20. Augusti 2017 16.00-16.59

Bara ett mirakel kan rädda Europa

Läs mer om Europa.

Sjuåring bland terroroffren i Barcelona

En sjuårig pojke som har saknats efter terrordådet i Barcelona har identifierats som ett av dödsoffren, uppger den katalanska polisen.
Läs mer om Barcelona.
Här är Helsingborg-supportrarnas protest
HIF:s supportrar har fått nog.I matchinledningen mot Gais hemma på Olympia manifesterade fansen med en nästan tom läktare och en banderoll med texten:Så här ser det ut i en klubb utan press. Så om ni inte klarar pressen – ta då av den rödblå dressen.
Läs mer om Olympia.
Meijer och Tornus klara för DL-finaler
Michaela Meijer och Michel Tornus är klara för final i Diamond League. Detta stod klart efter söndagens DL-tävling i Birmingham.

De rödgröna överens om hur vinsterna ska minskas i välfärden

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att lägga fram ett förslag mot vinster i välfärden senare i höst. Det kommer inte att bli något totalt vinstförbud, men kraftiga begränsningar väntar välfärdsbolagen om förslaget går igenom. – Vi är överens om huvuddragen, men det återstår en del detaljer, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).
Regeringen och V överens: Kraftig begränsning av vinster i välfärden
Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att lägga fram ett förslag som begränsar vinster i välfärden senare i höst – även om detaljer kvarstår, skriver DN.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Huddersfield vann historiska matchen
Nykomlingarna Huddersfield har fått en pangstart på Premier League. Premiärsegern borta mot Crystal Palace följdes i dag upp av seger hemma mot Newcastle i den historiska matchen. Aaron Mooy blev stor matchhjälte.
John Guidetti ska bli pappa igen: Inte riktigt planerat
John Guidetti och Sanna Dahlström väntar sitt andra barn.Det avslöjar Dahlström i sin podd Livet på läktaren som hon har tillsammans med Maja Nilsson.– Vi gjorde ultraljud i dag, säger Dahlström.
Mugabe flydde från brottsanklagelse
Grace Mugabe, gift med Zimbabwes president Robert Mugabe, har återvänt till hemlandet från Sydafrika, trots anklagelser om att hon misshandlat en ung kvinna på ett hotellrum i Johannesburg.
Löfven spelar den oberörde på sommarscenen
De kan ta min polisminister, men inte min politik. Det var budskapet när statsminister Stefan Löfven sommartalade och utlovade ett miljardregn över polisen. Men om bara några veckor kan regeringen Löfven tvingas att backa också från politiken.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Regeringen och V överens om vinster i välfärden
Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att lägga fram ett förslag mot vinster i välfärden, rapporterar Dagens Nyheter.I höst kommer parterna föreslå kraftiga begränsningar för vinster i välfärden, enligt DN.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Två personer klipps loss efter olycka
Räddningstjänsten har ryckt ut på en singelolycka i Ulricehamn.Två personer sitter kvar i bilen som har kört i diket.– Vi kommer att klippa taket för att ta ut dem, säger Mats Hermansson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.
Läs mer om Ulricehamn.Två.
Stor uppslutning i nationell marsch mot BB-krisen i Sverige
MALMÖ/STOCKHOLM. Närmare två tusen personer i Stockholm och i Malmö deltog i den nationella marschen mot BB-kaoset. Budskapet var klart och tydligt. – Det räcker nu, vi har fått nog och det är dags att politikerna lyssnar på oss, säger Emma Pettersson, talesperson för Födelsevrålet, som är en av arrangörerna.
Missade medaljen individuellt – men red hem ett lagbrons
Sara Algotsson Ostholt hade EM-medaljen i sin hand. Men tre nedslag i den avgörande banhoppningen spolierade den individuella medaljchansen för Sara och Facebook-hästen Reality. Däremot kunde Sara Algotsson Ostholt glädja sig åt en lagmedalj. När fälttävlans-EM avslutades på söndagen red de svenska ryttarna hem ett lagbrons.
Höjden av hyckleri, Ann Heberlein!
Läs mer om Ann Heberlein.
Blek start med eldfängt slut i Dalhalla
Filmregissören Maria Blom regisserar Carl Orffs omåttligt populära kantat i Dalhalla.Gunilla Brodrej om en kväll som tänder till först efter pausen.
Läs mer om Dalhalla och Dalhalla.Gunilla.
JUST NU: Voltade av väg – bil blockerar cykelbana
En personbil körde på söndagseftermiddagen av P G Vejdes väg i Teleborg, Växjö.Den voltade ned för en slänt, för att sedan hamna på en cykelbana.– Vägen är avstängd, så att räddningstjänsten ska kunna arbeta i fred, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
De rödgröna överens om hur vinsterna ska minskas i välfärden
Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att lägga fram ett förslag mot vinster i välfärden senare i höst. Det kommer inte att bli något totalt vinstförbud, men kraftiga begränsningar väntar välfärdsbolagen om förslaget går igenom. – Vi är överens om huvuddragen, men det återstår en del detaljer, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).
Misstänkt Åboterrorist ska förhöras
Finsk polis ska på söndagen förhöra mannen som misstänkts för bland annat två terrormotiverade mord i Åbo på fredagen. Flera husrannsakningar och för har genomförts, men inga fler gripanden.
Läs mer om Åbo.
Sverige tog EM-brons: Det är fantastiskt kul
Det blev succ för det svenska laget på EM i fälttävlan.Redan inför Sara Algotsson Ostholts avslutande ritt var en medalj i hamn.Och när Algotsson Ostholt ridit stod det klart att Sverige hade kammat hem ett brons.–Jag är jätteglad för laget. Vi har gjort en jättebra insats och det är fantastiskt kul, säger Algotsson Ostholt till SVT.
Läs mer om Algotsson Ostholt, SVT och Sverige.
Jättetabbe av Vaiho: Den där ska han ta
Djurgården gick mot halvtidsvila med en 1-0-ledning.Då schabblade målvakten Tommi Vaiho in bollen i mål efter ett till synes ofarligt skott från Gabriel Gudmundsson.– Det där är en målvaktstabbe, säger kommentatorn Mats Larsson i C More.
Stina Ekblad är så intensiv i varje detalj
Av sommarens alla röster, är Stina Ekblads kanske den jag längtat mest efter. Hur den får en att vilja överlämna sig och bli förd ut på djupt vatten. Ingmar Bergman visste minsann vad han gjorde när han i början på åttiotalet rollsatte Ekblad som den mystiska och lockande androgyna Ismael i Fanny och Alexander.
Läs mer om Alexander, Ekblad, Fanny och Ismael.
Statsminister Löfven sommartalade
På onsdagen höll Stefan Löfven sitt årliga sommartal, det här året i Eskilstuna. Och i sitt tal blickade Stefan Löfven bakåt på politiska åtgärder han anser att regeringen gjort och tittade framåt mot planerade reformer.
Läs mer om Eskilstuna och Stefan Löfven.