23. Augusti 2017 14.00-14.59

Microsoft har svårt att släppa taget om Windows Mobile

Det har verkligen blåst motvind för Windowstelefonerna. Men Microsoft tycks inte vilja ge upp hoppet ändå.
Läs mer om Windowstelefonerna.

Nöjesprofilen Jens döljer mörk sida som manssvin

Jens är en feministiskt engagerad medietyp med perfekt smak och utstuderad dubbelmoral. Henrik Bromander demonterar inkännande men skoningslöst skeva mansbilder i nya romanen Bara en kram.
Läs mer om Bara.
Alexander Isak med i U21-truppen
Alexander Isak är tillbaka i landslagsfotbollen. Den förre AIK:aren fanns med när Roland Nilsson tog ut sin första U21-trupp inför EM-kvalet. – Det blir upp till Isak att visa vad han kan, säger förbundskaptenen.
Läs mer om EM-kvalet, Isak och Roland Nilsson.
Becker ny förbundschef
Tennisikonen Boris Becker blir chef på Tysklands tennisförbund.

Kjäll ny tränare för Örebro: Nästa steg

Örebros avgående tränare Alexander Axn lämnar sin position i förtid och ersätts av assisterande Axel Kjäll. – Nu är det dags att ta nästa steg säger Örebros ordförande Björn Åqvist på en presskonferens.
Spelutvecklare kritiserar Apples avgifter på App Store - orättvist
Epic Games vd Tim Sweeney anser att 5 procent vore mer rimligt.
Läs mer om App Store och Tim Sweeney.
Parallels och Vmware får stöd för High Sierra och Touch Bar
Både Parallels Desktop och Vmware Fusion har idag utkommit i nya versioner med bland annat stöd för Touch Bar på Macbook Pro.
Wayne Rooney slutar i landslaget efter mötet
Wayne Rooney, Englands bästa målskytt genom tiderna, slutar i landslaget.
Björklunds övertag i partiledarstriden
I dag går tiden ut för att nominera kandidater till posten som Liberalernas partiledare. Hittills har den sittande partiledaren Jan Björklund större stöd än utmanaren Birgitta Ohlsson.
Mercedes ger upp efter bara 77 sålda elbilar
Mercedes lägger ner elbilen B-Klass Elektrik. Beslutet är inte särskilt förvånande: Sedan lanseringen 2015 har det bara registrerats 77 bilar i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Ferrari Portofino ersätter California T – med 600 hk turbo-V8
Ferraris taklösa California T är en modell som flugit under radarn för många. Kanske kan Ferraris plåtcab bli lite mer uppmärksammad nu när den byter namn till Portofino, är helt omarbetad och får toppeffekten höjd till 600 hk. Portofino är ett namn som Ferrari lånat från den lilla fiskebyn i Ligurien, Italien, och ansedd som en av Medelhavets vackraste städer. Om nya Ferrari Portofino fått med sig något av stadens skönhet är givetvis upp till betraktaren, vissa släktdrag har uppenbarligen lånats från Ferrari 488 GTB. Ferrari Portofino sägs vara byggd på ett helt nytt chassi med
Sista säsongen av Game of Thrones kan dröja - till 2019
Vill du veta vem som erövrar tronen i Westeros kan du få vänta ett bra tag till.
Läs mer om Game.
Krav från Tyskland: Frys Erdoans tillgångar
Nu slår Tyskland tillbaka mot president Erdoans attacker. Mosker och föreningar som står dennes Rättvise- och utvecklingsparti AKP nära ska kontrolleras. Politiker kräver också att EU fryser Erdoan-klanens tillgångar i utlandet och stoppar samtalen om en fördjupad tullunion.
Läs mer om AKP, Rättviseoch och Tyskland.
Den lönen måste du ha för att bo i Stockholm
Ska du köpa en etta i Stockholms innerstad måste du ha strax över en halv miljon kronor i kontanter och tjäna cirka 50 000 kronor i månaden.
Läs mer om Stockholm.
Ytterigare två gripna för terrordåd i Åbo
Ytterligare två personer har gripits av polisen efter terrordådet i Åbo, uppger den finländska polisen, skriver Omni.De två misstänkta greps under onsdagsmorgonen, uppger lokaltidningen Turun Sanomat.
Läs mer om Omni.De, Turun Sanomat och Åbo.
Fem spännande vernissager i Stockholm
Nu säsongsöppnar gallerierna i kvarteret runt Hudiksvallsgatan, tillsammans med ett par konstnärsdrivna alternativ på Södermalm. Konstredaktör Birgitta Rubin listar fem intresseväckande vernissager.
Nya gripanden efter Åbodådet
Ytterligare två personer har gripits efter terrordådet i Åbo, uppger den finländska polisen.
Läs mer om Åbo och Åbodådet.
Brandmän fick korv – gjord på grisarna de räddade
Brandmännen i Wiltshire i södra England blev mäkta förtjusta över korven de fick av en grisbonde som tack för en utryckning till gården. Att korven var gjord på griskultingarna som räddades från lågorna tycks inte ha bekommit dem.
Läs mer om England och Wiltshire.
102 hästar som kan få dubbla prispengar
Endast 17 stycken hästar i Svenskt Travderby och Derbystoet är inte med i Premiechansningen
Nya gripanden efter Åbodådet
Läs mer om Åbodådet.
Nya gripanden efter Åbodådet
Läs mer om Åbodådet.
3 fula dejtingknep du ska se upp för
Dejtingkulturen växer sig allt starkare och ett av de vanligaste ställena vi letar på i jakten på kärlek är online. Men även om man skulle tro att dejtingsidor skulle göra det lättare än någonsin att hitta någon, så är risken också större att stöta på några riktigt fula grodor. Vi har listat tre typer du ska passa dig för när du är ute i dejtingsvängen.
