21. Augusti 2017 13.00-13.59

Därför blir det startup-företag som lyfter leveranserna

Det finns ljuspunkter även när det gäller leveranser inom e-handel. Chefredaktör Katarina Strömberg, som vanligtvis mest gnäller över paketstrul, är den här gången glatt överraskad.

Kiselalger avgjorde – döms även för mord på exmaken

Johanna Möller fälldes på måndagen för anstiftan till mord på sin före detta make, utöver mordet på hennes far. Även om domstolen inte kunde utröna hur han dödades, bedömde rätten att Johanna Möller måste ha varit inblandad. Den avgörande pusselbiten blev frånvaron av kiselalger i hans lungor.
Läs mer om Johanna Möller.
Hur ska de som drabbats av Möllers våld kunna gå vidare?
Hur ska de som drabbats av Johanna Möllers våld kunna gå vidare?Själv har hon dömts till livstids fängelse.Men de ynkliga skadestånden till hennes offer kan inte läka det de drabbats av.
VW bekräftar: Släpper ny eldriven folkabuss
I början av året visade Volkswagen upp sin eldrivna framtidsversion av folkabussen.Nu bekräftar tillverkaren att den kommer att släppas på riktigt.
Läs mer om Volkswagen.

Johan Croneman: SVT:s hjärndöda underhållning har ingen rätt att breda ut sig

Vi lagar bästa maten och Duellen är två aktuella exempel på att SVT drivs av en ängslig jakt på tittare. Dålig smak och dålig humor är ingen lyckad kombination.
Läs mer om Duellen och SVT.
Här flätas Porsches nya superhjul
150.000 svenska kronor. Så mycket kostar Porsches nya kolfiberfälgar. Enbart för Turbo S Exclusive Series.
Svårare för ryssar skaffa visum till USA
USA gör det betydligt krångligare för ryssar att söka visum för inresa i USA. Skälet som anges av USA:s ambassad i Moskva är det ryska kravet nyligen på att antalet amerikanska diplomater och ambassadanställda i Ryssland minskas med 755 personer.
Läs mer om Moskva, Ryssland och USA.
Långt ifrån mitt mål – tycker de är snåla
Louise Etzner Jakobsson tog brons i paradressyr när ridsport-EM inleddes i Göteborg.Visbyryttaren, som också fick två bronsmedaljer i Paralympics förra året, blev trea i klassen grad 4.
5 TIPS: Så sparar du 12 000 till vinterresan
Har sommaren och semestern tömt kassan så kan det vara läge att börja spara för solsemestern i vinter.Privatekonomisajten Zmarta har tagit fram fem tips som gör det enklare att strama åt utgifterna.Att ta med sig lunchlåda till jobbet är en god början.
Dödssiffran stiger i Spanien efter förra veckans dåd
Dödssiffran efter terrordåden i Spanien stiger. Den katalanska polisen bekräftar koppling mellan en bilkapning och terrordådet i Barcelona.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Alhem: Ingenting självklart i nästa instans
Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare, talar om en helt förväntad tingsrättsdom i Arbogafallet. Men han påpekar också ovissheten inför överklagandet: – Bevisvärderingen görs olika beroende på domare. Ingenting är självklart i nästa instans, säger Sven-Erik Alhem till SvD.
Läs mer om Arbogafallet, SvD och Sven-Erik Alhem.
Flygvärdinnans geniala lek för att få tiden att gå
Tiden kan gå plågsamt segt på en längre flygning.Då är det tur att det finns toalettrullar ombord.Kolla så kul man kan ha tillsammans.
Brigitte Macron får ny roll i presidentpalatset
Emmanuel Macron har sedan han tillträdde försökt ändra grundlagen för att kunna ge sin hustru med makt och en egen budget.Nu får den omtyckta presidentfrun Brigitte Macron en officiell roll i presidentpalatset.Men någon lön blir hon utan, skriver nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Brigitte Macron.
82-årig kvinna försvunnen – polisen efterlyser lila cykel
En 82-årig kvinna är försvunnen i Borgholm.Hon sågs senast i går vid 21-tiden, då i sitt hem.Nu efterlyser polisen uppgifter om en lila cykel.– Antingen om man har sett kvinnan på cykeln, eller bara en lila cykel som står parkerad, säger Jimmy Modin vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Borgholm.Hon och Jimmy Modin.
Bankekonom avråder från höjt barnbidrag
Regeringen bör släppa vallöftet att höja barnbidragen – att sänka skatten på arbete vore bättre. Det menar Annika Winsth, chefekonom på Nordea.
Läs mer om Annika Winsth och Nordea.
DN gratulerar: Nina Ulmaja, bokformgivare
Hon älskar bokstäver och har hjälpt både Lars Norn och Zlatan att hitta formen. Men att fylla femtio är inte så märkvärdigt, tycker den prisbelönta bokformgivaren Nina Ulmaja.
Läs mer om Nina Ulmaja och Zlatan.
Minnesord: George Cook
George Cook, West Vancouver, Kanada, har avlidit i en ålder av 88 år. Han efterlämnar makan Birgit, barnen från ett tidigare äktenskap John, Birgitta och Gordon samt brodern John med familjer.
Baras revansch – nära TRE superköp
Barcelona har tappat Neymar och ser ut att bli omsprungna rejält av Real Madrid.Men nu har den katalanska storklubben två tunga namn på väg in.
Läs mer om Neymar, Real Madrid.Men och TRE.
Anna Kinberg Batra: Haft väldigt många dåliga dagar
Jobbet som partiledare är en tuff uppgift som också påverkar privatlivet.Nu berättar Anna Kinberg Batra om livet som Moderaternas partiledare i Damernas Värld.– Alla har bra och dåliga dagar på jobbet, och jag har haft väldigt många dåliga dagar den här våren. Men jag har ställt mig frågan om detta är så viktigt att jag vill och orkar fortsätta, och den frågan svarar jag ja på.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
Madsen har begravt Kim Wall i havet
Kim Wall dog i en olycka och Peder Madsen har sedan begravt henne till sjöss. Det säger Peder Madsen i förhör med Köpenhamnspolisen.