21. Augusti 2017 14.00-14.59

Polisens insats igång – ska stoppa fortkörarna

Den här veckan har polisen kört igång extra hastighetskontroller. Att polisen har fokus på hastigheter i slutet av augusti kommer kanske inte som någon nyhet – så har det varit länge, och anledningen är att det nu är dags för skolstart med många stressade föräldrar i trafiken. Men insatsen är också en del av en större EU-insats där målet är att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken. Exakt var hastighetskontrollerna ska finnas bestäms av polisen lokalt. De senaste åren har medelhastigheten i trafiken ökat och polisen vill nu sänka den igen. Om medelhast

Hela listan - Här är alla spel som uppgraderas på Xbox One X

Över 100 spel får ansiktslyftning med 4K och HDR på Microsofts nya spelkonsol. Och fler ska det bli.
Läs mer om HDR, Här och Xbox One X.
Kraftig prissänkning på HTC Vive: Nu ska VR ut till den breda massan
HTC:s VR-headset får priset sänkt med cirka 2 000 kronor. Samtidigt fortsätter huvudkonkurrenten Oculus att också pressa sina priser.
Nekades tyst minut – då stod han kvar på pallen
Spanjoren ville ha en tyst minut för att hedra offren efter terrordådet i Barcelona och Cambrils – men internationella simförbundet sa nej. Då valde seniorsimmaren Fernando lvarez att stå kvar på pallen under VM-finalen.
Läs mer om Barcelona, Fernando och VM-finalen.

