23. Augusti 2017 05.00-05.59

Lugn hoppkapten tror på svenskt EM-guld

EM är Henrik Ankarcronas mästerskapsdebut som förbundskapten i hoppning. Han beskrivs ofta som lugn. Men inför lagtävlingen sticker han ut hakan. – Ska jag sätta pengar på någon, så blir det på oss, säger Ankarcrona.
Läs mer om Ankarcrona och EM-guld.

Medan du sov: Världen i korthet den 23 augusti

DN sammanfattar händelsenyheter i korthet från världen. Detta hände medan du sov:
Blodig björnattack mot jägare
En björn gick till attack mot två jägare, som klarade sig undan med bitskador. – Jag fick sy åtta stygn i ljumsken. Det kunde gått illa, säger 26-årige Erik Söderlund till Arbetarbladet.
Kenneth Gärdestad fördes akut till sjukhus
Kenneth Gärdestad, 69, har haft många synpunkter på filmen om hans brors liv – samtidigt har hans hälsoproblem hindrat honom från att vara med på inspelningen. Kenneth lider av hudcancer och lymfom. I somras drabbades textförfattaren också av infektion i magen och fick föras akut till sjukhus. Nu får han vård i hemmet. – Prognosen är allt från ingenting till att hamna under jord, säger han.
Journalist ihjälskjuten i Mexiko
En mexikansk journalist som levde under skydd har skjutits ihjäl i Mexiko. Han är den tionde journalisten i landet som mördas i år.
Läs mer om Mexiko.
Två gripna i Marocko efter dåden i Spanien
Två män har gripits i Marocko, misstänkta för att ha haft någon typ av koppling till terrorgruppen i Barcelona.
Läs mer om Barcelona, Marocko och Spanien.
Viktigt att tänka på om du flyttar utomlands som pensionär
Allt fler svenska pensionärer lockas att flytta utomlands. Det kan vara värmen eller livsstilen som lockar, men också det faktum att det kan finnas pengar att tjäna beroende på beskattningsavtal i de olika länderna. Men det finns några saker att tänka på innan man gör slag i saken och lämnar Sverige.
Läs mer om Sverige.
Svenska pensionärer i Spanien: Vi har inga planer på att flytta tillbaka
Mona och Olev Trygg bestämde sig redan innan pensionen för att de skulle spendera delar av året i solen när de slutat jobba. I dag bor de i Torrevieja i Spanien under stora delar av året – och de har inga planer på att flytta hem.
Läs mer om Olev Trygg, Spanien och Torrevieja.