20. Augusti 2017 21.00-21.59

USA vinner Solheim Cup

USA har säkrat hemmasegern mot Europa i årets Solheim Cup i Des Moines. Amerikanskan Angel Yin och Karine Icher, Frankrike, delade den femte singelmatchen av tolv och USA har ointagliga 13,5–9,5 i totaltställningen. – Jag är stolt över tjejerna, säger USA:s kapten Julie Inkster till NBC.
Breitbart ber om ursäkt till Podolski
Breitbart använde en bild på Lukas Podolski för att illustrera en misstänkt människosmuggling.Nu backar den högerpopulistiska sajten och ber om ursäkt.Det finns inga bevis på att Podolski är medlem i ett kriminellt invandrargäng eller att han människosmugglas, skriver sajten enligt The Independent.
Läs mer om Podolski och The Independent.
Ahmed, 18, försökte stoppa terroristen i Åbo
Ahmad Hosseini, 18, blev vittne till knivattacken vid Salutorget i Åbo.Istället för att söka skydd sprang han efter gärningsmannen för att stoppa honom – och nu hyllas han som en hjälte i Finland.– Jag insåg att han försökte mörda folk. Först blev jag rädd, men sedan började jag bara springa. Jag ville stoppa honom, säger Ahmad Hosseini till tidningen Torun Sanomat.

Våldet i Malmö kostar 1 miljon kr – i månaden

Statsminister Stefan Löfven gick på söndagen ut med löftet att höja anslaget till polisen.Men siffror som Kvällsposten tagit fram visar att Malmö redan ligger back med 33 miljoner.Skälet: Våldsvågen och gränskontrollerna.– Den totala merkostnaden januari-juli 2017 för våldssatsningen uppgår till ca 8,6 miljoner, säger Monica Hallberg, ekonomichef vid polisen syd.
Tidemand världsmästare i WRC2
Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson är världsmästare i WRC2, klassen under WRC, som första svensk någonsin. Trots att tre tävlingar återstår av VM-serien.
Läs mer om VM-serien och WRC.
Häcken spelar bättre fotboll än Blåvitt
Derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken skulle innehålla mycket känslor. Efter matchen utbröt ett ordkrig mellan Blåvitts David Boo Wiklander och Häckens Mathias Rangie.– Alla är nog överens att Häcken spelar bättre fotboll än Blåvitt, säger Mathias Rangie.
Läs mer om Blåvitt och Häcken.
Johanna Möllers utspel – från hoten till tårarna
Johanna Möller, 42, har skrutit för poliser, gett kriminalvårdare rysningar och gjort tårfyllda utspel om sin familj – samtidigt som hon uppträtt helt iskallt i rätten. Under det år som gått sedan pappa Göran mördades och mamman attackerades i sin sommarstuga har Arbogakvinnan spelat ut hela sitt känsloregister. – Jag kan stänga av, jag kan överleva det mesta, har hon sagt i förhör. På måndagen får Johanna Möller sin dom.
51 år gammal O'boy såldes på auktion
Hur mycket skulle du betala för ett paket O'boy med smak av jordgubb från 1966? Den ovanliga förpackningen och dess 51 år gamla innehåll såldes nyligen på en auktionssajt för 2.026 kronor.
Man skjuten på öppen gata i Herrljunga
En man har skjutits i Herrljunga i centrala Västergötland, skriver Aftonbladet.
Dags för arbetsgivare att ta ansvar för unga i utanförskap
Trots att det finns gott om jobb är det över 130 000 unga som varken arbetar eller studerar. Nu behöver Sveriges arbetsgivare ta ett större ansvar och hitta former för samverkan med grundskolor. På så sätt kan även de som står utanför ges förebilder och inspiration inför arbetslivet, skriver en grupp företagsledare och skolledare.
Nordqvist tappade – Europa mot förlust
Europa fick ingen vidare start under den avslutande dagen av Solheim Cup. Europaettan Anna Nordqvist ledde med 5–1 efter nio hål mot USA:s Lexi Thompson. Men singelmatchen slutade i att Nordqvist tvingades rädda matchen för en delning på det avslutande 18:e hålet sedan Thompson vunnit fem hål från hål 10 till 16.
Synen på kunskap är skolans största problem
Det är alltför stort fokus på eget sökande efter information i dagens skola. Kunskap ses i första hand som något subjektivt. Synsättet genomsyrar dagens skola. Detta behöver förändras, både för att höja resultaten och skapa mindre stress bland eleverna. Det skriver flera debattörer gemensamt.
Saknas: 5 500 C-politiker och 1 000 SD-kandidater
Många stolar kan gapa tomma i landets kommuner och landsting efter nästa val. Sverigedemokraterna behöver hitta mer än 1 000 nya lokalpolitiker till nästa mandatperiod – och i Centerpartiet så många som 5 500, visar beräkningar som SvD gjort.
Rugbylegendaren död i cancer
En av rugbysportens främsta utövare någonsin har gått ur tiden.Sir Colin Meads gick på söndagen bort i sviterna av cancer.Han blev 81 år gammal.– Det är en sorglig dag för hela Nya Zeeland, säger landets premiärminister Bill English till BBC.
Läs mer om BBC, Bill English och Nya Zeeland.
Offren hedrades inför Barcelonas premiär
FC Barcelona och Real Betis hedrade offren från veckans två terrordåd i Katalonien inför kvällens ligapremiär på Camp Nou. Inför matchen, som inleddes klockan 20.15, höll publiken och spelarna en tyst minut. Ackompanjerat av ett musikstycke.
Läs mer om Camp Nou och Katalonien.