Mallorca kan tvingas ta bort all växtlighet

Utplåna all växtlighet på Mallorca!Nej, det är inget skämt utan ett EU-förslag som kan bli verklighet.En förödande smitta hotar inte bara den vackra semesterön utan hela Spanien och Italien.
Elisabeth Moss uttalar sig på Instagram om scientologin
Efter att ett fan ifrågasatt Elisabeth Moss tro på scientologin, i förhållande till hennes medverkan i The handmaid s tale, uttalar sig skådespelaren för ovanlighetens skull om sin religion.
Läs mer om Instagram och The.
Carina Berg: Jag har aldrig varit så rädd
Carina Berg är snabb i replikerna. Men efter skilsmässan förra året föredrar hon att besvara frågor via e-post. Söndag brevväxlade ett varv med programledaren som är aktuell i tv-programmetVärldens tuffaste jobb där hon bland annat hoppar in som krokodilskötare, stridspilot och rumptydare.
JUST NU: Barnfamilj i krock – flera skadade
En trafikolycka har inträffat i Stenungsund.En barnfamilj ska ha varit inblandad i krocken och bland annat fanns ett spädbarn i bilen.– Det är flera skadade, säger Roger Broqvist, räddningstjänstens insatsledare på platsen.
Antonov tar över som rysk ambassadör i USA
Rysslands president Vladimir Putin har utsett Sergej Kisljaks efterträdare som ambassadör i USA. Han ersätts som väntat av vice utrikesminister Anatolij Antonov, meddelar Kreml.
Hela listan - Här är alla spel som uppgraderas på Xbox One X
Över 100 spel får ansiktslyftning med 4K och HDR på Microsofts nya spelkonsol. Och fler ska det bli.
Läs mer om HDR, Här och Xbox One X.
Bra tid att vara kvinna i it-branschen
Du kan bli programmerare på 12 veckor. Det lovar Hanna Pettersson och Sandra Hindskog, som redan fått hundratals kvinnor att testa programmering med Tjejer kodar. – Som kvinna i it-branschen har man just nu väldigt mycket möjligheter, säger Hanna Pettersson.
De hade flest lyssnare Sommar med P1
Det är många som lyssnat på årets sommarpratare.Nu är Sommar i P1 slut för i år och Sveriges Radio avslöjar vilka av de nära 60 sommarpratarna som svenska folket lyssnat mest på.– Vad man kan se är att vi har haft många starka känslor och flera gripande berättelser som vi är bortskämda med i sommar, säger Bibi Rödö som är programchef på Sveriges Radio.
Läs mer om Bibi Rödö och Sommar.
Sam Larsson till nederländska mästarlaget
Den svenske landslagsmittfältaren Sam Larsson byter klubb i den nederländska ligan.
Läs mer om Sam Larsson.
VM-bronsmedaljör ut direkt i årets VM
Zakarias Tallroth tog brons i brottnings-VM i Las Vegas 2015. Men när årets världsmästerskap, i Paris, drog i gång på måndagen åkte 31-åringen ut direkt.
Tio stjärnhästar gör upp om en miljon kr
Startlistan till Sundsvall Open Trot
Läs mer om Sundsvall Open Trot.
Secret Service pengar slut efter Trumps resor
Secret Service, myndigheten som bland annat har i uppgift att skydda presidenten och dennes familj, har inte längre råd att betala de hundratals agenter som behövs för att skydda president Donald Trump och hans stora familj och hans många bostäder, enligt USA Today.
Läs mer om Donald Trump.
Världsmästare slagen till döds – på video
En video visar hur världsmästaren Andrej Drachev blir ihjälslagen på öppen gata.Nu söker polisen efter gärningsmannen.
Läs mer om Andrej Drachev.
TV-kanalens besked: Källström förlänger
Kim Källström har skrivit på ett nytt kontrakt med tv-bolaget Discovery Networks Sweden.Han kommer att fortsätta synas som expert i Eurosports fotbollssändningar till och med 2020.- Det har känts helt rätt med Eurosport från första början och jag är taggad inför framtiden, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Eurosport.
Skoluniform planeras i värmländsk grundskola
En ny grundskola har just startat i Norrköping, och nästa läsår kan Nordic International School dra i gång i Karlstad.Klädkod: piktröja och cardigan.– Vi vill skydda lite mot märkeshysteri, men framför allt förstärka intrycket av en internationell skola, säger Christine Karmfalk, vd för Nordic International School.
Följ solförmökelsen i USA
Läs mer om USA.
7 datatrender som tillväxtsugna bolag måste känna till
I den digitala eran kommer dataläskunnighet att vara lika viktigt som förmågan att läsa och skriva. Det skriver Dan Sommer som kommer med sju viktiga tips för bolag som vill växa.
Läs mer om Dan Sommer.
7 datatrender som tillväxtsugna bolag måste känna till
I den digitala eran kommer dataläskunnighet att vara lika viktigt som förmågan att läsa och skriva. Det skriver Dan Sommer som kommer med sju viktiga tips för bolag som vill växa.
Läs mer om Dan Sommer.
Hyggesfritt i skogsbruket inte bättre för klimatet
Vägen till ett fossilfritt Sverige går inte genom ett hyggesfritt skogslandskap. Att ställa om skogsbruket till ett enda skötselalternativ med lägre tillväxt skulle försvåra klimatarbetet, skriver Tomas Lundmark, professor i skogsskötsel, SLU, i en replik.
Läs mer om SLU och Sverige.
Mel Gibson visar upp sin förvandling
Skådespelaren Mel Gibson ser inte ut som han brukar göra.Efter att ha hållit sig borta fram rampljuset ett tag tar nu Mel Gibson klivet tillbaka in under strålkastarna för att spela in filmen Dragged Across Concrete.I filmen som spelas in i Kanada dök Gibson upp med en minst sagt markerande mustasch.
Läs mer om Gibson, Kanada och Mel Gibson.
Bil voltade i krock – en person kvar i bilen
En bil har voltat efter en krock på Huddingevägen utanför Rågsved i södra Stockholm.Räddningstjänst på plats arbetar nu för att få ut en person som sitter fast i bilen.Huddingevägen är avstängd i norrgående riktning under arbetet.
Glädjande sjundeplats för nervös ryttare och ägare
GÖTEBORG. Det var mer nervöst än hon på förhand hade trott att EM-debutera på hemmaplan. – När det var några timmar kvar och dags för mig att ta på mig tävlingskläderna kände jag att nervositeten kom, berättar paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag. Debuten slutade med en sjundeplats, vilket innebär att hon och hästen Tarot E får rida onsdagens kür-klass.