21. Augusti 2017 12.00-12.59

Forskaren om Johanna Möller: Hon utmanar hela bilden av en kvinnlig förövare

Att kvinnor mördar eller är delaktiga i mord är ovanligt i Sverige. Men Johanna Möller, som på måndagen dömdes till livstids fängelse för mord, anstiftan till mord och mordförsök, utmärker sig även bland kvinnor som mördar. – Hon är tämligen unik, säger Jenny Yourstone, doktor i psykologi och forskare vid Kriminalvården.
Advokaten: Johanna Möller hjärnan bakom det hela
Johanna Möller döms till livstid och hennes före detta pojkvän Mohammad Rajabi döms till 14 års fängelse. Rajabis advokat öppnar nu för att överklaga domen kring de så kallade sommarstugemorden. – Om Mohammad överklagar är jag beredd att försvara honom igen, säger advokat Lars Jähresten till TT.
Läs mer om Mohammad Rajabi.

Kowalczyk bryter med norska laget

När Justyna Kowalczyk gick med i det norska långloppslaget Team Santander kallades hon för förrädare i Polen.Nu lämnat hon laget - för att det har blivit för norskt.– Det är en nationalistisk stämning, säger hon till Sport.pl.
Läs mer om Polen.Nu, Sport.pl och Team Santander.
Löfven backar om skattehöjningar – men behåller flygskatten
Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet enades i helgen om att dra tillbaka två av tre föreslagna skattehöjningar, enligt uppgifter till Expressen.Stefan Löfven räknar med att alliansen nu drar tillbaka hotet om misstroendeförklaring – men införandet av en flygskatt finns kvar i regeringens höstbudget.
Vaknade upp utan ben – nu tar Felicia revansch
GÖTEBORG. Felicia Grimmenhag var 17 år när hon blev påkörd av en bil i 120 kilometer i timmen.Hennes hjärta slutade slå i 15 minuter – innan läkarna fick liv i henne.I veckan tävlar hon i EM i Göteborg med hästen Tarot E.– Han verkade tänka du har inga ben, men jag försöker förstå, säger Felicia Grimmenhag till TT.
Live: Åklagaren om sommarstugemorden
Johanna Möller döms till livstid för sommarstugemorden i Arboga. Hennes ex-pojkvän döms till 14 års fängelse. DN sänder live när åklagaren håller presskonferens.
Läs mer om Arboga.
Felaktiga hastighetsböter i Värnamo – i över ett år
Polisen i Värnamo kommun har sedan maj 2016 stoppat och bötfällt bilförare på felaktiga grunder. Kommunen hade nämligen inte registrerat de nya hastighetsbegränsningarna.– Tyvärr missade vi att göra det, säger Conny Eskilson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.
Läs mer om Conny Eskilson och Värnamo.
Bil kraschade in i strömförande stolpe – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus med ambulans efter att ha kraschat in i en stolpe på väg 190 i Olofstorp.–Stolpen är en strömförande elstolpe och ligger över vägen, vi inväntar personal som ska ta hand om den, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Grönt ljus för Volkswagen ID Buzz – elbilsbussen kommer 2022
Det blev ett varmt mottagande för Volkswagens konceptbil ID Buzz när den visades upp i januari. Många gillade designen som ska föra tankarna till den klassiska Folkabussen – men här är det eldrift som gäller, istället för en förbränningsmotor. Några dagar efter premiären kom också uppgifter om att Volkswagen ID Buzz ska sättas i produktion, och nu går Volkswagen officiellt ut och bekräftar att retrobussen blir verklighet. Den ska börja säljas 2022. Volkswagen ska ha blivit överösta med brev och mejl från intresserade köpare som absolut ville se bilen i produktion. Och s
Här är nya BMW-värstingen M5
Innan BMW hunnit dra skynket av M5 läcker bilder på modellen ut.Den nya värstingen uppges för första gången vara fyrhjulsdriven och ha hela 600 hästkrafter.
Wissmans karriär över: Jag har så ont
Johan Wissman, 34, skulle ha rundat av friidrottskarriären med att springa SM hemma på Heden i Helsingborg i veckan.Men så blir det inte. Den skånske sprintern är fotskadad och tvingas tacka nej till mästerskapet.
Läs mer om Heden och Helsingborg.
Wissmans karriär över: Jag har så ont
Johan Wissman, 34, skulle ha rundat av friidrottskarriären med att springa SM hemma på Heden i Helsingborg i veckan. Men så blir det inte.
Läs mer om Heden och Helsingborg.