24. Augusti 2017 07.00-07.59

Charlottesville täcker över statyer

Charlottesville täcker över statyer av sydstatsgeneraler. Statyernas eventuella borttagande låg till grund för de högerextrema protester som drabbade staden i mitten av augusti.
SVT-programledaren stoppas – av Säpo
SVT-programledaren Lennart Persson vill veta om det finns sekretessbelagda dokument om honom hos Säkerhetspolisen efter sin tid som ung journalist i Göteborg.Men nu stoppas Persson av Säpo och får avslag - därför tar han ärendet vidare till kammarrätten.– Det var en obegriplig motivering, säger Lennart Persson.
Försökte spränga bankomat – höga smällar över Malmö
Klockan 03.37 vaknar flera Malmöbor upp av ljudet av höga smällar.En eller flera gärningspersoner har sprängt en bankomat vid Nydalatorget.Men man lyckas inte bryta upp bankomaten.
Gotland ställer sig bakom avgångskravet på Kinberg Batra
Ytterligare ett distrikt ställer sig nu bakom avgångskravet på Kinberg Batra.Nu uppger även Moderaterna på Gotland att de vill se M-ledarens avgång, skriver SVT Nyheter.
Tusentals flyktingar lämnar USA för Kanada
En stor flyktingvåg, företrädesvis bestående av haitier, har kommit till Kanada från USA. Anledningen är att de bara har temporärt uppehållstillstånd i USA och fruktar att bli utsparkade nästa år. Även om de blir arresterade vid inträdet i Kanada har de rätt att söka asyl.
Läs mer om Kanada och USA.
Gjorde ett val när jag skaffade barn
För några år sedan spåddes Sandra Svensson bli nästa stora stjärna på travhimlen.Sedan fick hon en dotter och valde att pausa karriären.Fullt fokus är nu i stället på familjen och TV4-jobbet.– För min del var det omöjligt att fortsätta med travet som aktiv, säger hon.
Läs mer om Sandra Svensson.
Ica-stigs nya liv – efter två år i tystnad
För några år sedan blev Hans Mosesson ersatt av Loa Falkman som fick ta över rollen som Ica-Stig. Sedan dess har Mosesson hållit låg profil – men nu är han aktuell igen i TV4:as nya succserie Sjölyckan där Hans Mosesson har en av rollerna. Nu berättar han om sitt nya liv – och han har inga planer att gå i pension. – Nej för tusan, det vill jag inte göra, säger 73-åriga Hans Mosesson.
Jag ser mig själv spela i NHL igen
LOS ANGELES. Efter nio säsonger i Nordamerika med spel i AHL och NHL gjorde Jhonas Enroth, 29, debut i KHL under onsdagskvällen.Det blev en mardröm för Enroth - men han har ändå inte släppt tankarna på en comeback i NHL nästa säsong.- Absolut. Jag ser mig själv spela i Nordamerika igen. Jag tog det här beslutet att spela i Europa det här året för det var bra tajming, säger Jhonas Enroth.
Läs mer om AHL, Enroth, Europa, KHL, NHL och Nordamerika.
Nya björnattacker ska förhindras genom fler barriärer
ORSA | Vardagen börjar så sakta komma tillbaka i Orsa Rovdjurspark där en skötare attackerades av en björn och dog. Men för personalen kommer livet aldrig mer att bli sig likt.
Läs mer om Orsa Rovdjurspark.
Nej, en mamma ska inte behöva lida för sitt barn
Kvinnor som tvingas föda barn i en bil på motorvägen, eller flygs till Finland för att det inte finns plats på svenska sjukhus. BB-kaoset blottar urgamla föreställningar om vad en mamma ska tåla.
Läs mer om Finland.
Kraftig brand i stor maskinhall
En kraftig brand rasade i en maskinhall i Säffle tidigt på torsdagsmorgonen.– Den var helt övertänd när vi kom till platsen och det fanns inget vi kunde göra, säger Hans Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Säffle.
Läs mer om Säffle.