23. Augusti 2017 12.00-12.59

Dramat på ubåten går världen runt

Nyheten om vad som hänt den svenska journalisten Kim Wall går nu världen runt i internationella medier.Beskedet från dansk polis att de kvarlevor som hittats tillhör Kim Wall toppade under onsdagen flera stora internationella nyhetssajter.
Läs mer om Kim Wall.
Prinsessan Sofia missar kungalunch
Det blir kunglig glans på det finska självständighetsfirandet.Men en person saknas när kungen och drottningen bjuder finska presidentparet på lunch.– Prinsessan Sofia deltar inte under lunchen eftersom hon är i slutet av sin graviditet och behöver vila, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren.
Programledarens nya karriär efter 22 år på SVT
Efter en lång karriär på SVT sade Marianne Rundström upp sig från kanalen, efter beskedet att hon skulle bli av med sin fasta anställning vid 67 års ålder.Nu har Rundström startat en ny karriär - något hon inte trodde var möjligt.– Det är spännande att se vad man kan skapa för framtid nu, säger Marianne Rundström.

Niklas Wahllöf: Johaugs tårar varslar om att de gamla onda tiderna kommit tillbaka

Varför gråter alla plötsligt överallt och i alla medier? Det var vanligt förr i tiden. Kanske har vår torrögda modernitet bara varit en glad parentes.
Dödsoffer vid flyganfall i Jemen
Läs mer om Jemen.
Kan den tyska bagaren leda till rätt plats?
Nitroglycerin förändrade den här platsen i slutet av 1800-talet. Många år tidigare hade en tysk bagare vid namn Mårten en central roll på platsen. Där har ni några ledtrådare till veckans Stockholmsgåta. Här kommer ledtrådbild nr 2.
Läs mer om Mårten och Stockholmsgåta.
Johaugs vädjan – efter pengar
Therese Johaug krävde att bli helt friad efter dopingskandalen.I den 35-sidiga domen från idrottens skiljenämnd (Cas) framgår det också att hon försökte slippa att betala sina egna advokatkostnader, som landade på över 800 000 kronor.Men den ekonomiska uppgörelsen mörkades i de offentliga dokumenten.– Troligen dömdes det bara ut en symbolisk kostnad för den enskilde idrottaren, säger den svenske Cas-domaren Conny Jörneklint.
Våldtog nioåring – var redan anmäld för brott
En 27-årig man sitter sedan slutet av juli häktad misstänkt för det uppmärksammade våldtäktsförsöket mot en nioårig flicka i Örebro.Mannen har nu polisanmälts av sin tidigare arbetsgivare inom vården för att ha skickat bilder av sexuell natur till en patient, skriver SVT Nyheter.– Vi kommer inte själva längre i det här ärendet och väljer därför att lämna över till polis och andra myndigheter, säger en representant för arbetsgivaren till SVT.
Läs mer om SVT och Örebro.Mannen.
Sötchock: Se nya bilder på kronprinsessansvalp
Grace är det senaste tillskottet i den kungliga familjen.Nu har kronprinsessan Mary lagt upp två nya bilder på den glada valpen.Och bilderna charmar verkligen danskarna.
Läs mer om Mary.
– Varför skulle vi inte kunna vinna?
Peter Untersteiner jagar finalplatser – och första Derbysegern
Läs mer om Derbysegern och Varför.
Fridolin om Engelska skolans vinst: Provocerande
Fler elever och högre vinst, men något lägre lönsamhet. Internationella Engelska skolan har släppt sina siffror för fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. En tredjedel av vinsten går till aktieutdelning.
Läs mer om Engelska.
GW Persson: Ovanligt snabbt förlopp efter dödsfallet
Kriminologen Leif GW Persson förundras över det snabba förloppet i ubåten, när Peter Madsen misstänks ha gjort sig av med Kim Walls kropp. – De flesta behöver djupandas ett dygn innan de går till verket, säger han till SvD.
Läs mer om Peter Madsen och SvD.
Han köpte 90 Guldstall: Det är så grymt roligt
Erik Ersson är en av de mest rutinerade Guldstallet-spelarna. Han har deltagit nästan samtliga år och garderar gärna upp med många stall. 2006 köpte han 90 stycken - och utdelningen har varit god. – Jag brukar vinna ganska mycket och tycker det är roligt, säger Erik Ersson. Klicka på länken för att sätta ihop ditt stall.
Gripen blottare kopplas till barnvåldtäkt
Efter ett dna-test på en blottare misstänker polisen att mannen ligger bakom överfallsvåldtäkten mot en 12-årig flicka i Pildammsparken i Malmö förra hösten. Nu undersöks om han kan kopplas till fler våldtäkter, rapporterar Sydsvenskan.
– Var en perfekt summa att vinna
Delade på 43 miljoner – Johan om lyxköpet mitt i vinstyran: Står en rolig bil i garaget
Läs mer om Johan och Var.
Vinsttaket slutet för stockholmarnas valfrihet
Nu i dagarna kom beskedet: Regeringen har tillsammans med V bestämt sig för att lägga fram ett förslag till vinsttak i välfärden. I praktiken innebär det här slutet för många skolor, vårdcentraler och äldreboenden runtom i landet, men de som kommer drabbas allra hårdast är stockholmarna. Att regeringen inte lyssnar på tung kritik och går vidare med Reepalus välfärdsutredning är häpnadsväckande, skriver Irene Svenonius (M) och Anna König Jerlmyr (M).
Läs mer om Anna König Jerlmyr.
Expert: Läget för Peter Madsen har mörknat betydligt
Efter att Köpenhamnspolisen bekräftar att kroppsdelen som medvetet styckats är försvunna Kim Wall. En styckad kropp kan visa på att man försöker dölja bevisen, enligt Sven-Erik Alhem, förbundsordförande i Brottsofferjourernas riksförbund och tidigare överåklagare.
Svenske idrottsprofilen i rättstvist: Fel person
Tillsammans med Raja Mirchi drog Lutfi Kolgjini in miljontals kronor mellan 2009 och 2014.Nu har travhästen blivit avelshingst och Kolgjini indragen i en rättstvist om obetalda fakturor för spermatappning.– Det har en mycket enkel förklaring. De har skickat fakturorna till fel person, säger Kolgjini.– Vi hade en muntlig överenskommelse om vart fakturan skulle gå, Björkhaga stuteri stationschef Carina Caster.
Topptipset: De är en trolig vinnare
Topptipset 23 augustiSpelstopp: 18.29Spelexpert: Johan Meijer
Östlunds påhopp på Holm – spydiga svaret
Regissören Ruben Östlund hävdar att han är bättre än regissören Hannes Holm i Breaking news.Samtidigt berättar regissören att de två har en historia – och att det finns en konflikt.–Han var sur på en grej jag hade sagt i tidningen, säger han i programmet.Nu svarar Hannes Holm på Rubens Östlunds ord.
Läs mer om Breaking och Holm.