19. Augusti 2017 14.00-14.59

Trumps närmaste försvinner en efter en

Vita husets chefsstrateg Steve Bannon är det hittills tyngsta namnet att få lämna Donald Trumps sida. En lång rad topptjänstemän har petats eller avgått under det sju månader långa presidentskapet och motståndet växer också inom det egna partiet.
Läs mer om Steve Bannon.

Polisen sköt olympier i jakten på terroristerna

Winston Gordon med meriter från tre olympiska spel träffades av en kula i Spanien i samband med jakten på terroristerna.Britten befann sig i Cambrils där fyra misstänkta terrorister sköts till döds under torsdagskvällen.– Det kom som en chock och jag hann inte tänka, säger han till Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Spanien.
Flicka i tonåren våldtogs av främling på tågstation
Under lördagsmorgonen har två unga kvinnor anmält att de blivit utsatta för våldtäkter i Växjö, det rapporterar P4 Kronoberg.Den yngsta av dem, en 17-åring utsattes vid tågstationen i Växjö centrum.– Det är en tonårstjej som blir utsatt för sexuellt brott där, säger Jörgen Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.
Två avlägsnade vid demonstration mot afghanska ungdomars protest
Det har snart gått två veckor sedan en grupp afghanska ungdomar inledde sin demonstration.Under lördagen hålls både en stödmanifestation och en motdemonstration, under parollen Stå upp för Sverige, på Medborgarplatsen.– Två personer avlägsnades för att ha stört ordningen, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson i ärendet.De omhändertogs av polis efter att ha gått in i flyktingmanifestationen och skrikit rasistiska slagord.

Axn lämnar ÖSK: Har nått målen

Läs mer om ÖSK.
Uppgifter: Axn förlänger inte med Örebro
Alexander Axn lämnar Örebro efter den här säsongen.Han väljer att inte förlänga sitt kontrakt med klubben.– Jag är stolt över vad jag gjort för klubben i min hemstad och nu när mitt avtal löper ut har det varit ett naturligt läge för mig att fundera på vad jag vill göra framåt, säger han.
Läs mer om Örebro.
Asien får eget Eurovisionfestival
Eurovision Song Contest expanderar till Asien. Över 20 länder ska tävla i den asiatiska versionen, skriver ESC på sin hemsida.
Läs mer om Asien, ESC och Eurovisionfestival.
Polanskifallet läggs inte ned
Anklagelserna mot regissören Roman Polanski om våldtäkt läggs inte ned. En domare har sagt nej till begäran och kräver att Polanski kommer till domstolen i Los Angeles om han vill få ett avslut.
Läs mer om Polanski och Roman Polanski.
Diplomatiska bråket om Grace Mugabe fortsätter – flygplan fick inte lyfta
På lördagen vägrades ett flygplan från South African Airways att lämna Zimbabwes huvudstad Harare och passagerarna fick vänta i planet i tre timmar. Händelsen tros vara kopplad till det diplomatiska storbråket mellan Sydafrika och Zimbabwe.
Efter frånvaron – här är Idolens otippade jobb
Renaida Braun, 20, blev ett känt ansikte i Idol.Hon slutade på en sjätte plats – men sen blev det tyst om henne.– Jag har precis flyttat till Stockholm, och så skriver jag mycket musik. Jag har lite projekt på gång, berättar Renaida för Hänt.
Läs mer om Hänt, Idol.Hon, Renaida och Stockholm.
Brad Pitt och Angelina Jolie anklagas för stöld
Skådespelarna Brad Pitt och Angelina Jolie har blivit stämda av en designer.Enligt designern Odile Soudant betalade de henne inte för jobbet hon gjort för dem.– Det här är har varit väldigt jobbigt för mig, berättar Odile Soudant.
Läs mer om Angelina Jolie och Odile Soudant.
Mäktig pastor lämnar Trumps råd
Avhoppen och avståndstagandena från president Donald Trump fortsätter, efter hans kontroversiella uttalanden efter oroligheterna i Charlottesville.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Förklaringen bakom hatet mot Rashford
Marcus Rashford är inte populär på Liberty Stadium. Varje gång supertalangen rör bollen buas han ut av hemmapubliken. Detta efter att han filmat sig till en straff i mötet mellan Swansea och Manchester United förra säsongen.
Kristofer Ahlström: Man kan älska eller hata Ruben Östlunds sommarprat
Det verkar så lätt att avfärda Ruben Östlund. Jag hör det i alla fall ofta, oftare och oftare, och kritiken ökar parallellt med hans framgångar, och den låter alltid så här: Han gör bara samma sak i film efter film: någon hamnar i en knepig, obekväm social situation och så blir det humor när personen försöker agera i den.
Läs mer om Ruben Östlund.
Youssou N Dour tar hela scenen i besittning
Det är underbart att uppleva afrikansk pops starkaste röst tillsammans med sitt mäktiga elvamannaband på en utomhusscen med strålande ljud och ljus. Bandet Le super toile de Dakar som Youssou N Dour bildade på 80-talet är stabila superproffs, klädda i senegalesisk färg och form.
Läs mer om Dakar och Youssou N Dour.
Höstens sju hetaste bilar – dessa får du inte missa
Här får du koll på höstens viktigaste bilnyheter. Häng med när SvD:s motorredaktör Jonas Fröberg väljer ut de sju viktigaste nya bilarna.
Olycka med personbil och mc – minst en skadad
En olycka med en mc och en personbil har inträffat i Lerum, uppger polisen på sin hemsida.Minst en person ska vara skadad enligt larmet från SOS, skriver polisen.
Läs mer om Lerum.
Peter Madsens mystiska svar sekunder före ubåtshaveriet
Efter en massiv sökinsats efter Peter Madsens försvunna ubåt hittades han till slut av några privatpersoner. Nu berättar de för första gången om Madsens märkliga beteende i samband med räddningen, skriver Helsingör Dagblad.– Jag vill bara få gå in i mig själv för ett ögonblick, sa Peter Madsen enligt vännerna.