23. Augusti 2017 10.00-10.59

Räkna med en riktig målfest

Dagens bästa spel: Över 2,5 mål. Landskrona–Elfsborg.Spelstopp: 18.29Spelexpert: Eskil Hellberg

Nobbar monsterbudet – på Kylian Mbapps ersättare

Erbjuder våldsamma pengar för danske supertalangen.
CARLSSON: Han kan vinna Derbyt
Expertens tipskrönika inför extra V75 på Jägersro: Absolut i toppform
Läs mer om Derbyt, Jägersro och V75.
Nu ska Google få in Chromebooks på företagen – här är Chrome Enterprise
Chrome Enterprise är en prenumerationstjänst med stöd för administrationsverktyg, bättre möjlighet att jobba offline och stöd för Microsoft Active Directory.
Ingen lösning att moderater bråkar med varandra
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra tänker inte avgå trots nya krav från M-toppar. Hon vill leda M under valrörelsen. – Jag tror inte att några moderater är nöjda med läget nu, säger hon.
Läs mer om Anna Kinberg Batra och M-toppar.
Femte plats för Grimmenhag i EM
Felicia Grimmenhag kom på femte plats i kür på paradressyrens sista tävlingsdag under EM i Göteborg.Hennes resultat, 72,407 procent, var också personligt rekord.–Jätteroligt. Mitt mål var att rida på 70, sade Grimmenhag direkt efter sitt program.
Läs mer om Grimmenhag.
Intervjuer till V75 – onsdag
Här är intervjuerna inför onsdagens V75 på onsdag, 23 augusti – plus expertens tips och analyser
Läs mer om V75.
Microsoft lanserar plattform för AI i realtid – Project Brainwave
Microsoft tänker inte tappa mark till Google och Facebook. Därför satsar de nu på en ny AI-plattform som ska öka takten rejält.
Just nu: M vill fördubbla försvarsanslagen
VIDEO | Moderaterna vill öka försvarsanslagen så att de om tio år motsvarar två procent av BNP. Det säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra på en pressträff där förslaget inför partiets arbetsstämma i oktober presenteras. Kinberg Batra fick även frågor om sin framtid som partiledare.
Breitbartchefer lurade av falska Steve Bannon-mejl
Chefredaktören för högerextrema nyhetssajten Breitbart News utsattes för en kupp när han trodde sig mejla Steve Bannon, nyligen sparkad chefsstrateg från Vita huset. I mejlen lovade chefredaktören att han skulle göra Bannons smutsiga jobb, rapporterar CNN.
Världsstjärnans konsert på hemliga kändisfesten
Affärsdrottningen Cristina Stenbecks födelsedagsfest innehöll en stor överraskning.Stenbeck bjöd inte bara in politiker och kungligheter till sitt 40-årsfirande i Stockholms skärgård förra helgen.Även världsstjärnan Steve Angello var på plats för att fira affärsdrottningen på hennes dag – och uppträdda för hennes gäster, rapporterar Svensk Damtidning.
Han ska lägga ner - förstör hela sporten
MMA-stjärnan Jon Jones har återigen åkt fast för doping enligt uppgifter i USA.Hans svenske rival Alexander The Mauler Gustafsson är chockad. – Om det stämmer tycker jag att han ska lägga ner. Han förstör för hela sporten, säger Gustafsson.
Man attackerad – med hammare
Natten mot onsdagen misshandlades en man i Västra Hylte i Halland.Polisen tror att han blivit slagen i huvudet med en hammare.Mannen fördes med ambulans till sjukhus.
Moderaterna vill öka försvarsanslagen
Moderaterna vill öka försvarsanslagen så att de om tio år motsvarar två procent av BNP. Det säger Moderatledaren Anna Kinberg Batra på en pressträff där förslaget inför partiets arbetsstämma i oktober presenteras.
von Eckermanns mardröm: Jag känner mig bara tom
Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou fick en mardrömsstart i den första EM-klassen i hoppning. Ekipaget trampade först i vattengraven och fick sedan en vägran på det näst sista hindret. – Jag känner mig bara tom, säger Henrik von Eckermann efter ritten.
Läs mer om EM-klassen, Eckermann, Henrik och Mary Lou.
Polisen: Walls blod funnet i ubåten
Dansk polis bekräftar under en presskonferens att Kim Walls DNA stämmer överens med den kropp som hittats i vattnet utanför Amager. Walls blod har också hittats i ubåten.
Läs mer om Amager.
Trump lovar bygga muren mot Mexiko
Läs mer om Mexiko.
Ferrari- (och Kimi-) fansen kan andas ut
