23. Augusti 2017 20.00-20.59

Hashtaggen fyller tio år

Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn.Men allra populärast på senare år har namnet hashtagg blivit, när symbolen kombineras med ett ämnesord. Nu fyller fenomenet tio år.

Svenskarnas val: Här är Sveriges vackraste platser

Vårt land är fyllt av många vackra platser. Men vilka är vackrast? 2 500 svenskar har gett sin åsikt i en ny undersökning. Här är de tio vackraste platserna.
Swedish writer targeted in advanced hacker attack
Jonas Jonasson, the Swedish author who wrote the widely acclaimed book The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared has been targeted in an advanced hacker attack where someone tried to steal the manuscript to the sequel.The attempt was made using an advanced proxy server and designed so that the author would be fooled to send the manuscript to someone claiming to be his agent.– It would have been a disaster if it came out, Jonas Jonasson said.
Läs mer om Disappeared, Swedish, Window.
Nyförvärvet hjälte – sköt Dif till cupen
Nyförvärvet Julian Kristoffersen, 20, har presenterat sig i Djurgården.Norrmannen tryckte in sitt första mål för blåränderna i 4-1-segern mot Gamla Upsala.
Tvingas in i målet – efter kaosscener
Svenska Cupen-mötet mellan Elfsborg och Landskrona Bois spårade ur totalt.Efter att Landskrona fått en man utvisad så kom Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard att bli utvisad efter en huvudlös utrusning från straffområdet där han drog omkull en Bois-spelare.Vid ställningen 3-3 tvingades anfallsstjärnan Viktor Prodell att ställa sig i mål.– Oj, oj, oj. Jag skulle inte vilja vara Viktor Prodell just nu, säger C Mores kommentator Niclas Lidström.
Missen: Stjärnan bara trea i kvalet
Deimos Racing drog in fyra miljoner då han vann Kriteriet i fjol.Men i derbyfinalen kommer han inte att vara med – han blev nämligen trea i sitt uttagningslopp, som vanns av Gareth Boko.– Jag är jättenöjd. Samtidigt har det varit målsättningen. Han är en otroligt fin häst, och tillhör de bästa, säger tränaren Conrad Lugauer i TV12.
Erdogan blandar sig i den tyska valrörelsen
En månad före valet till förbundsdagen skärper den tyska regeringen tonen mot Turkiets president Erdogan – som nyligen talade om för tysk-turkar hur de ska rösta. Hos den turkiska minoriteten i Tyskland går meningarna isär om Erdogans provokationer.
Läs mer om Erdogan och Tyskland.
Hattrick av Omarsson inför rekordpubliken
LANDVETTER. Landvetter tvingade fram ett misstag i första minuten.Höll 0–1 i halvtid.Men i andra halvlek var det den väntade klasskillnaden när allsvenska IFK Göteborg gick ifrån till 5–0-seger mot division tre-klubben inför rekordpubliken på 4220 personer.
Läs mer om Omarsson.
Stjärnförfattaren utsatt för avancerad hackerattack
Författaren Jonas Jonasson har utsatts för en hackerattack där någon försökt stjäla det ofullbordade manuset till hans uppföljare av succboken om Hundraåringen.Försöket gjordes med hjälp av en avancerad proxyserver där författaren skulle luras att skicka manuset till sin agent.– Det hade varit en katastrof om det kommit ut, säger Jonasson.Nu har hans IT-skydd stärkts kraftigt för att undvika nya försök.
Flera dödsoffer i tyfonen Hatos spår
Minst fem människor har mist livet i Macao och en person i Hongkong efter att tyfonen Hatos dragit fram.
Läs mer om Hongkong och Macao.
Allsvenska serieledarna var illa ute mot divison 2-lag
Andra omgången av Svenska cupen bjöd på få överraskningar, även om de överlägsna allsvenska serieledarna Malmö FF hade vissa problem mot FC Trollhättan.
Läs mer om Malmö FF och Svenska.
Martina förföljd av okänd man – fick hjälp av en riktig hjälte
