23. Augusti 2017 15.00-15.59

23-åringens tvångssyndrom - tvättade håret 72 gånger per dag

Under hela uppväxten levde Serin Rayner-Davies i en konstant mardröm. Hon tvättade håret 72 gånger om dagen och trodde att hennes föräldrar skulle dö om hon lämnade huset. Nu har 23-åringen gift sig och hoppas äntligen ta tillbaka kontrollen över sitt liv.

Silvermedalj till Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobssons framgång i paradressyren på EM i Göteborg fortsatte i den avslutande küren, där hon tog sin och Sveriges andra medalj i det pågående mästerskapet.
Läs mer om Etzner Jakobsson och Göteborg.
Metallica repar i Malmö inför turnn
Metallica använder Malmö arena som replokal inför sin kommande Europaturn, enligt Sydsvenskan.Men det är ovisst om medlemmarna är på plats i Malmö.– Nej, inte vad jag vet i alla fall, svarar Malmö arenas vd Karin Mårtensson på Sydsvenskans fråga.
Muf ställer sig bakom kravet på att Anna Kinberg Batra avgår
Nu kräver även det Moderata ungdomsförbundet, Muf, partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Det följer på att partiets Stockholmsdistrikt under onsdagen gått ut med samma krav.

Festival ska marknadsföra e-handel

Allt fler konsumenter handlar kläder på nätet. Men behovet av att möta kunden utanför den digitala världen finns kvar, enligt Zalandos vd David Schneider.
Läs mer om David Schneider.
Fem frågor inför säsongsfinalen av Game of thrones
Om bara dagar avslutas den sjunde och näst sista säsongen av Game of thrones. HBO-serien har haft en, även med Game of thrones-mått mätt, turbulent säsong – här är fem frågor som måste besvaras i säsongsavslutningen, The dragon and the wolf. Varning för spoilers!
Läs mer om Game och The.
Man dog i olycka med traktor
En man i 65-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en traktor i Jonstorp i Höganäs kommun i nordvästra Skåne. Omständigheterna kring olyckan är oklara, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Jonstorp och Skåne.
The Square blir Sveriges bidrag till Oscarsgalan
Filmen The Square kommer att representera Sverige på nästa års Oscarsgala.Det tillkännagavs under onsdagen på en presskonferens arrangerad av Svenska Filminstitutet.I maj vann The Square det prestigefulla priset Guldpalmen under filmfestivalen i Cannes.
Ola Lindgren sjuk – missar genrepet
IFK Kristianstads guldtränare Ola Lindgren, 53, är sjuk.Han missar träningslägret i Serbien där IFK ska slipa på premiärformen.– Vi äventyra inget, säger sportchefen Jesper Larsson.
Storbrand härjar på populär semesterö
Minst fyra plan och två helikoptrar arbetar just nu för att bekämpa en brand på den grekiska ön Zakynthos som snabbt tilltagit i styrka.–Det brinner duktigt bra, säger semesterfiraren Dennis Olander.
Stor bussolycka i Tyskland - över 40 skadade
Över 40 personer har skadats i en bussolycka, sex allvarligt, enligt tyska Hannoversche Allgemeine. Olyckan ska ha skett i staden Buhmte i nordvästra Tyskland.
Bert Karlssons ilska när studentboende stoppas
Skara kommun sätter stopp för Bert Karlssons planer om att låta studenter bo i villavagnar ute på Stora Ekeberg.Nu riktar han stor kritik mot kommunen och menar att beslutet enbart grundas i att de vill jävlas med honom.– Det finns ingen annan anledning, säger han.
Läs mer om Stora Ekeberg.Nu.
Läge för Ronaldo att få sin revansch
Torsdag kväll kan de negativa svarta rubriker som följt Cristiano Ronaldo senaste månaderna omvandlas till positiva ljusa. Vid Uefa–galan i Monaco kan den 32–årige portugisen för andra året i rad utses till årets spelare i Europa.
The square blir Sveriges officiella Oscarsbidrag
Efter vårens guldpalmstriumf har The square nu också chansen att vinna en Oscar. Under onsdagen utsågs Ruben Östlunds satiriska moraldrama till Sveriges officiella Oscarsbidrag.
Läs mer om Oscar, Oscarsbidrag och The.
Flerfamiljshus brinner i Umeå
Läs mer om Umeå.
Avslöjas i IOS: Så fungerar aktiveringen av Homepod
Den senaste betaversionen av IOS 11 och simulatorn för Xcode avslöjar hur det kommer gå till att aktivera Apples kommande smarta högtalare Homepod.
Läs mer om Homepod och Xcode.
Nu avslöjas Sveriges Oscarsbidrag
Klockan 15.30 avslöjas det vilken film som har utsetts till Sveriges Oscarskandidat. Följ tillkännagivandet direkt här.
Maten svenskarna helst äter på solsemestern
Njuter du också lite extra av läcker mat på solsemestern? Du är långt ifrån ensam. Men vilket land har bäst mat enligt oss svenskar? Svaret kan överraska.
Isak & Jordan uttagna i U21
Alexander Isak, Dortmund, finns med i nye förbundskaptenen Roland Nilssons första U21-trupp.Den 17-årige före detta AIK-anfallen kom inte med i sommarens U21-EM sedan han fått dåligt med speltid i Dortmund efter rekordflytten i januari.
Läs mer om Dortmund, Jordan och U21.
Kihlström om hotet: Skulle skjuta mig
Örjan Kihlström är veckans gäst i Hall Of Fame-podden. Kusklegenden berättar om karriären, storvinsterna och personen som betytt mest.Men även om det obehagliga hotet efter en travtävling.– Någon påstod att någon hade tagit upp en pistol och skulle skjuta mig helt enkelt efter ett lopp, säger han i podden.