Han är skrällen som ersätter John Guidetti
VM-kvaltruppen som ska möta Bulgarien den 31 augusti och Vitryssland den 3 september är uttagen.Här är spelarna som Janne Andersson har valt – och Gustav Svensson från Seattle Sounders gör comeback i landslaget.
Klart: Han blir ny tränare i Örebro
Axel Kjäll blir ny huvudtränare för Örebro SK.Den tidigare assisterande tränaren ersätter Alexander Axn – som slutar i förtid.–Nu är det dags att ta nästa steg säger Örebros ordförande Björn Åqvist på en presskonferens enligt TT.
Polismannen dog under jakten – fyra åtalas för rån
Fyra män i åldrarna 16 till 18 år åtalas misstänkta för rånet mot en tobaksaffär i Göteborg i slutet av juli. I samband med jakten på rånarna omkom en polisman som blev påkörd när han skulle korsa E20
Läs mer om E20 och Göteborg.
Alicia Vikanders sexscen förbjuds – får inte sändas
Alicia Vikanders nya sexscen i kommande filmen Tulpanfeber är för vågad för amerikansk tv, skriver den amerikanska sajten Pagesix.Enligt uppgifter till sajten valde tv-bolaget Fox att stoppa trailern från att visas – efter att distributören bakom filmen vägrat att ta bort sexscenen.
Läs mer om Fox, Pagesix.Enligt och Tulpanfeber.
Time/Light/Love. Svenska fotografiska porträtt 1840–2017 på Landskrona museum
Birgitta Rubin fascineras av en gammal och mångskiftande genre då fotografiska porträtt just nu är i fokus på flera svenska institutioner, däribland Landskrona museum.
Läs mer om Landskrona.
DN väljer: 10 konsthändelser att se fram emot
DN:s konstredaktör Birgitta Rubin väljer utställningar på både museer och konsthallar som behandlar vår tids ödesfrågor.
Läs mer om Birgitta Rubin.
Rooney slutar i landslaget
Anfallsstjärnan Wayne Rooney, 31, slutar i landslaget, uppger det engelska fotbollsförbundet, FA, på sin webbplats.
Kjäll ny tränare för Örebro
Läs mer om Örebro.
9 lögner som CIO:er berättar för sig själva
Den CIO som är säker på sin sak ljuger för sig själv. Här är 9 konkreta exempel på varför det är så.
Dartagnan Sisu kan vara nyckeln
Guldstallet har öppnat!Och en av nycklarna under den första etappen är att pricka in vinnarne i Svenskt Travderby.Kanske kan det bli Mattias Djuses Dartagnan Sisu?– Han har det mesta, det enda som är väl att han inte är så startsnabb, än så länge i alla fall, säger Mattias Djuse.
Det finns inget gulligare än föräldrar på Instagram
Kan du inte visa din tatuering?Den äldre damen tittar med varma, nyfikna ögon på när jag drar upp tröjarmen och visar de fem strecken jag tatuerat in.Jaså, det är en sådan där hashtag va?
Läs mer om Instagram.
Oväntat besök när kaninballong landade framför sjukhus
Sjukhuset i Ålborg i Danmark fick oväntat besök på tisdagskvällen.En stor luftballong i form av en jättestor Lisebergskanin landade på parkeringen.– Det var väldigt lite vind och vi bestämde oss för att ställa ner ballongen, säger piloten Yashar Modiri.
Allt fler civila offer i sargat Afghanistan
USA:s president Donald Trump lanserar en plan för Afghanistan som fokuserar på amerikanska intressen. Samtidigt ökar terrorn mot afghanska civila och extremistgrupper som IS är på frammarsch, visar en färsk FN-rapport.
Fotografiska porträtt är just nu i fokus
Birgitta Rubin fascineras av en gammal och mångskiftande genre då fotografiska porträtt just nu är i fokus på flera svenska institutioner, däribland Landskrona museum.
Läs mer om Landskrona.
Baras höjer budet på Philippe Coutinho
Vägrar ge upp - erbjuder astronomisk summa för Liverpools stjärna.
Läs mer om Philippe Coutinho.
Stockholms nya satsning – efter gatubarnslarmet
Allt fler barn sover på gatan, tar droger och utför grova brott.Polisens larm om de marockanska gatubarnen har väckt starka känslor.Nu inför Stockholms stad en ny satsning för att hjälpa barnen genom att samarbeta med flera ideella organisationer, skriver StockholmDirekt.
Läs mer om StockholmDirekt.
Man påkörd av traktor – förd till sjukhus
En man har förts till sjukhus efter en olycka.Enligt polisen blev han påkörd av en traktor.Skadeläget är inledningsvis okänt.
Vi fortsätter givetvis att leta
Här söker dansk polis ytterligare spår efter den svenska journalisten Kim Wall.Under onsdagen söker polis och personal från danska Beredskabsstyrelsen längs Amagers kust.
Peder Fredricson leder hoppningens guldjakt
GÖTEBORG. Mardrömsstarten i lagtävlingen förvandlades till en drömavslutning för det svenska hopplaget. När Henrik von Eckermann lämnade banan besviken gjorde Peder Fredricson i stället det med ett stort leende i ansiktet. Peder Fredricson och All In såg till att Sverige är med i kampen om lagmedaljerna, och att han själv är med i kampen om de individuella medaljerna.
Katastrofsiffror för Kinberg Batra
Moderata kommunalråd kräver Anna Kinberg Batras avgång och DN/ Ipsos visar att M-ledaren även saknar stöd i väljarkåren.
Läs mer om Kinberg Batra och M-ledaren.
Live: Sveriges Oscarskandidat avslöjas
Sveriges Oscarskandidat avslöjas.