Kimi-fans kan andas ut – Ferrari har förlängt med finnen. Kontraktet är på ett år och betyder förmodligen att även Sebastian Vettels nya kontrakt tillkännages inom en snar framtid. Ferrari gillar ju att tajma sånt kring Monza-helgen som infaller nästa vecka. Den stora frågan är givetvis varför Ferrari väljer att behålla Kimi? Läs Gergei Farkas artikel om Ferrari och Kimi här.
Läs mer om Ferrari, Kimi, Kimi-, Kimi och Monza-helgen.
Nya greppet: Rabatt på bilköpet – om du byter in en gammal och smutsig
Gamla dieselbilar har snabbt fått dåligt rykte. Dieselskandalen har inneburit att många bilköpare funderar på vilket bränsle nästa bil ska drivas av, och debatten om dieselförbud i vissa storstäder har gjort att fler ifrågasätter dieseltekniken. Dieselförbuden gäller oftast äldre bilar som klarar Euro 4-utsläppskraven. För att få fler bilägare som har en gammal och smutsig bil att byta till en nyare bil med lägre förbrukning, eller en hybrid- eller elbil, lanserar nu flera biltillverkare rabatter på mer klimatsmarta bilar om köparen samtidigt byter in en gammal bil. Det råder mi
Läs mer om Euro.
IBM vill göra blockkedjan till vapen mot matförgiftning
Nu satsar IBM på att skapa ett bättre grepp kring matens väg till butikshyllan. Med blockkedjeteknik kan det gå snabbare att spåra och plocka bort dålig mat.
Läs mer om IBM.
Google stoppar hundratals Android-appar med inbyggd bakdörr
Ett annonsplugin som används av många apputvecklare innehåller en hemlig bakdörr som använts för att smyga in spionprogram på telefonen. Över 500 appar på Google Play har stoppats efter att säkerhetshålet upptäckts.
Läs mer om Android-appar och Google Play.
Efter budkriget – Torgnys Volvo 240 är såld
När Torgny Forsell la ut sin Volvo 240 på Tradera var han inte beredd på att det skulle bli krig om bilen.Nu är auktionen över – med ett vinnande bud på över 150 000 kronor.
Läs mer om Tradera och Volvo.
M-ledaren Anna Kinberg Batra om försvaret
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra och försvarspolitiske talespersonen Hans Wallmark håller pressträff om partiets prioriteringar för försvaret och säkerheten inför partiets arbetsstämma.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
300 träd skadade efter motorsågssabotage
Borås stad tvingas avverka omkring 300 träd sedan en okänd gärningsman orsakat stora skador i skogsområdet med en motorsåg.
Universitetet i Cambridge backar om censur i Kina
Höstens första akademiska skandal tycks ha blåst över för den här gången: Cambridge University Press backar från sitt beslut att censurera forskningsmaterial i Kina.
Läs mer om Cambridge och Kina.
Eckermanns mardröm: Jag känner mig bara tom
Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou fick en mardrömsstart i den första EM-klassen i hoppning. Ekipaget trampade först i vattengraven och fick sedan en vägran på det näst sista hindret. – Jag känner mig bara tom, säger Henrik von Eckermann efter ritten.
Läs mer om EM-klassen, Eckermann, Henrik och Mary Lou.
Google och Walmart i gemensam e-handelsfront mot Amazon
Google och Walmart slår sina påsar ihop för att utmana Amazon inom det nya sättet att e-handla – med hjälp av rösttjänster.
Läs mer om Amazon och Walmart.
IBM vill göra blockkedjan till vapen mot matförgiftning
Nu satsar IBM på att skapa ett bättre grepp kring matens väg till butikshyllan. Med blockkedjeteknik kan det gå snabbare att spåra och plocka bort dålig mat.
Läs mer om IBM.
Blågul mardrömsstart: Var mer än ett nej...
Som förste svenska ryttare skulle formstarka Henrik von Eckermann och Mary Lou ge Sverige en skön inledning.Men ekipaget missförstod varandra och lämnade publiken med många frågetecken.– Jag hoppas nu på mina kolleger, att de kan reda upp situationen, säger von Eckermann.
Läs mer om Eckermann, Henrik, Mary Lou och Sverige.
Chapee: Jag har haft svårt att hitta min roll
Som femtonåring drack han champagne med Jay-Z och spelade in låtar med Sveriges största hiphopproducenter. Men det stora genomslaget uteblev. Tjugo år senare släpper Chapee sin fullängdsdebut.
Läs mer om Chapee och Jay-Z.
Goop: Här är vi bäst i världen...
Krönikan om: boTankarna efter kusk-VM boChanserna på V75 onsdag och torsdag
Läs mer om V75.