Läs mer om Hall Of Fame-podden.
Flerfamiljshus övertänt i Umeå
Lågorna slog ut från flerfamiljshuset.Nu har en person räddats från den övertända lägenheten – samtidigt som räddningstjänsten fortsätter kämpa mot elden.– Vi vet ännu inte om det finns fler kvar i huset, säger räddningsledaren till Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Damallsvensk spelare kan bli Europas bästa
För ett år sedan vann Linköping striden mot Rosengård om det allsvenska guldet. Vinnare var danskan Pernille Harder, förlorare nederländskan Lieke Martens i Rosengård. I EM-finalen för två veckor sedan fick Martens revansch. I kväll kan en av dem utses till Europas bästa spelare.
18.30 - LIVE: Häng med på miljonjakt
I kväll kan du följa uttagningsloppen till Svensk Travderby – med SportExpressens expert Eskil Hellberg.Han guidar läsarna innan och under tävlingarna.
JUST NU: Två skolflickor skjutna med soft air gun
Två flickor på en skola i Göteborg har blivit beskjutna med en soft air gun, uppger polisen.Gärningsmännen, som ska vara före detta elever, försvann från platsen i en mopedbil.En av de skadade flickorna har förts till sjukhus efter att ha blivit träffad i pannan.
Läs mer om Göteborg.
Pistolrån mot apotek
En ensam rånare, maskerad med solglasögon och keps, har hotat personal på ett apotek. Enligt personalen ska han varit utrustad med de uppfattade som en pistol och begärt att få narkotikapreparat.
Bank: In med en annan Vigge, Janne
Läs mer om Janne och Vigge.
Läs på innan ni kritiserar ränteavdragen
Många vill ta bort ränteavdragen. Men kraven är inte helt genomtänkta. Varför kan inte de som kritiserar ränteavdragen börja med att läsa in några böcker i finansrätt? Det skriver debattören Nils-Eric Sandberg i en replik.
Läs mer om Nils-Eric Sandberg.
Historisk ironi om stockholmarna fäller Kinberg Batra
Motståndet mot Anna Kinberg Batra i Stockholms län är en tung motgång för M-ledaren. Men det är en historisk ironi om det blir stockholmarna som fäller AKB.
Zlatan-kopian på lyxjakten avslöjad
Den engelska tabloidpressen blev nyfiken på Zlatan-kopian som hängde med fotbollshjälten på en yacht utanför Saint-Tropez.Nu har kopians identitet avslöjats.– Han är myndig och tar egna beslut, säger svenske landslagschefen Lasse Richt.
84-årig man försvunnen
84-åriga Arne från Jönköping har anmälts försvunnen. Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.– Vi tror att han befinner sig i centrala Jönköping någonstans, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Arne, Jönköping och Åsa Willsund.
Kvinna rånad vid bostadshus – fick ta emot flera sparkar
En kvinna blev under tisdagen misshandlad och rånad vid ett flerbostadshus i Malmö.I samband med rånet fick kvinnan ta emot ett antal sparkar – gärningsmannen försvann sedan med hennes handväska.– När hon kommer ut upplever hon att en man kommer springande och försöker då rycka hennes väska från henne, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.
Läs mer om Malmö.I och Malmöpolisen.
Live tv: I dag avslöjas Sveriges Oscarskandidat 2018
I dag vid 15:30 avslöjas det vilken film som har utsetts till Sveriges Oscarskandidat. TT är på plats under pressträffen i Filmhuset i Stockholm och pratar med teamet bakom filmen. Se live-tv från pressträffen.
Läs mer om Filmhuset och Stockholm.
EM-silver till Etzner Jakobsson
Paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson är inte längre den ständiga trean. På onsdagen red hon hem ett EM-silver i kür.
Läs mer om EM-silver och Etzner Jakobsson.
Minska 4 centimeter runt midjan med smarta promenader
Smarta promenader och bättre flås. På köpet kommer bättre matvanor och viktminskning.PT:n Kristine Symreng guidar dig till en ny hälsosam livsstil med ett enkelt veckoschema som du kan följa utan problem.– Du blir ofta mindre sötsugen om du tränar regelbundet, säger överviktsrådgivaren och PT:n Kristine Symreng.
Läs mer om PT.n.
GW: Dödligt våld i nästan 20 fall av 20
Polisen har hittat delar av journalisten Kim Walls kvarlevor – men fortsätter att söka efter fler fynd.Ubåtsägaren Peter Madsen menar att hennes död var en olyckshändelse, men professor Leif GW Persson är skeptisk till den förklaringen.– När man styckar kroppar på det här sättet så har det i nästan 20 fall av 20 föregåtts av dödligt våld, ingen olyckshändelse, säger Persson.
Läs mer om Leif GW Persson och Persson.
Två till sjukhus efter bråk på skola
Två personer fördes skadade till sjukhus efter ett bråk på en gymnasieskola i Helsingborg på onsdagseftermiddagen.– Flera gärningsmän ska ha lämnat platsen, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral i Region syd.
Boende anklagar S för svek om Årstaskogen
Flera hundra människor slöt upp när nätverket Bevara Årstaskogen bjöd in till picknick. Många boende som väntat på ett naturreservat i 20 år upplever nu att deras skog hotas av bostadsbygge.