23. Augusti 2017 11.00-11.59

Falska videor på Facebook sprider virus

En virusliknande attack på Facebook lurar på nytt många användare. Den sprids via meddelanden som ser ut att länka till en video, men kapar i själva verket kontot.
Läs mer om Facebook.

Anna Kinberg Batra: Jag tänker sitta kvar

Kinberg Batra har inga planer på att lämna sin post, sade hon på en presskonferens under onsdagen.

USA-beslut retar Egypten

Läs mer om Egypten.
Ilskan: Kallade mig för 'bögjävel'
Phil Jones fick ett utbrott på en Uefa-funktionär i Stockholm.Nu har det avslöjats vad Manchester United-stjärnan skrek i svadan som gav honom två matchers avstängning.
Man greps vid hamburgerbar – misstänks för grov misshandel
En man har gripits av polisen, misstänkt för grov misshandel, vid en hamburgerbar i Linköping.Dessförinnan ska han ha misshandlat en annan man med ett tillhygge som vapen.– En man i 45-årsåldern är skadad, jag vet inte hur allvarligt, men personen är förd till sjukhus, säger Björn Öberg vid polisen i Östergötland till Corren.
Ripa klar för VM-final
Läs mer om VM-final.
Estland utmanar bitcoin med egen kryptovaluta – estcoin
Redan i dag går det att få digitalt uppehållstillstånd i Estland. Och nu funderar landet på nästa steg – en egen kryptovaluta som ska heta estcoin.
Läs mer om Estland.
Drömhusen som klickar bäst just nu
Det är spridda skurar som just nu toppar i klick på Hemnet. Kanske lockar ett gammalt missionshus på Gotland? Eller Älvsjös bästa läge, med en magisk strandtomt? Klicka dig fram och spana in de tio hetaste villorna till salu just nu.
Läs mer om Gotland och Hemnet.
Får inte göra nån mer miss
De berömda mästerskapsnerverna har visat sig hos flera ryttare redan under förmiddagen på ridsport-EM. Efter Sveriges omskakande start visade dock Malin Baryard-Johnsson att hon har nerverna i styr.– Jag tog inga idiotchansningar, säger hon.
Började handla med aktier när hon var 16
Brist på pengar var roten till tjafs i Andra Farhads familj. Därför googlade hon hur blir man rik? som 15-åring och påbörjade sedan en karriär som aktiehandlare.– Jag och mina klasskompisar brukade prata om att vinna miljoner på lotto. Men det hände ju aldrig, berättar nu 24-åriga Andra Farhad i P4 Extra.
Läs mer om Andra Farhad.
Femte plats för Grimmenhag i EM-kür
Felicia Grimmenhag har haft sin dressyrhäst Tarot E i ett halvår. Nu kan duon resa hem från EM i Göteborg med en femteplats i kür. – Det har varit lycka, spänning och nervositet, säger Grimmenhag om sitt första EM.
Läs mer om EM-kür, Grimmenhag, Göteborg och Tarot E.
Ripa klar för VM-final
Parakanotisten Helene Ripa är klar för torsdagens VM-final på 200 meter i Racice, Tjeckien.
Läs mer om Racice, Tjeckien och VM-final.
Flaggorna i topp för Europaekonomin
Aktiviteten i den tyska ekonomin tog ytterligare fart i augusti, visar det återkommande inköpschefsindexet. Även för euroländerna som helhet fortsätter tillväxten.
Läs mer om Europaekonomin.
Dödsoffer vid flyganfall i Jemen
Läs mer om Jemen.
Nu börjar Lamborghini sälja sin vråldyra smartphone – Alpha One blir din för 20 000
Lamborghini släpper premiumluren Alpha One med Android och italienskt läder för 20 000 kronor.
Läs mer om Alpha One, Android och Lamborghini.
McGregor mot Mayweather - så ser du matchen i Sverige
Viasat äger rättigheterna till det som betraktas som årets kampsportshändelse: matchen mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada.Supermatchen kostar 499 kronor att kolla på för de svenska tittarna.– Det är en modell som används över stora delar av världen då det handlar om boxning av denna unika dignitet, säger Per Nunstedt, vice president MTG Sport, i ett pressmeddelande.
Den sköts som en amatörbana
