23. Augusti 2017 17.00-17.59

Det har hänt i Moderatkrisen

Kraven på att Anna Kinberg Batra avgår som partiledare för Moderaterna ökar.Här är krisen i korthet.

Granne misstänkt för sexbrott i park

Den 32-årige mannen bor inte långt från Pildammsparken. I samma park misstänks förra året han ha utsatt en 12-årig flicka för grovt sexuellt övergrepp. Nästan ett år senare misstänks han ha utsatt två tonårsflickor för sexbrott i samma park.Polisen utreder om mannen kan ha begått fler liknande sexbrott, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Pildammsparken och Sydsvenskan.
Dussintals saknas efter båthaveri i Brasilien
Minst sju personer har omkommit och dussintals saknas sedan en båt sjönk i en brasiliansk flod, rapporterar AP.
Läs mer om Brasilien.
Ilskan mot SHL-lagen: Håller på att spåra ur
Unga hockeytalanger har börjat jagas av landets hockeygymnasium redan vid 13 års ålder.Nu får bristen på regelverk mot klubbarnas tidiga kontakt och SHL-klubbarnas jakt på unga spelare skarp kritik av Urban Wikberg, hockeygymnasieansvarig i Luleå HF:– Det värsta året du upplever som hockeyförälder är året din son ska börja hockeygym, säger han till Hockeymagasinet.

Dödlig attack i Libyen

Minst elva personer har halshuggits i en attack mot en vägspärr söder om den libyska huvudstaden Tripoli. Området kontrolleras av den mäktige generalen Khalifa Haftar, vars styrkor håller landets östra delar.
Läs mer om Khalifa Haftar, Libyen och Tripoli.
Misstänkt mordförsök vid skola i Helsingborg
Två personer har förts till sjukhus med stickskador efter ett bråk vid Nicolaiskolan i Helsingborg på onsdagseftermiddagen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
Läs mer om Helsingborg och Nicolaiskolan.
Nevs får in 1 miljard – men det kommer inte att räcka
Det svensk-kinesiska bilföretaget Nevs får in närmare 1 miljard kronor från en kinesisk finansiär. Nevs är i skriande behov av pengar för att bygga en fabrik i Kina som blivit större än planerat.
Läs mer om Kina.
Mannerströms kontrollpik: Hur fan ska det bli råbiff?
När Miljöförvaltningen gjorde en kontroll på anrika Kometen i Göteborg hade man synpunkter på restaurangens råbiff.I ett utlåtande rekommenderade inspektören att råbiffen skulle bräseras – alltså tillagas – för att få bort eventuella bakterier.– Hur fan ska det bli råbiff? Man använder uttryck som man inte vet vad de betyder, säger ägaren och stjärnkocken Leif Mannerström.
Misstänkt mordförsök på krog i Linköping
En man blev misshandlad med ett tillhygge på en restaurang i Linköping på onsdagsförmiddagen. En man är gripen.
Läs mer om Linköping.
Familje-suv mot italienskt fullblod – vem vinner?
Vi kan avslöja så mycket som att det blir rekordjämnt – och rekord!
Tre tänkbara scenarion för Anna Kinberg Batra
Vad händer nu efter avgångskraven mot Anna Kinberg Batra?Här är tre olika scenarion.
Större press medför ökade risker för frilansjournalister
En frilansjournalist arbetar ofta under pressade förhållanden. Uppdragsgivare betalar låga arvoden och många gånger förväntas frilansaren kunna skriva, fota och filma själv. – En ökad press på att göra allting själv gör att riskerna ökar för frilansjournalisten. Många känner att de inte ha råd att arbeta i team, säger Helena Giertta, chefredaktör på Journalistförbundets tidning Journalisten.
Läs mer om Helena Giertta och Journalisten.
Första titten på nya Galaxy Note 8 - en finslipad mobil med riktiga toppspecar
Samsungs drömmar om Galaxy Note 7 gick bokstavligen upp i rök, men än har företaget inte gett upp Note-serien. I dag visades uppföljaren, Galaxy Note 8 upp, och M3 har klämt på den nya mobilen - som klår föregångaren på alla punkter.
Läs mer om Galaxy Note och Note-serien.
Ingrosso tvingades ge upp – efter kvinnornas hat
Den flitiga bloggaren Bianca Ingrosso tröttnade på skrivandet efter att ha utstått hat för ett av sina inlägg.Men efter en tredagarspaus var hon tillbaka med svar på tal:Förstår faktiskt inte ibland er äldre kvinnor som går in här och verkligen hatar.
Läs mer om Bianca Ingrosso.
Gick i konkurs – här är Beckers nya jobb
Tennisikonen Boris Becker blir chef på Tysklands tennisförbund.49-åringen har anlitats som ansvarig för herrsidan inom tysk tennis.–I sin position kommer han att ansvara för allt som rör herrarnas spel, säger tyska tennisförbundets ordförande Ulrich Knaus.
Trafikolycka i Enköping - en till sjukhus
Två personbilar har krockat i Enköping i Uppsala. En kvinna fick föras till sjukhus med rapporterade nacksmärtor.
Läs mer om Enköping och Uppsala.
Här är branscherna som fuskar mest – kostar staten miljarder
Svarta löner, fusk med skatter och avgifter – och värst är det i byggbranschen. Men det förekommer också i städ-, transport-, lager- och slakterinäringen.Staten förlorar många miljarder kronor – varje år.– Jag vill få stopp på det här naturligtvis och då måste de som sitter högst upp, som köper upp tjänster, ha sådan kontakt med dem som de köper tjänsterna av så de vet vad som finns där, säger Skatteverkets Pia Bergman.
Guide: Det här händer i EM i ridsport torsdagen 24/8
Hoppryttarnas kamp om EM-medaljerna – såväl i lag som individuellt – går vidare på Ullevi under fredagen. Här är torsdagens guide till EM i ridsport i Göteborg.
Läs mer om EM-medaljerna, Göteborg och Ullevi.
Melania tackar Chelsea Clinton offentligt
Presidentfrun Melania Trump har fått stöd av Hillary Clintons dotter Chelsea efter att sonen Barron har blivit kritiserad för sin klädstil.–Tack Chelsea, det är så viktigt att stötta alla våra barn i att vara sig själv, skriver hon på Twitter.
Gasledning har grävts av – befarad gasläcka
Räddningstjänsten har kallats till en befarad gasläcka på Kungsholmen.
Läs mer om Kungsholmen.
Erik Helmerson: Tydligt svar på fel fråga om invandring i medierna
Studien om invandring i medierna är viktig men besvarar inte den vanligaste kritiska frågan – om journalister ibland tonar ner till exempel invandrares brottslighet, och i så fall varför.
Man smugglade 22 kilo kött i bagaget
En man stoppades i Arlanda efter att han försökt föra in 22,8 kilo kött från Vietnam i Sverige – i sitt incheckade bagage. Tullverket har stämt mannen för smuggling, men han nekar till brott.
Läs mer om Arlanda, Sverige och Vietnam.
Hopplandslagets förbundskapten belåten
Pararyttarnas EM är över. Onsdagen var den sista tävlingsdagen för dem. Här är DN:s Malin Franssons rapport från EM i Göteborg.
Läs mer om Göteborg.