23. Augusti 2017 21.00-21.59

Filmen på Britney chockar fansen

Artisten Britney Spears är i fysisk toppform - och visar upp nya superkroppen på Instagram.Det får hennes fans att reagera starkt. Medan många hyllar henne, är andra frågande.Vad har hänt med dina läppar?, undrar en följare.
Läs mer om Britney och Instagram.Det.

Svenskt EM-brons efter jättedramatik

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sverige har vunnit sin första lagmedalj hittills i ridsport-EM.Patrik Kittel säkrade bronset i lagtävlan i dressyr efter en fin insats med Delauney.Bronset säkrades efter dramatik då hästen undersöktes under lång tid efter tävlingen.– Det är det värsta jag har varit med om, säger Kittel om nervositeten till SVT.
Läs mer om Delauney.Bronset, Kittel och SVT.
EM-brons till Sverige i lagdressyr
Det svenska dressyrlaget – med Rose Mathisen, Tinne Vilhelmson Silfvn, Therese Nilshagen och Patrik Kittel – tar brons i EM i Göteborg.
Arbetarväljare ska lyfta tyska högerpopulister
Arbetarväljare som övergett vänstern ska göra högerpopulistiska AfD till tredje största parti i förbundsdagsvalet den 24 september. SvD har besökt östtyska industristaden Bitterfeld där nästan var tredje väljare röstade på AfD i delstatsvalet förra året.
Läs mer om AfD och Bitterfeld.
Tung ekonom sågar Andersson: Märkligt passiv
Nationalekonomen Lars Jonung läxar upp finansminister Magdalena Andersson (S) rejält. Hon borde fasa ut ränteavdragen och ta lärdom av Kjell-Olof Feldts misstag som ledde till finanskraschen i början av 1990-talet, anser Jonung.
Två nya förbund kräver Kinberg Batras avgång
Det interna upproret mot Anna Kinberg Batra växer. Moderaternas kanske tyngsta länsförbund i Stockholm kräver partiledarens avgång – liksom förbundet i Dalarna och ungdomsförbundet Muf. Även Uppsala och Västerbottens länsförbund kräver Anna Kinberg Batras avgång, rapporterar flera medier.
Stormar mot CL – efter sanslös start
Liverpool stormar mot Champions League. Eller vad sägs om 3-0 mot Hoffenheim efter 20 (!) minuters spel? – Det är så vackert, säger experten Bojan Djordjic i Viasat. Se målen i artikeln.
Läs mer om Bojan Djordjic, Hoffenheim och Viasat.
Northugs kritik efter Johaugs dopingdom
Efter månader av spekulationer fick så skidvärldens mest diskuterade namn i går sin dom.Therese Johaug stängs av 18 månader för doping, och missar således OS i Pyeongchang.Nu stöttas hon av landsmannen Petter Northug.– Det kom som en chock. Jag tror att vi alla hade hoppats att Therese skulle få tävla i vinter, säger Northug till norska TV2.
Lastbilchaufför gömde 100 kilo knark i lönnfack
I den slovenskregistrerade lastbilens lastutrymme låg förutom metalldelar knappt hundra kilo knark.En 37-årig man åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov narkotikasmuggling.Enligt åklagaren visste lastbilschauffören om att knarket gömdes i ett lönnfack.
Läs mer om Malmö.
Linköping chockades av Piteå
Läs mer om Piteå.
Volkswagen T-Roc – ny utmanare i lilla suvklassen
Compact-SUV kallas det segment av mindre suvmodeller som sannolikt fördubblas, försäljningsmässigt, de närmaste åren. Volkswagen behöver en utmanare i detta segment och här är nya T-Roc. Nya Volkswagen T-Roc mäter 4.234 millimeter i längd, vilket är cirka 25 centimeter kortare än Tiguan. Axelavståndet är 2.603 millimeter. Bredden är 1.819 millimeter (exklusive sidobackspeglar) och höjden 1.573 millimeter. VW T-Roc har relativt korta överhäng (83,1 centimeter fram och 80,0 centimeter bak) och bred spårvidden (154,6 centimeter fram och 154,1 centimeter bak). Tack vare lite högre takhöj
Läs mer om T-Roc och Tiguan.
Per Bolund, bryt upp bankoligopolet!
Det finns ett tyst avtal mellan bankerna att inte konkurrera med varandra. Finansmarknadsminister Per Bolund bör ändra statens ägardirektiv till SBAB och bryta bankoligopolet, skriver Thomas Franzn, fd riksgäldsdirektör och fd vice riksbankschef.
16-åringen sjöng sig rakt in i Idol-juryns hjärtan
I Göteborg tog 16-åriga Oliva Spicer från Kållered Idol-juryns hjärtan med storm.Musikintresse har hon fått av sin pappa Terry som tagit med sin dotter när han varit ute och sjungit.Det var också han som fick äran att dela ut Idol-juryns guldbiljett till sin dotter.– Olivia, så här är det, det här kallas för en fullpott, säger Nikki Amini med en medstämmande Idol-jury bredvid sig.
Bygget av L+ startade på onsdagen
Kulturborgarrådet Roger Mogert och Liljevalchs chef Mårten Castenfors drog av den blå duken, ett symboliskt första spadtag, inför byggstarten av konsthallens annex inför en försvarlig mängd församlade och fram trädde ett versalt L och ett plustecken, L+, namnet på den nya byggnaden ritad av arkitekten Gert Wingårdh och vars fasad är smyckad med runt åtta tusen skimrande glasskivor av konstnären Ingegerd Råman och så här beräknas den se ut när den är klar.
Fredrik Lindström: Och så är jag intresserad av mannens sexualitet
Den 19 september har showen Samkväm premiär på Scalateatern i Stockholm. På scen ska språkhistorikern och programledaren Fredrik Lindström stå och ja, exakt vad han ska göra är ännu inte klarlagt.
Låt vanligt folk få skörda en större del av välståndet
I dagarna träffas regeringen på Harpsund för att diskutera höstens budget. Från LO:s sida hoppas vi på en budget med rejäla reformer som tar itu med de stora utmaningar vårt land står inför. Reformer som på allvar bryter den ökande ojämlikheten, skriver LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och tre av hans närmaste medarbetare.
Andra förlusten i år för Linköping
Linköping hade bara förlorat en enda match i damallsvenskan i år. Men tabellsexan Piteå chocköppnade på Linköping Arena med två snabba mål och vann till slut med 3–2.