredagen. De lokalbor som DN träffat verkade inte överraskade över det som hänt, men var ändå förvånade över att det hände just i Åbo.
Läs mer om Åbo.
Superdramatik – straff i sista tilläggsminuten
Trägen vinner.Fråga bara Jönköpings-Södra.De räddade en poäng efter att ha vaskat fram en straff i slutsekunderna mot Elfsborg.– Vilken alldeles speciell avslutning, säger C More:s kommentator Patrik Westberg.
Boende i Barcelona: Vi visste att det här kunde hända
Vi är inte rädda, rungade slagorden på Plaa de Catalunya när offren för attentatet i Barcelona hedrades på fredagen. Polisens jakt på de ansvariga för dådet håller staden på helspänn, och det börjar också höras kritik mot myndigheterna för att inte mer gjorts för att garantera säkerheten på promenadstråket La Rambla.
Läs mer om Barcelona, Catalunya, La Rambla och Plaa.
Tre åtalas för att ha tvingat folk att tigga
Fattiga bulgarer lurades till Sverige med löften om jobb, men tvingades att tigga utanför affärer. Pengarna fick de inte behålla. Nu åtalas två män och en kvinna i en stor människohandelshärva. De nekar till brott. Målet kan få stor betydelse för bedömningen av om tiggare utnyttjas.
Läs mer om Sverige.