Jorma Kontio bjuder publiken på en segergest.Fantastisk travsport på högsta nivå.Synd bara på glädjedödarna som motarbetar Solvalla som toppbana.
Läs mer om Solvalla.
Regeringen kände inte till Fortifikationsverkets koppling till Kina
Efter två dagar kommer svaret - från både regeringen och Försvarsmakten:Det kände inte till att Fortifikationsverket låtit en kinesisk underleverantör hantera ritningar över Försvarsmaktens byggnader när myndigheten lejde bort digitaliseringen av handlingar.– Det är tydligt att vi behöver ta ett samlat grepp om upphandling av informationstjänster från myndigheter, säger finansmarknadsminister Per Bolund, MP.
Här är Sergels torgs nya sittvänliga trappa
Stockholm kan få en ny mötesplats. Sergels torg ska utrustas med en sittvänlig trappa och ett minikafhus. Förhoppningen är att förvandla Malmskillnadsgatan från strita till mysgata.
Läs mer om Malmskillnadsgatan.
10 goda recept på köttbullar
I dag den 23 augusti är det köttbullens dag. Fira med att testa ett nytt recept, kanske med inspiration från Grekland eller Mexiko, vegetariska kikärtsbullar eller Per Morbergs klassiska variant.
Läs mer om Grekland och Mexiko.
Stjärnans ånger efter förändringen
Tori Spelling berättar om sin förändring – som hon i dag ångrar stort.Skådespelaren plockade sina ögonbryn väldigt mycket under 90-talet – och nu har hon svårt att få tillbaka dem.–Jag borde aldrig ha gjort det, säger hon i en intervju.
Nya modellen ska bli Samsungs revansch
Föregångaren innebar ett historiskt fiasko med överhettade batterier som exploderade. Nu släpper Samsung uppföljaren som ska bli den sydkoreanske mobilgigantens stora revansch: Galaxy Note 8 samtidigt som nyheter för succmodellen Galaxy 8 presenteras i tre kaxiga promotionfilmer.
Läs mer om Galaxy och Samsung.
Man torterades med yxa och skruvmejsel
Två män åtalas för en brutal misshandel i Lysekils kommun.Duon ska enligt förundersökningen använt såväl yxa, stickvapen som armeringsjärn. Det är tursamma omständigheter som gör att inte den misshandlade avled till följd av skadorna, menar åklagaren Robert Beckhard.
Läs mer om Robert Beckhard.
Tyfon kräver liv i södra Kina
Stormvarning av högsta graden har utfärdats i Hongkong, där tyfonen Hato har dragit in. I närliggande Macao har minst tre människor mist livet och två personer saknas.
Läs mer om Hato, Hongkong, Kina och Macao.
Samson Kambalu: Ett generöst samhälle är ett hälsosamt samhälle
Hållbarhetsfestivalen Stockholm Act i Stockholm pågår fram till den 27 augusti. Den malawi-brittiske konstnären och författaren Samson Kambalu medverkade på tisdagen som föredragshållare.
Läs mer om Samson Kambalu och Stockholm.
Tyfon kräver liv i södra Kina
Läs mer om Kina.
Apples bilprojekt tar oväntad vändning – blir en buss för anställda
Det går sådär för Apples självkörande bil. Nya uppgifter pekar på att företaget istället ska bygga en självkörande shuttle-buss för att skjutsa sina anställda till jobbet.
Kyrkovalet – det bortglömda valet
Drygt 5 miljoner har rätt att rösta i kyrkovalet i höst.Men få gör det.Bristen på tydliga religiösa valfrågor kan vara en orsak, menar Jan Strid, universitetslektor vid Göteborgs universitet.– Det är ett val mellan kyrka och politik, säger han.
Läs mer om Jan Strid.
Stefan Lisinski: Svårt fälla Madsen för Kim Walls död
Kommentar. Danska polisens fynd och analyser talar för att Peter Madsen är djupt inblandad i Kim Walls död. Men om det inte går att reda ut hur hon dog kan det handla om ett förhållandevis lindrigt brott som han kan dömas för.
Läs mer om Madsen och Peter Madsen.
Ökad vinst för Engelska skolan
Fler elever och högre vinst, men något lägre lönsamhet. Internationella Engelska skolan har släppts sina siffror för fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. En tredjedel av vinsten går till aktieutdelning.
Läs mer om Engelska.