23. Augusti 2017 09.00-09.59

Google och Walmart i gemensam e-handelsfront mot Amazon

Google och Walmart slår sina påsar ihop för att utmana Amazon inom det nya sättet att e-handla – med hjälp av rösttjänster.
Läs mer om Amazon och Walmart.

Lärare: Svenska skolan sviker de talrädda eleverna

Sommarlovet är över och klassrummen åter fyllda. Många elever njuter av att åter få lärarnas och kompisarnas uppmärksamhet. Men för blyga elever kan skolstarten snarare väcka oro och ångest. Skolan sviker de blyga och talrädda eleverna. Kraven på muntliga prestationer har ökat – men eleverna som tycker att det är obehagligt ges ingen hjälp, säger läraren Daniel Sandin.
Läs mer om Daniel Sandin.
Marlene, 27, försvann – nu hittades hon död
Marlene, 27, gav sig i väg från sitt hem vid fyratiden på eftermiddagen.Ingen visste vart hon tagit vägen – förrän hon hittades livlös i ett dike.
Veckans tips: United har toppchans igen
Missat att göra läxan inför helgens stryktipset eller europatipset?Sitt lugnt i båten – Eskil Hellberg bjuder på sina bästa ider här.
Läs mer om Eskil Hellberg.

Utmana dina vänner – skapa en Guldliga

Vem kan mest om trav i kompisgänget eller på arbetsplatsen? Nu kan ni skapa en Guldliga och utmana varandra i Guldstallet. Klicka på länken för att sätta ihop ett stall och bjud in dina vänner.
Läs mer om Guldliga och Guldstallet.
Frontalkrock mellan två bilar – polisen på väg
Två personbilar har frontalkrockat på Lissmavägen i Huddinge.– Vi fick in det här klockan 09.37, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.Skadeläget är oklart.
Vad kan du om Astrid Lindgren?
Astrid Lindgrens är en av världens mest kända barn- och ungdomsboksförfattare men vad kan du egentligen om henne? Testa dina kunskaper i DN:s quiz.
Läs mer om Astrid Lindgren.
Live: Anna Kinberg Batra håller pressträff
Moderatledaren Anna Kinberg Batra har pressträff om försvaret.
Krismöte hos Stockholmsmoderaterna – nya krav på Kinberg Batras avgång
Under förmiddagen ska Moderaternas förbund i Stockholm hålla ett krismöte över telefon angående opinionsläget och kraven på partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Samtidigt går ytterligare en Stockholmsmoderat ut med att han vill se en ny partiledare. – När man ser att förtroendet för partiledaren är så lågt behövs det en förändring, säger Olle Reichenberg, kommunalråd i Danderyd.
Sportbladets V4-tips
Sportbladets DD-tips
Expertens system och tankar
Polisen: Kim Walls blod funnet i ubåten
Den kvinna som har hittats död i vattnet utanför Köpenhamn har identifieras som den försvunna svenska journalisten Kim Wall. På torson fanns metall, som tros ha haft till syfte att kroppen skulle sjunka till havets botten, uppger polisen. Se den tv-sända pressträffen i efterhand här (börja titta 14 minuter in på klippet).
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.
Duellen: De slog av på takten senast
Oddset-duellen är kampen mellan SportExpressens Eskil Hellberg och Johan Videll.Varje dag väljer de två spelexperterna ut sitt bästa spel i en ärofylld tävling om av vara den främsta tipparen.De redovisar dessutom alla sina spel, så välj en favorit – eller rygga båda två!
Läs mer om Johan Videll.Varje.
Liverpool tänker om - budar 190 miljoner
Struntar i Virgil van Dijk och försöker få loss tysk landslagsman, där det finns en spännande detalj.
Läs mer om Dijk och Virgil.
Norska förbundet fortsätter att betala Johaug
Trots avstängningen på 18 månader bryter inte det norska skidförbundet åkaravtalet med Therese Johaug. Det innebär att hon får fortsatt ersättning av förbundet.
Läs mer om Johaug och Therese Johaug.
Fingerprint backar på lugn börs
Det var små rörelser när Stockholmsbörsen inledde handeln på onsdagsmorgonen. Efter en halvtimmes handel kretsade OMXS-index runt nollstrecket, ungefär i linje med Europabörserna.
Kodsnack 222: Bättre byggsystem och hemska arbetssituationer