Martina, 27, blev förföljd av en okänd man på tåget.Hon bytte sittplats och råkade hamna bredvid en riktig hjälte som genast uppfattade den hotfulla situationen.– Jag är så oerhört tacksam för att det finns människor som Shivan, säger Martina som även hyllar sin räddare på Facebook.
Läs mer om Facebook, Martina och Shivan.
Rockkonsert evakueras efter terrorhot
En amerikansk rockkonsert har evakuerats i Rotterdam efter att polisen har fått in ett terrorhot, skriver Daily Mirror.
Läs mer om Daily Mirror och Rotterdam.
Trump: Historia och kultur så viktigt
Trump håller tal till i Reno, Nevada på onsdagen, bara ett dygn efter det omtalade talet i Arizona där han skyllde Charlottesville-kritiken på medierna.Under onsdagens tal fokuserar han på vikten av att uppskatta USA:s ursprung.–Historia och kultur är så viktigt, konstaterade han.
Clinton: Måste leva med misstagen resten av livet
Donald Trump fick det att krypa i skinnet på Hillary Clinton under en tv-sänd debatt förra året. – Kanske har jag lärt mig alltför väl att hålla mig lugn, hålla tyst och knyta näven i fickan, säger hon till tv-kanalen MSNBC.
Läs mer om Hillary Clinton.
Nilsson förlorade VM-bronsmatch
Elin Nilsson får vänta på sin första internationella mästerskapsmedalj. Svenskan förlorade bronsmatchen i fristilens 58-kilosklass vid brottnings-VM i Paris. Motståndaren Michelle Fazzari, Kanada, vann med 7–0.
Läs mer om Kanada och VM-bronsmatch.
Två pojkar allvarligt skadade efter bråk
Två pojkar skadades i ett bråk utanför en gymnasieskola i Helsingborg. De fördes båda med ambulans till sjukhus. Händelsen rubriceras som försök till mord.
Läs mer om Helsingborg.
Ronnies F1-March kommer till Sportbilsfestivalen!
Att se en av Ronnie Petersons gamla bilar köra på Anderstorps F1-bana blir magiskt! När du kommer till vår Sportbilsfestival på Anderstorp den 2-3 september får du se Ronnies March 721X in action. Läs Alriks blogg här! Läs mer om Sportbilsfestivalen här!
JUST NU: MC-förare till sjukhus efter singelolycka
En mc-förare har först till sjukhus efter att ha kört av på den så kallade Slingerbulten i södra Stockholm.– Det är en singelolycka. Men hur föraren mår vet jag inte i nuläget, säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholm.
Rysk ex-ambassadör om spionanklagelser: Nonsens
Han rapporteras vara en av Rysslands toppspioner enligt amerikansk säkerhetstjänst och ska ha bland annat träffat Trumps svärson Jared Kushner under presidentvalskampanjen.I en exklusiv intervju med CNN nekar Rysslands tidigare USA-ambassadör Sergej Kisljak till spionanklagelserna.–Det är nonsens.
Läs mer om CNN och Jared Kushner.
Kvinna stal barnvagn med sovande bebis: Hade ingen
En kvinna döms till fängelse och utvisning efter att ha stulit en barnvagn – med ett barn i.I förhör berättar kvinnan att det inte var meningen att föra bort barnet.– Jag hade ingen barnvagn till min egen son, säger hon.
Man knivskuren på kyrkogård i Karlshamn
En man har blivit skuren eller huggen med ett vasst föremål på en kyrkogård i Karlshamn. Han uppges ha blivit attackerad av en annan man som sedan sprang från platsen.
Läs mer om Karlshamn.
AIK räddades i cupen – efter felaktig straff
Nicols Stefanelli blev hjälte mot lilla Värmbol.Nyförvärvet satte matchens enda mål – efter att AIK tilldömts en kontroversiell straff.Efteråt var det bedrövade miner i hemmalaget.– Det är väldigt sorgligt, det var ingen straff, säger Värmbols Eric Ackon till C More.
Cash Crowe vann – efter heroiskt lopp
Cash Crowe förlorade StoChampionatet efter galopp.Men under tisdagen tog hon en – om än liten – revansch, då hon vann sitt uttagningslopp till Stoderbyt.– Det blev tufft i dag, men jag körde inte på henne under loppet. Det är en fantastisk häst, säger segerkusken Johnny Takter.