19. Augusti 2017 07.00-07.59

Exklusiva väskor stulna vid butiksinbrott

Inbrottstjuvar slog till mot en exklusiv väskbutik på Östermalm i Stockholm på lördagsmorgonen.Tre gärningsmän försvann sedan från platsen i en mörk Audi kombi och jagas nu av polis.
Läs mer om Audi, Stockholm och Östermalm.
Biancas svartsjuka – hennes vänner stötte på pojkvännen
Bianca Ingrosso blev svartsjuk när tjejer började höra av sig till hennes pojkvän efter deras uppbrott. Tv-profilen avslöjar en stor nyhet om relationen med Philippe Cohen. – Det var ju vissa tjejer som hörde av sig till Philippe under den här tiden, säger hon i videobloggen.
Läs mer om Philippe och Philippe Cohen.
Ruskig backe med getter blev Stockholms paradgata
Otrolig magi i bilderna. Clea Hovstadius förtrollas av 1800-talets Kungsgatan, som då var en undanskymd backstump vid namn Lutternsgatan. En smutsig och ruskig kullerstensgata med underliga träkåkar, buspojkar och deras skräck: Getgumman.
Läs mer om Kungsgatan och Lutternsgatan.

Man omkom i olycka på järnvägsspår

En man blev vid 14-tiden på fredagen påkörd av ett tåg i Arboga i vad som verkar vara en arbetsplatsolycka. Han jobbade på järnvägsspåret, skriver VLT. Mannen, i 50-årsåldern, avled av skadorna.
Läs mer om Arboga och VLT.
Kvinnor försökte föra bort äldre man
Två kvinnor har gripits misstänkta för att ha fört bort en äldre man mot hans vilja, enligt polisen i Västmanland.
Läs mer om Västmanland.
Rooney blir pappa igen: Har aldrig förnekat det
Wayne Rooney ska bli pappa igen.Hans fru Coleen Rooney bekräftar på Twitter att barn nummer fyra är på väg.
Läs mer om Coleen Rooney och Twitter.
Kraftig brand i villa: Hela kåken brinner
En kraftig brand har brutit ut i en villa utanför Uppsala.Det är oklart om någon befann sig i huset när branden bröt ut.– Vi har inte kunnat gå in. Hela kåken brinner, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Uppsala.Det.
Flera personer gripna efter knivattacken – motiv oklart
Den finländska polisen är ganska säker på att ha identifierat den man som knivhögg flera personer i centrala Åbo. Polisen klassar det hela som mord, och utreder i nuläget inte dådet som ett terrorbrott. Motivet är oklart.
Läs mer om Åbo.
Den historiska baksidan av att roa sig kungligt
Henrik Bagerius har skrivit en bok om en tid då man skandaliserade monarker och högdjur som inte levde enligt regelboken.
Fängslande och episkt av Kjell Westö
I sin nya roman skildrar Kjell Westö en misslyckad författare.Annina Rabe ser ett konstruerat men fängslande försök till litterär självrannsakan.
Läs mer om Kjell Westö.
Kevin Borgs kamp mot svåra smärtorna
De tajta scenkläderna gjorde att en nerv kom i kläm.Nu har Kevin Borg svåra smärtor i hela vänsterbenet och tvingas till läkarundersökning.– Det gör extremt ont, säger Idol-vinnaren.
Läs mer om Idol-vinnaren och Kevin Borg.
Vet inte vad de håller på med – är förjävligt
Om några veckor släpps Leksandsikonen Magnus Sigge Svenssons självbiografi.Svensson vill sälja den i Leksands klubbshop – men menar att klubben säger nej. Det dementeras dock av klubbdirektören Christer Plars.–Inte så att man säger ja på ett samtal. Lite naivt att ringa och vänta sig ett svar innan vi fått ett underlag att ta del av, säger Plars till Aftonbladet.
Polisen om skjutningarna: Det finns en frustration
Efter minst 40 bekräftade skottlossningar i år är frustrationen inom Malmöpolisen stor.Ett av de stora problemen är att de inte är ute på plats när det händer.– Det är som på sjukhuset, vi får anpassa oss efter resurser, säger Ronny Holmberg, kommissarie och utredningsledare vid grova brott i Malmö.
Tipset om sexmötet – chef larmade om Johanna Möller
På måndag faller domen mot Arbogakvinnan Johanna Möller.Här är tipset som inledde allt: om att Johanna Möller skulle ha festat och haft sex med flyktingpojkar på lyxhotell.Och det var socialtjänsten i Göteborg som slog larm:–Jag agerade på de uppgifter som kom till vår kännedom och gjorde en polisanmälan, säger Kerstin Almgren, enhetschef vid familjehemsverksamheten i Göteborg.
DN gratulerar: Fanny Anonsen
Efter några år som säljare i klädbutik går 22-åriga Fanny Anonsen vidare. Hon har kommit in på textilingenjörsutbildningen i Borås och börjar om drygt en vecka.
Läs mer om Fanny Anonsen.
Så stresstestar du ditt bostadsköp
Rekordpriser och ett amorteringskrav som kan skärpas. Är du på väg att köpa bostad är det kanske viktigare än någonsin att stresstesta ditt bostadsköp. Här är fem viktiga frågor att besvara innan du slår till.