23. Augusti 2017 18.00-18.59

Boork tar inget ansvar: Ska inte kopplas till mig

Tre av svensk damishockeys största spelare har slutat eller tagit uppehåll inför OS-säsongen. Förbundskaptenen Leif Boork känner ingen skuld till deras beslut. – Jag tycker inte mina beslut ska kopplas till vad de gör. För mig har inte någon av de tre tjejerna varit aktuella inför den här säsongen, säger han till TT.
Läs mer om OS-säsongen.

Polisen körde skjuten till sjukhus – utan kontakt med ambulans

På fredagskvällen körde polisen en man som skjutits i huvudet till sjukhus – utan söka radiokontakt med de ambulanser som stod och väntade 500 meter bort.Det här har väckt frustration bland ambulanspersonal och en avvikelserapport är skriven.Men polisen ser ingen anledning till självkritik – läget vid brottsplatsen var kaotiskt.– Du har noll möjligheter att ställa dig och fibbla med en radio för att börja prata med ambulans, säger Christoffer Bohman, biträdande polischef i Järva.
Läs mer om Christoffer Bohman och Järva.
Avsatte riksåklagaren: Har massor av bevis mot Maduro
Venezuelas avsatte riksåklagare Luisa Ortega Daz säger sig ha massor av bevis för att president Nicols Maduro är skyldig till korruption. Hon fruktar också att hans regering är ute efter hennes liv.
Läs mer om Luisa Ortega Daz och Maduro.
Säkerhetsklassad pilot nekas Saudijobb
En svensk pilot som har arbetat i diktaturen Saudiarabien och har en säkerhetsklassad tjänst på Försvaret materielverk (FMV) stoppas från sitt extraknäck. Det beslutar Arbetsdomstolen, skriver tidningen Lag och avtal.

MP kräver utökat stöd till solceller och elfordon

När slutförhandlingarna om budgeten drar i gång på Harpsund på torsdagen kräver Miljöpartiet höjt stöd till hushållens solceller och till andra elfordon än bilar. – Vi måste bort från fossilberoendet, och vi vill göra investeringar som gör att människor kan förändra sin vardag, säger Per Bolund, finansmarknadsminister och den som leder budgetsamtalen för MP.
Minns du BMW:s alla M5-modeller?
I dagarna visades den sjätte generationen av världens snabbaste fyrdörrars sedan – BMW M5. Men kommer du ihåg alla tidigare versioner?
Läs mer om M5-modeller.
Lindsay Vonn om de läckta nakenbilderna
Lindsay Vonns telefon uppges ha hackats.Läckta bilder på hennes expojkvän Tiger Woods ska ha spridits på sajter och golfstjärnan hotar att stämma personerna bakom.Nu släpper Lindsay Vonn sitt första uttalande efter händelsen.– Det är en skandalös och avskyvärd integritetskränkning, säger en talesperson i ett uttalande enligt People.
Läs mer om Lindsay Vonn och People.
Häpnadsväckande – rannsaka er, Norge
Ett land där svaret på en dopingdom blir anklagelser om att det handlar om ett politiskt spel från omvärlden.Ett land vars högste ledare rycker ut till offentligt stöd för en dopad och dömd idrottare.Ryssland?Nej, Norge.Eh...vad var det nu Björn Rosengren sa den där gången?
Marcus filmade fartdårarna: De krossade varningstriangeln
Kranbilsföraren Marcus Göthberg, 37, fick motorstopp med sin stora kranbil på E6:an. Han varnade så gott det gick, men inget fick fartdårarna att sakta in.– Jag tänkte: Vad gör jag om det smäller, vart kommer bilarna att flyga?, berättar han.Så han gick i säkerhet, tog upp mobilen och började filma.
Läs mer om E6.an.
Ny M-linje: Satsa mer på försvaret
Moderaterna omprövar sin försvarspolitik och kräver fördubblade anslag inom tio år. Politiskt närmar sig M därmed de övriga allianspartierna som hittills stått splittrade i försvarsfrågan.
Försäkringskassan ska säkra it-drift
Regeringen ger Försäkringskassan i uppdrag att skapa en säkrare it-drift för statsförvaltningen.
Läs mer om Försäkringskassan.
Allianspartierna kör solo i försvarsfrågan
Försvarsmakten har gått från ett särintresse under Fredrik Reinfeldt till ett statsfinansiellt prioriterat område under Anna Kinberg Batra. Moderatledaren vill öka försvarsanslagen till två procent i BNP-andel – samma nivå som 1997. Samtidigt fortsätter Allianspartierna att köra solo på försvarsområdet.
Tunnelklubb och ostrum nyheter i Premier League
Har man pengarna kan man få uppleva sitt Premier League-lag på helt nya sätt. Manchester City har invigt en tunnelklubb, där medlemmarna får se spelarna gå ut på plan genom glasrutor. På nya White Hart Lane kommer det att finnas ett ostrum.
Mark Weiner: Bannon och Trump är det öppna samhällets fiender
KOLUMNEN. Mark Weiner är amerikansk rättshistoriker och författare till boken Klanvälde: från stamsamhälle till rättsstat (2015). Även efter att Bannon lämnat uppdraget som Trumps chefsstrateg finns tankarna som förenat dem kvar. Deras syn på samhället och historien är väsensskild från den hållning som utgör grunden för det liberala, öppna samhället.
Läs mer om Bannon, Klanvälde och Trump.
Vänersborg kan tilldelas VM efter hallstrul
Bandy-VM 2019 ser ut att hamna i Sverige. Turneringen skulle ha arrangerats i Irkutsk i Ryssland. Men eftersom den nya inomhushallen där mästerskapet skulle arrangeras inte kommer att stå klar i tid så kan VM i stället spelas i Sverige.
Läs mer om Irkutsk, Ryssland och Sverige.
Tidigare underrättelsechef: Trumps tal i Phoenix var skrämmande
James Clapper, Obamas tidigare underrättelsechef, ifrågasätter öppet Donald Trumps lämplighet att inneha presidentämbetet. Att han har tillgång till kärnvapenkoderna är skrämmande säger Clapper i en CNN-intervju.
Läs mer om Clapper och Phoenix.
Dussintals saknas efter båtolycka i Brasilien
Minst sju personer har omkommit och dussintals saknas sedan en båt sjönk i en brasiliansk flod, rapporterar AP.
Läs mer om Brasilien.
Tunnelklubbar och ostrum – rika fans får nya förmåner i Premier League
Har man pengarna kan man få uppleva sitt Premier League-lag på helt nya sätt. Manchester City har invigt sin tunnelklubb, där medlemmarna får se spelarna gå ut på plan genom glasrutor. På nya White Hart Lane kommer det att finnas ett ostrum.