Fredrik och Tobias börjar med att snacka byggsystem och hantering av artefakter - de resultat som produceras när en version av ett program satts samman. Tobias har gjort en djupdykning i ämnet och redogör för vilka problem han löst, hur och varför.
Avgångskraven mot Kinberg Batra växer
För tredje gången i år skakas moderatledaren Anna Kinberg Batra av interna avgångskrav. På onsdagen sällade sig en tredje kommunpolitiker till de som kräver att hon ska lämna sin post, Danderyds kommunalråd Olle Reichenberg. Men Kinberg Batra har inga planer på att lämna sin post.
Trump: Vi ska bygga muren
Inför jublande anhängare talade USA:s president Donald Trump på ett massmöte i Phoenix. Under sitt tal lovade han återigen att bygga gränsmuren mot Mexiko - ett försök att vinna tillbaka sina kärnväljare..
Läs mer om Donald Trump, Mexiko och Phoenix.
Dagens bästa drag – experterna avslöjar
Se profilernas drag, säkra och avslag.
Tyfon härjar Hongkong
Läs mer om Hongkong.
Paret Clooney donerar miljoner efter Charlottesville
George och Amal Clooney donerar 8 miljoner kronor till Southern Poverty Law Center, en ideell organisation som övervakar extremister och hatgrupper, efter den våldsamma demonstrationen i Charlottesville.
Polisen håller pressträff: Kim Walls blod i ubåten
Dansk polis har bekräftat att det finns en dna-träff som överensstämmer med den försvunna Kim Wall från den kroppsdel som hittades i vattnet utanför Köpenhamn. Presskonferensen inleds klockan 9.00. Följ tv-sändningen och direktrapport här.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.
Offentlig knarktoalett blev lyxigt drömboende
Skulle du kunna tänka dig att bo på en offentlig toalett? Nu finns nämligen en sådan till salu – omgjort till boende. Från smuts, knark och ohyra till drömhus på två våningar.
Ewa Stenberg: Allvarligt läge för Kinberg Batra som partiledare
Läget är mycket allvarligt för Anna Kinberg Batra som partiledare. Ett år före ett riksdagsval och samtidigt som oppositionen försöker driva fram misstroendeomröstningar mot flera ministrar växer ett nytt och starkare revoltförsök mot henne fram, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg.
MMA-stjärnan Jon Jones dopad – igen
Jon Jones, en av MMA-sportens allra största profiler, har testats positivt för dopning. Det är andra gången den 30-årige amerikanen avslöjas ha använt förbjudna medel och han riskerar nu att bli av med sin UFC-titel.
Rockikonerna Toto till Sverige
Läs mer om Sverige.
Zlatan åt oftast ensam i United
Läs mer om United.
Expert: Måste motbevisa Madsens berättelse
Köpenhamnspolisen bekräftar en DNA-träff mellan den hittade kroppen och Kim Wall. Den stympade kroppen talar emot den häktade Peter Madsens berättelse. – Dna-träffen är mycket graverande, men det gäller att motbevisa hans berättelse, säger Ingela Hessius.
Läs mer om Kim Wall.
Niklas Strömstedt om stora kärleken till Jenny efter 16 år
Från sommaruppträdande med gruppen GES till vintershow på grand Htel i vinter.Artisten Niklas Strömstedt har fullt upp med musiken.Han är även aktuell med en ny säsong av Strömstedts där han syns tillsammans med sin fru Jenny Östergren.– Det är väldigt inspirerande och kul att jobba med Jenny. Hon är rörlig i huvudet, en briljant journalist och en mycket klok och rolig person, säger Niklas Strömstedt.
Läs mer om Htel, Jenny, Jenny Östergren och Jenny.
Folk har försökt gå bakom ryggen på en
EM-aktuella Douglas Lindelöw menar att han gått vidare efter Casello-historien för snart två år sedan.Men en bra häst kan bli till en miljonaffär och ingen sitter säkert när både hästhandlare och hungriga ryttare står vid sidan om.– Man vet de gånger då folk försökt bakom ryggen på en, säger Rolf-Göran Bengtsson.
Olycka i Katrineholm – riksväg 55 helt avstängd
Det är totalstopp i båda riktningarna på riksväg 55 i Södermanland sedan en lastbil med släp har vält.Platsen är Strångsjö i Katrineholm.– Vi har beställt bärgare, men det tar lite tid att få bort en långtradare, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.
Live: Kim Walls kropp hittad
Polisen kallar till pressträff om den kvinnokropp som hittats i havet.